U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Directeur Onderzoeksinstituut

Directeur Onderzoeksinstituut worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een directeur Onderzoeksinstituut? Lees de functieomschrijving.

De Directeur Onderzoeksinstituut is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het onderzoeksprogramma van en de organisatie van onderzoeksondersteuning binnen een Universitair Onderzoeksinstituut. Doel van zijn werkzaamheden is kwalitatief hoogstaand wetenschappelijk onderzoek leveren om zo de positie van het instituut - en de Universiteit - (internationaal) te versterken. Algemene taken van de Directeur Onderzoeksinstituut zijn bijdragen aan het faculteitsplan, de bedrijfsvoering binnen het instituut, implementatie van het HRM-beleid en het onderzoeken en aangaan van (internationale) samenwerkingsverbanden.

Meer specifiek draagt hij bij aan de ontwikkeling van onderzoek door het signaleren en toepassen van (externe) ontwikkelingen, voorziet hij in de benodigde onderzoeksfaciliteiten, draagt hij zorg voor de uitvoering van het promovendibeleid, vertegenwoordigt hij het instituut naar diverse media (om opdrachten binnen te halen) en ziet hij toe op de uitvoering van het onderzoeksprogramma. Verder waarborgt de Directeur Onderzoeksinstituut de kwaliteit en voortgang van het wetenschappelijk onderzoek en levert hij bijdragen aan relevante maatschappelijke discussies. Zijn functie heeft dus een heel inhoudelijke kant, maar ook een heel representatieve, zowel naar wetenschappers als leken.

De functie is op drie niveaus beschikbaar, afhankelijk van het aantal promovendi en leerstoelen dat aan het instituut verbonden is en het budget. Afhankelijk van het soort instituut, facultair, interfacultair, interuniversitair, legt de Directeur verantwoording af aan een Decaan of College van Bestuur.

(UFO)

Mensen vonden ons op: Job Directeur Onderzoeksinstituut, Baan Directeur Onderzoeksinstituut, Directeur Onderzoeksinstituut Worden, Functie-eisen Directeur Onderzoeksinstituut, Verantwoordelijkheden Directeur Onderzoeksinstituut, Functieprofiel Directeur Onderzoeksinstituut, Wat doet een Directeur Onderzoeksinstituut, Werken als Directeur Onderzoeksinstituut.

Directeur Onderzoeksinstituut worden: Opleiding tot directeur Onderzoeksinstituut

De Directeur Onderzoeksinstituut is na een Universitaire opleiding gepromoveerd in de richting van de faculteit en het instituut waaraan hij verbonden is. Directeuren van een onderzoeksinstituut hebben vaak al een lange wetenschappelijke carrière achter de rug, als onderzoeker en vaak ook als (hoofd)docent en hebben wetenschappelijke artikelen gepubliceerd. Sommigen waren/zijn hoogleraar.

Een mogelijk carrièreverloop van een Directeur Onderzoeksinstituut:

Universitaire Bachelor en Master, promovendus, Universitair Docent, Universitair Hoofddocent, Hoogleraar/Directeur Onderzoeksinstituut.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Onderzoeksinstituut, Directeur Onderzoeksinstituut Worden, Opleidingsniveau Directeur Onderzoeksinstituut, Scholing Directeur Onderzoeksinstituut, Studie Directeur Onderzoeksinstituut, Bijscholing Directeur Onderzoeksinstituut, Omscholing Directeur Onderzoeksinstituut.

Organisaties waar een directeur Onderzoeksinstituut doorgaans werkzaam is

De Directeur Onderzoeksinstituut werkt bij een instelling voor wetenschappelijk onderwijs. Universiteiten behoren tot de publieke en dus non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Onderzoeksinstituut, Directeur Onderzoeksinstituut Worden, Opleidingsniveau Directeur Onderzoeksinstituut, Scholing Directeur Onderzoeksinstituut, Studie Directeur Onderzoeksinstituut, Bijscholing Directeur Onderzoeksinstituut, Omscholing Directeur Onderzoeksinstituut.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden directeur Onderzoeksinstituut

Een Directeur Onderzoeksinstituut zit afhankelijk van de zwaarte van zijn functie in schaal 15, 16 of 17 (CAO Universiteiten). Dit betekent een bruto maandsalaris van tussen de €5068 en €6541, €5495 en €7188 of €5953 en €7900. Daarnaast is er een eindejaarsuitkering van 8,3%, een vakantietoeslag van 8% en kan de medewerker rekenen op 41 vakantiedagen per jaar (bij volledige aanstelling). Ook bestaan er gunstige regelingen rond een sabbatical of ouderschapsverlof.

Mensen vonden ons op: Salaris Directeur Onderzoeksinstituut, Loon Directeur Onderzoeksinstituut, Wat verdien je als Directeur Onderzoeksinstituut, Salarisschaal Directeur Onderzoeksinstituut, Salarisindicatie Directeur Onderzoeksinstituut, Bonus Directeur Onderzoeksinstituut, CAO Directeur Onderzoeksinstituut, Brutoloon Directeur Onderzoeksinstituut, Nettoloon Directeur Onderzoeksinstituut, Vakantiedagen Directeur Onderzoeksinstituut, Pensioen Directeur Onderzoeksinstituut.

Competenties, skills & vaardigheden directeur onderzoeksinstituut

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Visie
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Communicatief vaardig
 • Netwerken
 • Organiseren
 • Kennis van ontwikkelingen in wetenschap(pelijk onderzoek)
Mensen vonden ons op: Kennis Directeur Onderzoeksinstituut, Vaardigheden Directeur Onderzoeksinstituut, Attitude Directeur Onderzoeksinstituut, Kwalificaties Directeur Onderzoeksinstituut, Competentieprofiel Directeur Onderzoeksinstituut.

Boeken voor het beroep directeur onderzoeksinstituut

Wil je meer weten over het beroep directeur onderzoeksinstituut? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je directeur onderzoeksinstituut bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken directeur onderzoeksinstituut te komen.

Revolutionary Pedagogy | Molefi Kete Asante

Engels | Paperback | 9780982532744 | 156 pagina's

Revolutionary Pedagogy is een boek van Molefi Kete Asante...

Hoe Starbucks Mijn Redding Werd | Michael Gates Gill

Een Directeur Gaat Koffie Schenken En Wordt Gelukkig - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789025958336 | 240 pagina's

Nu de Starbucks-filialen in Nederland als paddenstoelen uit de grond schieten, is het hoog tijd voor een midprice-editie van dit inspirerende en hoopgevende boek. Michael Gill had het allemaal voor elkaar en bewoog zich in gegoede Amerikaanse kringen. In ...

Hoe Starbucks Mijn Redding Werd | Michael Gates Gill

Een Directeur Gaat Koffie Schenken En Wordt Gelukkig - Nederlands | Druk: midprice | Paperback | 9789025961152 | 239 pagina's

Nu de Starbucks-filialen in Nederland als paddenstoelen uit de grond schieten, is het hoog tijd voor een midprice-editie van dit inspirerende en hoopgevende boek. Michael Gill had het allemaal voor elkaar en bewoog zich in gegoede Amerikaanse kringen. In ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Directeur Onderzoeksinstituut, Directeur Onderzoeksinstituut ebooks, boek Directeur Onderzoeksinstituut.

Persoonstypen directeur Onderzoeksinstituut

Een Directeur Onderzoeksinstituut is meer onderzoeker dan manager. Hij is nieuwsgierig, opmerkzaam en geïnteresseerd. Zijn beschouwende houding maakt dat hij dingen van alle kanten kan bekijken en zijn intelligentie geeft hem het vermogen de dingen anders te bekijken dan anderen. Hij is innovatief en origineel (Waarnemer). Ook is hij scherpzinnig en werkt hij beheerst en gestructureerd naar een duidelijk doel toe. Hij is rationeel, objectief en principieel. Hij heeft een sterk ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel en is niet vrij van idealisme (Perfectionist)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Directeur Onderzoeksinstituut, Karakter Directeur Onderzoeksinstituut.

Netwerk directeur Onderzoeksinstituut

Het netwerk van de Directeur Onderzoeksinstituut is uitgebreid. Hij adviseert de Decaan en legt aan hem verantwoording af. In het uitvoeren van het HRM-beleid van het instituut komt hij in aanraking met alle medewerkers, van ondersteunend personeel tot onderzoekers, docenten en Universitair (hoofd)Docenten, Hoogleraren en promovendi. Hij is nauw betrokken bij laatstgenoemden, bepaalt het instroomniveau en controleert de voortgang van promotieprojecten. Verder voert hij overleg met de Voorzitter Capaciteitsgroep over de inzet van wetenschappelijk personeel. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Directeur Onderzoeksinstituut, Medewerkers Directeur Onderzoeksinstituut.

Is het beroep directeur Onderzoeksinstituut iets voor jou?

Zou je graag directeur Onderzoeksinstituut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als directeur Onderzoeksinstituut bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Directeur Onderzoeksinstituut, beroepskeuzetest Directeur Onderzoeksinstituut, beroep Directeur Onderzoeksinstituut kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden directeur Onderzoeksinstituut

Het aantal wetenschappelijke functies neemt de laatste jaren toe ten opzichte van ondersteundende functies bij Universiteiten. De functie van Directeur Onderzoeksinstituut is echter voor weinig mensen bereikbaar en de posities zijn beperkt. De functie is de laatste in een lange rij van functies in de wetenschap. De enige managementfunctie die hoger is is die van Decaan. Groei is voor Directeuren van Onderzoeksinstituten voornamelijk binnen de functie mogelijk, naar dezelfde positie met meer promovendi en een groter budget, eventueel bij een andere instelling.

Arbeidsmarktperspectief score directeur Onderzoeksinstituut

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep directeur Onderzoeksinstituut. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Directeur Onderzoeksinstituut, Promotie mogelijkheden Directeur Onderzoeksinstituut, Carriere Directeur Onderzoeksinstituut.

Solliciteren op de functie directeur Onderzoeksinstituut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als directeur Onderzoeksinstituut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor directeur Onderzoeksinstituut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als directeur Onderzoeksinstituut. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Directeur Onderzoeksinstituut, CV Directeur Onderzoeksinstituut, sollicitatie Directeur Onderzoeksinstituut.

Interviews met directeur Onderzoeksinstituut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen directeur Onderzoeksinstituut

Vacatures directeur onderzoeksinstituut

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Onderzoeksinstituut? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Onderzoeksinstituut. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Directeur Onderzoeksinstituut is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het onderzoeksprogramma van en de organisatie van onderzoeksondersteuning binnen een Universitair Onderzoeksinstituut. Doel van zijn werkzaamheden is kwalitatief hoogstaand wetenschappelijk onderzoek leveren om zo de positie van het instituut - en de Universiteit - (internationaal) te versterken. Algemene taken van de Directeur Onderzoeksinstituut zijn bijdragen aan het faculteitsplan, de bedrijfsvoering binnen het instituut, implementatie van het HRM-beleid en het onderzoeken en aangaan van (internationale) samenwerkingsverbanden.

Beoordeling Directeur Onderzoeksinstituut

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Directeur Onderzoeksinstituut' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Directeur Onderzoeksinstituut

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep