U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Directeur Financiën

Directeur Financiën worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een directeur Financiën ? Lees de functieomschrijving.

 

De directeur Financiën  leidt de Financiën  afdeling in een bedrijf. De directeur Financiën  is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Financiën binnen het bedrijf.  De directeur Financiën  heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Financiën  de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Financiën  hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Financiën  is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Financiën  afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Financiën  goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Financiën  om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Financiën  bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Financiën  dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Financiën  om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Financiën  afdeling niet goed functioneert. De directeur Financiën  wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Financiën  verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Financiën  moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Financiën  zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Financiën  neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Financiën . Tot slot overlegt de directeur Financiën  veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Financiën  bij hoort. 

Mensen vonden ons op: Job Directeur Financiën , Baan Directeur Financiën , Directeur Financiën Worden, Functie-eisen Directeur Financiën , Verantwoordelijkheden Directeur Financiën , Functieprofiel Directeur Financiën , Wat doet een Directeur Financiën , Werken als Directeur Financiën .

Directeur Financiën worden: Opleiding tot directeur Financiën

 

De directeur Financiën  heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Financiën  dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Financiën  verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Financiën . Het is van belang dat de directeur Financiën  een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Financiën  een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Financiën , Directeur Financiën Worden, Opleidingsniveau Directeur Financiën , Scholing Directeur Financiën , Studie Directeur Financiën , Bijscholing Directeur Financiën , Omscholing Directeur Financiën .

Organisaties waar een directeur Financiën doorgaans werkzaam is

 

De directeur Financiën  zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Financiën , Directeur Financiën Worden, Opleidingsniveau Directeur Financiën , Scholing Directeur Financiën , Studie Directeur Financiën , Bijscholing Directeur Financiën , Omscholing Directeur Financiën .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden directeur Financiën

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Financiën  onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Financiën  tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Mensen vonden ons op: Salaris Directeur Financiën , Loon Directeur Financiën , Wat verdien je als Directeur Financiën , Salarisschaal Directeur Financiën , Salarisindicatie Directeur Financiën , Bonus Directeur Financiën , CAO Directeur Financiën , Brutoloon Directeur Financiën , Nettoloon Directeur Financiën , Vakantiedagen Directeur Financiën , Pensioen Directeur Financiën .

Competenties, skills & vaardigheden directeur financiën

 • Samenwerken
 • Motiveren
 • Leiderschap
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Directeur Financiën , Vaardigheden Directeur Financiën , Attitude Directeur Financiën , Kwalificaties Directeur Financiën , Competentieprofiel Directeur Financiën .

Boeken voor het beroep directeur financiën

Wil je meer weten over het beroep directeur financiën ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je directeur financiën bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken directeur financiën te komen.

Haal Het Beste Uit Je Financieel Manager | Koen L.M. Perik

Financieel management voor managers, directeuren en CEO's - Nederlands | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9789043010184 | 120 pagina's

Door toenemende concurrentiedruk, deregulering, fusies en professionalisering is goed inzicht in prestaties, marges en kosten noodzakelijker dan ooit. Bedrijven en overheden moeten hun huishoudboekje op orde hebben. Daar spelen financieel managers een bel...

Mensen vonden ons op: boeken voor Directeur Financiën , Directeur Financiën ebooks, boek Directeur Financiën .

Persoonstypen directeur Financiën

 

De directeur Financiën  dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Financiën  veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Financiën  moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Financiën  een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Financiën . Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Directeur Financiën , Karakter Directeur Financiën .

Netwerk directeur Financiën

 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Financiën  deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Financiën  verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Financiën  de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Financiën  contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Financiën  aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Financiën  een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Financiën  regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Directeur Financiën , Medewerkers Directeur Financiën .

Is het beroep directeur Financiën iets voor jou?

Zou je graag directeur Financiën willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als directeur Financiën bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Directeur Financiën , beroepskeuzetest Directeur Financiën , beroep Directeur Financiën kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden directeur Financiën

 

De directeur Financiën  moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Financiën  dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Financiën  al de hoogste functie is binnen de Financiën . Wel zou het kunnen dat de directeur Financiën  begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Financiën  zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Directeur Financiën , Promotie mogelijkheden Directeur Financiën , Carriere Directeur Financiën .

Solliciteren op de functie directeur Financiën

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als directeur Financiën dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor directeur Financiën belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als directeur Financiën . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Directeur Financiën , CV Directeur Financiën , sollicitatie Directeur Financiën .

Interviews met directeur Financiën

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen directeur Financiën

Vacatures directeur financiën

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Financiën ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Financiën . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De directeur Financiën  leidt de Financiën  afdeling in een bedrijf. De directeur Financiën  is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Financiën binnen het bedrijf.

Beoordeling Directeur Financiën

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Directeur Financiën ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Directeur Financiën

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Heeft u een snelle lening? hier is uw kans om een lening te krijgen van deze onderneming op 3%, krijgen geregistreerd en onder 24 uur goedgekeurd! Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie

Door: Will Ivana

welke onderneming?

Door: Joop

Beste Will,een beetje onduidelijke informatie.Vind je zelf ook niet?

Door: Gijs

Wil,is de weg een beetje kwijt,denk ik.Overigens,vind ik dit een goede site.Bedankt voor de goede informatie. 

Door: Henri

Reageer op dit beroep