U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Directeur Onderwijsinstituut

Directeur Onderwijsinstituut worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een directeur Onderwijsinstituut? Lees de functieomschrijving.

De Directeur Onderwijsinstituut is op een Universiteit (mede) verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een facultair onderwijsprogramma en ziet toe op de uitvoering van onderwijs en onderwijsondersteuning. Doel van zijn werkzaamheden is het bieden van wetenschappelijk onderwijs op hoog niveau en daarmee het waarborgen van de maatschappelijke positie van de (opleidingen van de) faculteit.

Een Directeur Onderwijsinstituut geeft (mede) vorm aan het faculteitsplan, ziet toe op de uitvoering van onderwijsondersteunende processen, implementeert HRM- en studentenbeleid, regelt alle voor onderwijs benodigde faciliteiten, draagt zorg voor onderwijsuitvoering, bewaakt het wetenschappelijke niveau van cursussen en opleidingen en werft externe studenten en/of opdrachtgevers. Meer inhoudelijk levert hij bijdragen aan maatschappelijke discussies en is hij in belangrijke mate verantwoordelijk voor onderwijsontwikkeling. Hiertoe vertaalt hij (externe) ontwikkelingen naar (bestaand) onderwijs, om het aanbod actueel te houden en bovendien maatschappelijk relevant. De Directeur Onderwijsinstituut is dus op allerhande terreinen actief en denkt mee over alle soorten (facultair) beleid. Toch verliest hij onderwijs niet uit het oog, want ook in de ontwikkeling daarvan is hij van belang.

De functie bestaat op drie verschillende niveaus, afhankelijk van budget, aantal opleidingen en aantal studenten. Afhankelijk van het soort instituut, facultair, interfacultair of interuniversitair, legt de Directeur Onderwijsinstituut verantwoording af aan een Decaan of College van Bestuur.

 

(UFO)

Mensen vonden ons op: Job Directeur Onderwijsinstituut, Baan Directeur Onderwijsinstituut, Directeur Onderwijsinstituut Worden, Functie-eisen Directeur Onderwijsinstituut, Verantwoordelijkheden Directeur Onderwijsinstituut, Functieprofiel Directeur Onderwijsinstituut, Wat doet een Directeur Onderwijsinstituut, Werken als Directeur Onderwijsinstituut.

Directeur Onderwijsinstituut worden: Opleiding tot directeur Onderwijsinstituut

De Directeur Onderwijsinstituut is na een wetenschappelijke opleiding gepromoveerd in het vakgebied van de faculteit waaraan hij verbonden is. Directeuren Onderwijsinstituut hebben vaak al een lange carrière in de wetenschap (en het onderwijs) achter de rug. Zij zijn als onderzoeker actief geweest, hebben gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriten en hebben meestal ook ervaring als Universitair (hoofd)docent. Sommigen waren en/of zijn Hoogleraar.

Een voorbeeld van het carrièreverloop van een Directeur Onderwijsinstituut:

Een Universitaire Masteropleiding Geschiedenis, promovendus in de Geschiedenis, docent/onderzoeker bij de opleiding Geschiedenis, universitair docent, universitair hoofddocent, Hoogleraar/directeur Onderwijsinstituut.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Onderwijsinstituut, Directeur Onderwijsinstituut Worden, Opleidingsniveau Directeur Onderwijsinstituut, Scholing Directeur Onderwijsinstituut, Studie Directeur Onderwijsinstituut, Bijscholing Directeur Onderwijsinstituut, Omscholing Directeur Onderwijsinstituut.

Organisaties waar een directeur Onderwijsinstituut doorgaans werkzaam is

De Directeur Onderwijsinstituut is verbonden aan een Universiteit. Universiteiten behoren tot de publieke sector en zijn dus non-profit instellingen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Onderwijsinstituut, Directeur Onderwijsinstituut Worden, Opleidingsniveau Directeur Onderwijsinstituut, Scholing Directeur Onderwijsinstituut, Studie Directeur Onderwijsinstituut, Bijscholing Directeur Onderwijsinstituut, Omscholing Directeur Onderwijsinstituut.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden directeur Onderwijsinstituut

Een Directeur Onderwijsinstituut zit, afhankelijk van de zwaarte van zijn functie, in schaal 14, 15 of 16 (CAO Universiteiten). Dit komt neer op een bruto maandloon van tussen de €4673 en €5953, €5068 en €6541 of €5495 en €7188. Daarnaast is er een eindejaarsuitkering van 8,3%, een vakantietoeslag van 8% en kan de medewerker rekenen op 41 vakantiedagen per jaar (bij volledige aanstelling). Ook bestaan er gunstige regelingen rond een sabbatical of ouderschapsverlof.

Mensen vonden ons op: Salaris Directeur Onderwijsinstituut, Loon Directeur Onderwijsinstituut, Wat verdien je als Directeur Onderwijsinstituut, Salarisschaal Directeur Onderwijsinstituut, Salarisindicatie Directeur Onderwijsinstituut, Bonus Directeur Onderwijsinstituut, CAO Directeur Onderwijsinstituut, Brutoloon Directeur Onderwijsinstituut, Nettoloon Directeur Onderwijsinstituut, Vakantiedagen Directeur Onderwijsinstituut, Pensioen Directeur Onderwijsinstituut.

Competenties, skills & vaardigheden directeur onderwijsinstituut

 • Resultaatgerichtheid
 • Initiatief ontplooien
 • Visie
 • Inzicht in omgeving
 • Onderhandelen
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Communicatief vaardig
 • Kennis van ontwikkelingen in wetenschap(pelijk onderwijs)
Mensen vonden ons op: Kennis Directeur Onderwijsinstituut, Vaardigheden Directeur Onderwijsinstituut, Attitude Directeur Onderwijsinstituut, Kwalificaties Directeur Onderwijsinstituut, Competentieprofiel Directeur Onderwijsinstituut.

Boeken voor het beroep directeur onderwijsinstituut

Wil je meer weten over het beroep directeur onderwijsinstituut? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je directeur onderwijsinstituut bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken directeur onderwijsinstituut te komen.

Hoe Starbucks Mijn Redding Werd | Michael Gates Gill

Een Directeur Gaat Koffie Schenken En Wordt Gelukkig - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789025958336 | 240 pagina's

Nu de Starbucks-filialen in Nederland als paddenstoelen uit de grond schieten, is het hoog tijd voor een midprice-editie van dit inspirerende en hoopgevende boek. Michael Gill had het allemaal voor elkaar en bewoog zich in gegoede Amerikaanse kringen. In ...

Hoe Starbucks Mijn Redding Werd | Michael Gates Gill

Een Directeur Gaat Koffie Schenken En Wordt Gelukkig - Nederlands | Druk: midprice | Paperback | 9789025961152 | 239 pagina's

Nu de Starbucks-filialen in Nederland als paddenstoelen uit de grond schieten, is het hoog tijd voor een midprice-editie van dit inspirerende en hoopgevende boek. Michael Gill had het allemaal voor elkaar en bewoog zich in gegoede Amerikaanse kringen. In ...

Collaborative Leadership | Peter M. Dewitt

Six Influences That Matter Most - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781506337111 | 232 pagina's

Get the ammunition you need to fuel collaborative leadership in your school. What type of leadership do you practice? Many of us rely on transformational and instructional leadership. But there are advantages in applying a holistic angle including all sta...

Mensen vonden ons op: boeken voor Directeur Onderwijsinstituut, Directeur Onderwijsinstituut ebooks, boek Directeur Onderwijsinstituut.

Persoonstypen directeur Onderwijsinstituut

Een Directeur Onderwijsinstituut is meer onderzoeker dan manager. Hij is geïnteresserd en nieuwsgierig. Zijn beschouwende houding en opmerkzaamheid maken dat hij dingen van alle kanten kan bekijken en zijn intelligentie geeft hem het vermogen anders te kijken dan anderen. Hij is innovatief en origineel (Waarnemer). Ook is hij scherpzinnig en werkt hij gedisciplineerd en gestructureerd naar een duidelijk doel toe. Hij is rationeel, objectief en principieel. Hij heeft een sterk ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel en is niet vrij van idealisme, bijvoorbeeld in kennisoverdracht (Perfectionist)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Directeur Onderwijsinstituut, Karakter Directeur Onderwijsinstituut.

Netwerk directeur Onderwijsinstituut

De Directeur Onderwijsinstituut komt in aanraking met alle werknemers die met het onderwijsproces te maken hebben. Dit is zowel ondersteunend personeel, bijvoorbeeld secretarieel of onderwijscoördinatoren, als onderwijzend: docenten, Universitair Docenten, Universitair Hoofddocenten en Hoogleraren. Hij werkt nauw samen met de Decaan, die over het faculteitsplan beslist en met voorzitters van Capaciteitsgroepen over de inzet van wetenschappelijk personeel.

Mensen vonden ons op: Collega’s Directeur Onderwijsinstituut, Medewerkers Directeur Onderwijsinstituut.

Is het beroep directeur Onderwijsinstituut iets voor jou?

Zou je graag directeur Onderwijsinstituut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als directeur Onderwijsinstituut bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Directeur Onderwijsinstituut, beroepskeuzetest Directeur Onderwijsinstituut, beroep Directeur Onderwijsinstituut kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden directeur Onderwijsinstituut

Verhoudingsgewijs neemt het aantal wetenschappelijke vacatures bij Universiteiten toe (ten opzichte van ondersteunende functies). De functie van Directeur Onderwijsinstituut is echter voor weinig mensen bereikbaar: het aantal functies is beperkt en de weg er naartoe erg lang. Doorgroeimogelijkheden liggen voornamelijk in de overstap naar grotere onderwijsinstituten - bijvoorbeeld met meer opleidingen - (bij andere instellingen). In onderwijsontwikkeling valt niet verder te groeien. Qua management is het Decanaat nog een optie. Eventueel kunnen Directeuren van Onderwijsinstituten ook uitkijken naar functies die inhoudelijk interessanter zijn, als Hoogleraar in een specifiek onderwerp.

Arbeidsmarktperspectief score directeur Onderwijsinstituut

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep directeur Onderwijsinstituut. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Directeur Onderwijsinstituut, Promotie mogelijkheden Directeur Onderwijsinstituut, Carriere Directeur Onderwijsinstituut.

Solliciteren op de functie directeur Onderwijsinstituut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als directeur Onderwijsinstituut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor directeur Onderwijsinstituut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als directeur Onderwijsinstituut. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Directeur Onderwijsinstituut, CV Directeur Onderwijsinstituut, sollicitatie Directeur Onderwijsinstituut.

Interviews met directeur Onderwijsinstituut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen directeur Onderwijsinstituut

Vacatures directeur onderwijsinstituut

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Onderwijsinstituut? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Onderwijsinstituut. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Directeur Onderwijsinstituut is op een Universiteit (mede) verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een facultair onderwijsprogramma en ziet toe op de uitvoering van onderwijs en onderwijsondersteuning. Doel van zijn werkzaamheden is het bieden van wetenschappelijk onderwijs op hoog niveau en daarmee het waarborgen van de maatschappelijke positie van de (opleidingen van de) faculteit. Een Directeur Onderwijsinstituut geeft (mede) vorm aan het faculteitsplan, ziet toe op de uitvoering van onderwijsondersteunende processen, implementeert HRM- en studentenbeleid, regelt alle voor onderwijs benodigde faciliteiten, draagt zorg voor onderwijsuitvoering, bewaakt het wetenschappelijke niveau van cursussen en opleidingen en werft externe studenten en/of opdrachtgevers.

Beoordeling Directeur Onderwijsinstituut

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Directeur Onderwijsinstituut' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Directeur Onderwijsinstituut

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep