U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Directeur Public Relations

Directeur Public Relations worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een directeur Public Relations? Lees de functieomschrijving.

 

De directeur Public Relations  leidt de Public Relations  afdeling in een bedrijf. De directeur Public Relations  is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Public Relations binnen het bedrijf.  De directeur Public Relations  heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Public Relations  de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Public Relations  hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Public Relations  is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Public Relations  afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Public Relations  goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Public Relations  om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Public Relations  bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Public Relations  dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Public Relations  om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Public Relations  afdeling niet goed functioneert. De directeur Public Relations  wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Public Relations  verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Public Relations  moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Public Relations  zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Public Relations  neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Public Relations . Tot slot overlegt de directeur Public Relations  veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Public Relations  bij hoort. 

Mensen vonden ons op: Job Directeur Public Relations, Baan Directeur Public Relations, Directeur Public Relations Worden, Functie-eisen Directeur Public Relations, Verantwoordelijkheden Directeur Public Relations, Functieprofiel Directeur Public Relations, Wat doet een Directeur Public Relations, Werken als Directeur Public Relations.

Directeur Public Relations worden: Opleiding tot directeur Public Relations

 

De directeur Public Relations  heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of Public Relations. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Public Relations  dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Public Relations  verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Public Relations . Het is van belang dat de directeur Public Relations  een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Public Relations  een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Public Relations, Directeur Public Relations Worden, Opleidingsniveau Directeur Public Relations, Scholing Directeur Public Relations, Studie Directeur Public Relations, Bijscholing Directeur Public Relations, Omscholing Directeur Public Relations.

Organisaties waar een directeur Public Relations doorgaans werkzaam is

 

De directeur Public Relations  zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Public Relations, Directeur Public Relations Worden, Opleidingsniveau Directeur Public Relations, Scholing Directeur Public Relations, Studie Directeur Public Relations, Bijscholing Directeur Public Relations, Omscholing Directeur Public Relations.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden directeur Public Relations

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Public Relations  onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Public Relations  tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Mensen vonden ons op: Salaris Directeur Public Relations, Loon Directeur Public Relations, Wat verdien je als Directeur Public Relations, Salarisschaal Directeur Public Relations, Salarisindicatie Directeur Public Relations, Bonus Directeur Public Relations, CAO Directeur Public Relations, Brutoloon Directeur Public Relations, Nettoloon Directeur Public Relations, Vakantiedagen Directeur Public Relations, Pensioen Directeur Public Relations.

Competenties, skills & vaardigheden directeur public relations

 • Oordeelsvorming
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Directeur Public Relations, Vaardigheden Directeur Public Relations, Attitude Directeur Public Relations, Kwalificaties Directeur Public Relations, Competentieprofiel Directeur Public Relations.

Boeken voor het beroep directeur public relations

Wil je meer weten over het beroep directeur public relations? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je directeur public relations bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken directeur public relations te komen.

I'm A Director Of Public Relations That Means I'm Creative Cool Passionate Dedicated And Underappreciated | Creacom Notebooks

Notebook: Original Director Of Public Relations Notebook, Journal Gift, Diary, Doodle Gift or Notebook 6 x 9 Compact Size- 109 Blank Lined Pages - Engels | Paperback | 9781071465479 | 112 pagina's

...

Having an Impact on Learning | Kelly Wachel

The Public Relations Professional and the Principal - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781475820560 | 98 pagina's

A public relations director and a principal have mostly the same goals in helping students achieve at high levels. While each might go about impacting student learning in different ways, they both work to make education better. In Having an Impact on Lear...

I'm Not Just A Public Relations Officer | Creacom Notebooks

Notebook: Public Relations Officer Notebook, Journal Gift, Diary, Doodle Gift or Notebook - Engels | Paperback | 9781077049987 | 112 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Directeur Public Relations, Directeur Public Relations ebooks, boek Directeur Public Relations.

Persoonstypen directeur Public Relations

 

De directeur Public Relations  dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Public Relations  veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Public Relations  moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Public Relations  een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Public Relations . Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Directeur Public Relations, Karakter Directeur Public Relations.

Netwerk directeur Public Relations

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Public Relations  deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Public Relations  verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Public Relations  de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Public Relations  contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Public Relations  aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Public Relations  een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Public Relations  regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Directeur Public Relations, Medewerkers Directeur Public Relations.

Is het beroep directeur Public Relations iets voor jou?

Zou je graag directeur Public Relations willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als directeur Public Relations bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Directeur Public Relations, beroepskeuzetest Directeur Public Relations, beroep Directeur Public Relations kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden directeur Public Relations

 

De directeur Public Relations  moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Public Relations  dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Public Relations  al de hoogste functie is binnen de Public Relations . Wel zou het kunnen dat de directeur Public Relations  begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Public Relations  zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Arbeidsmarktperspectief score directeur Public Relations

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep directeur Public Relations. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Directeur Public Relations, Promotie mogelijkheden Directeur Public Relations, Carriere Directeur Public Relations.

Solliciteren op de functie directeur Public Relations

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als directeur Public Relations dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor directeur Public Relations belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als directeur Public Relations. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Directeur Public Relations, CV Directeur Public Relations, sollicitatie Directeur Public Relations.

Interviews met directeur Public Relations

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen directeur Public Relations

Vacatures directeur public relations

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Public Relations? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Public Relations. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De directeur Public Relations  leidt de Public Relations  afdeling in een bedrijf. De directeur Public Relations  is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Public Relations binnen het bedrijf.

Beoordeling Directeur Public Relations

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Directeur Public Relations' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Directeur Public Relations

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep