U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Directeur Ontwikkeling

Directeur Ontwikkeling worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een directeur Ontwikkeling? Lees de functieomschrijving.

De directeur Ontwikkeling leidt de ontwikkelingsafdeling in een bedrijf. De directeur Ontwikkeling is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig met het groeiproces binnen het bedrijf waar de afdeling bij hoort. Ze kijken voortdurend wat er moet gebeuren om op de groei of daling te anticiperen.  De directeur Ontwikkeling heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Ontwikkeling de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Ontwikkeling hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Ontwikkeling is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de ontwikkelingsafdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Ontwikkeling goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Ontwikkeling om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Ontwikkeling bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Ontwikkeling dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Ontwikkeling om snel in te zien wanneer iemand of een team op de ontwikkeling afdeling niet goed functioneert. De directeur Ontwikkeling wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Ontwikkeling verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Ontwikkeling moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de ontwikkeling zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Ontwikkeling neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de ontwikkeling. Tot slot overlegt de directeur Ontwikkeling veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de ontwikkeling bij hoort. 

Mensen vonden ons op: Job Directeur Ontwikkeling, Baan Directeur Ontwikkeling, Directeur Ontwikkeling Worden, Functie-eisen Directeur Ontwikkeling, Verantwoordelijkheden Directeur Ontwikkeling, Functieprofiel Directeur Ontwikkeling, Wat doet een Directeur Ontwikkeling, Werken als Directeur Ontwikkeling.

Directeur Ontwikkeling worden: Opleiding tot directeur Ontwikkeling

 

De directeur Ontwikkeling heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Ontwikkeling dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Ontwikkeling verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de ontwikkeling. Het is van belang dat de directeur Ontwikkeling een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Ontwikkeling een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Ontwikkeling, Directeur Ontwikkeling Worden, Opleidingsniveau Directeur Ontwikkeling, Scholing Directeur Ontwikkeling, Studie Directeur Ontwikkeling, Bijscholing Directeur Ontwikkeling, Omscholing Directeur Ontwikkeling.

Organisaties waar een directeur Ontwikkeling doorgaans werkzaam is

 

De directeur Ontwikkeling zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Ontwikkeling, Directeur Ontwikkeling Worden, Opleidingsniveau Directeur Ontwikkeling, Scholing Directeur Ontwikkeling, Studie Directeur Ontwikkeling, Bijscholing Directeur Ontwikkeling, Omscholing Directeur Ontwikkeling.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden directeur Ontwikkeling

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Ontwikkeling onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Ontwikkeling tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Mensen vonden ons op: Salaris Directeur Ontwikkeling, Loon Directeur Ontwikkeling, Wat verdien je als Directeur Ontwikkeling, Salarisschaal Directeur Ontwikkeling, Salarisindicatie Directeur Ontwikkeling, Bonus Directeur Ontwikkeling, CAO Directeur Ontwikkeling, Brutoloon Directeur Ontwikkeling, Nettoloon Directeur Ontwikkeling, Vakantiedagen Directeur Ontwikkeling, Pensioen Directeur Ontwikkeling.

Competenties, skills & vaardigheden directeur ontwikkeling

 • Samenwerken
 • Organiseren
 • Motiveren
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Directeur Ontwikkeling, Vaardigheden Directeur Ontwikkeling, Attitude Directeur Ontwikkeling, Kwalificaties Directeur Ontwikkeling, Competentieprofiel Directeur Ontwikkeling.

Boeken voor het beroep directeur ontwikkeling

Wil je meer weten over het beroep directeur ontwikkeling? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je directeur ontwikkeling bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken directeur ontwikkeling te komen.

Bekentenissen van een ondernemer | David U.

boordevol tips voor zzp'ers, freelancers en directeuren (m/v) - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789077024362 | 112 pagina's

Ondernemen is een vak! Wist je dat driekwart van de werknemers droomt van een eigen bedrijf? En wist je dat het aantal ondernemers in het afgelopen decennium explosief gestegen is? Ondernemen is hot! Mensen kiezen steeds vaker voor de vrijheid van een eig...

Bekentenissen van een ondernemer | David U.

boordevol tips voor zzpers, freelancers en directeuren (m/v) - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789077024706

Ondernemen is een vak! Wist je dat driekwart van de werknemers droomt van een eigen bedrijf? En wist je dat het aantal ondernemers in het afgelopen decennium explosief gestegen is? Ondernemen is hot! Mensen kiezen steeds vaker voor de vrijheid van een eig...

Mensen vonden ons op: boeken voor Directeur Ontwikkeling, Directeur Ontwikkeling ebooks, boek Directeur Ontwikkeling.

Persoonstypen directeur Ontwikkeling

 

 

De directeur Ontwikkeling dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Ontwikkeling veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Ontwikkeling moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Ontwikkeling een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Ontwikkeling. Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Directeur Ontwikkeling, Karakter Directeur Ontwikkeling.

Netwerk directeur Ontwikkeling

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Ontwikkeling deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Ontwikkeling verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Ontwikkeling de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Ontwikkeling contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Ontwikkeling aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Ontwikkeling een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Ontwikkeling regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Directeur Ontwikkeling, Medewerkers Directeur Ontwikkeling.

Is het beroep directeur Ontwikkeling iets voor jou?

Zou je graag directeur Ontwikkeling willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als directeur Ontwikkeling bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Directeur Ontwikkeling, beroepskeuzetest Directeur Ontwikkeling, beroep Directeur Ontwikkeling kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden directeur Ontwikkeling

 

De directeur Ontwikkeling moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Ontwikkeling dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Ontwikkeling al de hoogste functie is binnen de ontwikkeling. Wel zou het kunnen dat de directeur Ontwikkeling begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Ontwikkeling zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Arbeidsmarktperspectief score directeur Ontwikkeling

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep directeur Ontwikkeling. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Directeur Ontwikkeling, Promotie mogelijkheden Directeur Ontwikkeling, Carriere Directeur Ontwikkeling.

Solliciteren op de functie directeur Ontwikkeling

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als directeur Ontwikkeling dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor directeur Ontwikkeling belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als directeur Ontwikkeling. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Directeur Ontwikkeling, CV Directeur Ontwikkeling, sollicitatie Directeur Ontwikkeling.

Interviews met directeur Ontwikkeling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen directeur Ontwikkeling

Vacatures directeur ontwikkeling

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Ontwikkeling? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Ontwikkeling. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De directeur Ontwikkeling leidt de ontwikkelingsafdeling in een bedrijf. De directeur Ontwikkeling is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig met het groeiproces binnen het bedrijf waar de afdeling bij hoort.

Beoordeling Directeur Ontwikkeling

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Directeur Ontwikkeling' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Directeur Ontwikkeling

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep