U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Directeur Media

Directeur Media worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een directeur Media? Lees de functieomschrijving.

 

De directeur Media  leidt de Media  afdeling in een bedrijf. De directeur Media  is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Media binnen het bedrijf.  De directeur Media  heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Media  de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Media  hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Media  is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Media  afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Media  goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Media  om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Media  bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Media  dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Media  om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Media  afdeling niet goed functioneert. De directeur Media  wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Media  verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Media  moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Media  zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Media  neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Media . Tot slot overlegt de directeur Media  veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Media  bij hoort. 

Mensen vonden ons op: Job Directeur Media, Baan Directeur Media, Directeur Media Worden, Functie-eisen Directeur Media, Verantwoordelijkheden Directeur Media, Functieprofiel Directeur Media, Wat doet een Directeur Media, Werken als Directeur Media.

Directeur Media worden: Opleiding tot directeur Media

 

De directeur Media  heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of Media. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Media  dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Media  verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Media . Het is van belang dat de directeur Media  een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Media  een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Media, Directeur Media Worden, Opleidingsniveau Directeur Media, Scholing Directeur Media, Studie Directeur Media, Bijscholing Directeur Media, Omscholing Directeur Media.

Organisaties waar een directeur Media doorgaans werkzaam is

De Directeur Media kan zowel werkzaam zijn voor profit als ook voor non profit organisaties.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Media, Directeur Media Worden, Opleidingsniveau Directeur Media, Scholing Directeur Media, Studie Directeur Media, Bijscholing Directeur Media, Omscholing Directeur Media.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden directeur Media

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Media  onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Media  tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Mensen vonden ons op: Salaris Directeur Media, Loon Directeur Media, Wat verdien je als Directeur Media, Salarisschaal Directeur Media, Salarisindicatie Directeur Media, Bonus Directeur Media, CAO Directeur Media, Brutoloon Directeur Media, Nettoloon Directeur Media, Vakantiedagen Directeur Media, Pensioen Directeur Media.

Competenties, skills & vaardigheden directeur media

 • Samenwerken
 • Organiseren
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Directeur Media, Vaardigheden Directeur Media, Attitude Directeur Media, Kwalificaties Directeur Media, Competentieprofiel Directeur Media.

Boeken voor het beroep directeur media

Wil je meer weten over het beroep directeur media? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je directeur media bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken directeur media te komen.

Soar | David Banks

How Boys Learn, Succeed, and Develop Character - Engels | Druk: Unabridged edition | Luisterboek op CD | Verteller: Sean Crisden | 9781494505363

David C. Banks knows a few things about at-risk boys. In 2004, he petitioned New York City's mayor to allow an all-boys public school to open in one of the most troubled districts in the country, the South Bronx. He had a point to prove: When rituals that...

The Global Achievement Gap | Tony Wagner

Why Even Our Best Schools Don't Teach the New Survival Skills our Children Need---and What We Can Do About it - Engels | Druk: Unabridged edition | Luisterboek op CD | Verteller: Paul Costanzo | 9781452605531 | 344 pagina's

In The Global Achievement Gap, education expert Tony Wagner situates our school problems in the larger context of the demands of the global knowledge economy. With insights gained from visits to classrooms in leading suburban schools, he analyzes performa...

I'm Not Just A Social Media Strategist I'm Just A Big Cup Of Wonderful Covered In Awesome Sauce With A Splash Of Sassy And A Dash Of Crazy | Creacom Notebooks

Notebook: Unique Social Media Strategist Notebook, Journal Gift, Diary, Doodle Gift or Notebook 6 x 9 Compact Siz - Engels | Paperback | 9781072823650 | 112 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Directeur Media, Directeur Media ebooks, boek Directeur Media.

Persoonstypen directeur Media

 

De directeur Media  dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Media  veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Media  moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Media  een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Media . Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Directeur Media, Karakter Directeur Media.

Netwerk directeur Media

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Media  deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Media  verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Media  de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Media  contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Media  aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Media  een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Media  regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Directeur Media, Medewerkers Directeur Media.

Is het beroep directeur Media iets voor jou?

Zou je graag directeur Media willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als directeur Media bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Directeur Media, beroepskeuzetest Directeur Media, beroep Directeur Media kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden directeur Media

 

De directeur Media  moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Media  dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Media  al de hoogste functie is binnen de Media . Wel zou het kunnen dat de directeur Media  begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Media  zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Arbeidsmarktperspectief score directeur Media

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep directeur Media. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Directeur Media, Promotie mogelijkheden Directeur Media, Carriere Directeur Media.

Solliciteren op de functie directeur Media

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als directeur Media dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor directeur Media belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als directeur Media. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Directeur Media, CV Directeur Media, sollicitatie Directeur Media.

Interviews met directeur Media

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen directeur Media

Vacatures directeur media

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Media? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Media. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De directeur Media  leidt de Media  afdeling in een bedrijf. De directeur Media  is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Media binnen het bedrijf.

Beoordeling Directeur Media

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Directeur Media' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Directeur Media

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep