U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Directeur ICT

Directeur ICT worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een directeur ICT? Lees de functieomschrijving.

 

De directeur Ict  leidt de Ict  afdeling in een bedrijf. De directeur Ict  is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Ict binnen het bedrijf.  De directeur Ict  heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Ict  de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Ict  hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Ict  is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Ict  afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Ict  goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Ict  om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Ict  bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Ict  dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Ict  om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Ict  afdeling niet goed functioneert. De directeur Ict  wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Ict  verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Ict  moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Ict  zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Ict  neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Ict . Tot slot overlegt de directeur Ict  veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Ict  bij hoort. 

Mensen vonden ons op: Job Directeur ICT, Baan Directeur ICT, Directeur ICT Worden, Functie-eisen Directeur ICT, Verantwoordelijkheden Directeur ICT, Functieprofiel Directeur ICT, Wat doet een Directeur ICT, Werken als Directeur ICT.

Directeur ICT worden: Opleiding tot directeur ICT

 

De directeur Ict  heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of Ict. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Ict  dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Ict  verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Ict . Het is van belang dat de directeur Ict  een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Ict  een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur ICT, Directeur ICT Worden, Opleidingsniveau Directeur ICT, Scholing Directeur ICT, Studie Directeur ICT, Bijscholing Directeur ICT, Omscholing Directeur ICT.

Organisaties waar een directeur ICT doorgaans werkzaam is

 

 

De directeur Ict  zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur ICT, Directeur ICT Worden, Opleidingsniveau Directeur ICT, Scholing Directeur ICT, Studie Directeur ICT, Bijscholing Directeur ICT, Omscholing Directeur ICT.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden directeur ICT

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Ict  onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Ict  tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Mensen vonden ons op: Salaris Directeur ICT, Loon Directeur ICT, Wat verdien je als Directeur ICT, Salarisschaal Directeur ICT, Salarisindicatie Directeur ICT, Bonus Directeur ICT, CAO Directeur ICT, Brutoloon Directeur ICT, Nettoloon Directeur ICT, Vakantiedagen Directeur ICT, Pensioen Directeur ICT.

Competenties, skills & vaardigheden directeur ict

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Organiseren
 • Oordeelsvorming
 • Presenteren
Mensen vonden ons op: Kennis Directeur ICT, Vaardigheden Directeur ICT, Attitude Directeur ICT, Kwalificaties Directeur ICT, Competentieprofiel Directeur ICT.

Boeken voor het beroep directeur ict

Wil je meer weten over het beroep directeur ict? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je directeur ict bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken directeur ict te komen.

Hardware voor ICT-support | Hans van Rheenen

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789057523953

Dit boek gaat over het installeren en onderhouden van hardware en is opgebouwd uit vijf delen: * Deel 1 De computer * Deel 2 Processorgestuurde devices * Deel 3 Randapparatuur * Deel 4 Internet of Things * Deel 5 Elektrotechniek * Deel 5 Behandelen van in...

MBO-ICT - Beroepsgericht Nederlands voor ICT niveau 4 | Ron de Graaf

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789057523366 | 208 pagina's

MBO-ICT - Beroepsgericht Nederlands voor ICT niveau 4 1e druk is een boek van Ron de Graaf uitgegeven bij Brinkman Uitgeverij. ISBN 9789057523366 Dit boek is bedoeld voor het beroepsgerichte Nederlands van de MBO-ICT-opleidingen op niveau 4. In het beroep...

MBO-ICT - Gebruikersondersteuning voor ICT support | Ron de Graaf

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789057523847

Deze 3e druk vervangt en verbetert de vorige druk (met ISBN 9789057523595). Dit boek is bedoeld voor de opleidingen ICT Support (niveau 2 en 3). De studenten uit deze doelgroep zullen in hun toekomstige beroep voornamelijk uitvoerend bezig zijn. Dat is ee...

Mensen vonden ons op: boeken voor Directeur ICT, Directeur ICT ebooks, boek Directeur ICT.

Persoonstypen directeur ICT

 

De directeur Ict  dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Ict  veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Ict  moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Ict  een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Ict . Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Directeur ICT, Karakter Directeur ICT.

Netwerk directeur ICT

 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Ict  deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Ict  verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Ict  de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Ict  contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Ict  aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Ict  een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Ict  regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Directeur ICT, Medewerkers Directeur ICT.

Is het beroep directeur ICT iets voor jou?

Zou je graag directeur ICT willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als directeur ICT bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Directeur ICT, beroepskeuzetest Directeur ICT, beroep Directeur ICT kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden directeur ICT

 

De directeur Ict  moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Ict  dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Ict  al de hoogste functie is binnen de Ict . Wel zou het kunnen dat de directeur Ict  begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Ict  zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Arbeidsmarktperspectief score directeur ICT

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep directeur ICT. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Directeur ICT, Promotie mogelijkheden Directeur ICT, Carriere Directeur ICT.

Solliciteren op de functie directeur ICT

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als directeur ICT dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor directeur ICT belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als directeur ICT. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Directeur ICT, CV Directeur ICT, sollicitatie Directeur ICT.

Interviews met directeur ICT

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen directeur ICT

Vacatures directeur ict

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur ICT? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur ICT. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De directeur Ict  leidt de Ict  afdeling in een bedrijf. De directeur Ict  is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Ict binnen het bedrijf.

Beoordeling Directeur ICT

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Directeur ICT' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Directeur ICT

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep