U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Directeur Cultuur

Directeur Cultuur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een directeur Cultuur? Lees de functieomschrijving.

 

De directeur Cultuur  leidt de Cultuur  afdeling in een bedrijf. De directeur Cultuur  is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Cultuur binnen het bedrijf.  De directeur Cultuur  heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Cultuur  de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Cultuur  hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Cultuur  is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Cultuur  afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Cultuur  goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Cultuur  om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Cultuur  bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Cultuur  dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Cultuur  om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Cultuur  afdeling niet goed functioneert. De directeur Cultuur  wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Cultuur  verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Cultuur  moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Cultuur  zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Cultuur  neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Cultuur . Tot slot overlegt de directeur Cultuur  veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Cultuur  bij hoort. 

Mensen vonden ons op: Job Directeur Cultuur, Baan Directeur Cultuur, Directeur Cultuur Worden, Functie-eisen Directeur Cultuur, Verantwoordelijkheden Directeur Cultuur, Functieprofiel Directeur Cultuur, Wat doet een Directeur Cultuur, Werken als Directeur Cultuur.

Directeur Cultuur worden: Opleiding tot directeur Cultuur

 

De directeur Cultuur  heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of Cultuur. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Cultuur  dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Cultuur  verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Cultuur . Het is van belang dat de directeur Cultuur  een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Cultuur  een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Cultuur, Directeur Cultuur Worden, Opleidingsniveau Directeur Cultuur, Scholing Directeur Cultuur, Studie Directeur Cultuur, Bijscholing Directeur Cultuur, Omscholing Directeur Cultuur.

Organisaties waar een directeur Cultuur doorgaans werkzaam is

 

De Directeur Cultuur kan zowel werkzaam zijn voor profit als ook voor non profit organisaties.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Cultuur, Directeur Cultuur Worden, Opleidingsniveau Directeur Cultuur, Scholing Directeur Cultuur, Studie Directeur Cultuur, Bijscholing Directeur Cultuur, Omscholing Directeur Cultuur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden directeur Cultuur

 

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Cultuur  onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Cultuur  tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Mensen vonden ons op: Salaris Directeur Cultuur, Loon Directeur Cultuur, Wat verdien je als Directeur Cultuur, Salarisschaal Directeur Cultuur, Salarisindicatie Directeur Cultuur, Bonus Directeur Cultuur, CAO Directeur Cultuur, Brutoloon Directeur Cultuur, Nettoloon Directeur Cultuur, Vakantiedagen Directeur Cultuur, Pensioen Directeur Cultuur.

Competenties, skills & vaardigheden directeur cultuur

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Directeur Cultuur, Vaardigheden Directeur Cultuur, Attitude Directeur Cultuur, Kwalificaties Directeur Cultuur, Competentieprofiel Directeur Cultuur.

Boeken voor het beroep directeur cultuur

Wil je meer weten over het beroep directeur cultuur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je directeur cultuur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken directeur cultuur te komen.

C.M. Wieland, Directeur Du Mercure Allemand (1773-1789) | Claude Miquet

Un Dessein Ambitieux, Une Reussite Intellectuelle Et Commerciale - Franstalig | Druk: 1 | Paperback | 9783261042514 | 272 pagina's

C.M. Wieland (1733-1813) a edite une revue, "Le Mercure allemand" (1773-1789), qui a joue dans son existence et dans la vie intellectuelle allemande un role important. L'analyse de son comportement dans sa fonction de directeur, dans ses relations avec se...

Mensen vonden ons op: boeken voor Directeur Cultuur, Directeur Cultuur ebooks, boek Directeur Cultuur.

Persoonstypen directeur Cultuur

 

De directeur Cultuur  dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Cultuur  veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Cultuur  moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Cultuur  een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Cultuur . Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Directeur Cultuur, Karakter Directeur Cultuur.

Netwerk directeur Cultuur

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Cultuur  deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Cultuur  verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Cultuur  de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Cultuur  contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Cultuur  aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Cultuur  een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Cultuur  regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Directeur Cultuur, Medewerkers Directeur Cultuur.

Is het beroep directeur Cultuur iets voor jou?

Zou je graag directeur Cultuur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als directeur Cultuur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Directeur Cultuur, beroepskeuzetest Directeur Cultuur, beroep Directeur Cultuur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden directeur Cultuur

 

 

De directeur Cultuur  moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Cultuur  dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Cultuur  al de hoogste functie is binnen de Cultuur . Wel zou het kunnen dat de directeur Cultuur  begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Cultuur  zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Arbeidsmarktperspectief score directeur Cultuur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep directeur Cultuur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Directeur Cultuur, Promotie mogelijkheden Directeur Cultuur, Carriere Directeur Cultuur.

Solliciteren op de functie directeur Cultuur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als directeur Cultuur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor directeur Cultuur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als directeur Cultuur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Directeur Cultuur, CV Directeur Cultuur, sollicitatie Directeur Cultuur.

Interviews met directeur Cultuur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen directeur Cultuur

Vacatures directeur cultuur

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Cultuur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Cultuur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De directeur Cultuur  leidt de Cultuur  afdeling in een bedrijf. De directeur Cultuur  is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Cultuur binnen het bedrijf.

Beoordeling Directeur Cultuur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Directeur Cultuur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Directeur Cultuur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep