U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Directeur verkoop

Directeur verkoop worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een directeur verkoop? Lees de functieomschrijving.

 

De directeur Verkoop leidt de verkoop afdeling in een bedrijf. De directeur Verkoop is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de verkoop van het product waar het bedrijf in handelt.  De directeur Verkoop heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Verkoop de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Verkoop hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Verkoop is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de verkoop afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Verkoop goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Verkoop om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Verkoop bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Verkoop dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Verkoop om snel in te zien wanneer iemand of een team op de verkoop afdeling niet goed functioneert. De directeur Verkoop wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Verkoop verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Verkoop moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de verkoop zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Verkoop neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de verkoop. Tot slot overlegt de directeur Verkoop veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de verkoop bij hoort.

 

Mensen vonden ons op: Job Directeur verkoop, Baan Directeur verkoop, Directeur verkoop Worden, Functie-eisen Directeur verkoop, Verantwoordelijkheden Directeur verkoop, Functieprofiel Directeur verkoop, Wat doet een Directeur verkoop, Werken als Directeur verkoop.

Directeur verkoop worden: Opleiding tot directeur verkoop

 

De directeur Verkoop heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Verkoop dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Verkoop verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de verkoop. Het is van belang dat de directeur Verkoop een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Verkoop een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur verkoop, Directeur verkoop Worden, Opleidingsniveau Directeur verkoop, Scholing Directeur verkoop, Studie Directeur verkoop, Bijscholing Directeur verkoop, Omscholing Directeur verkoop.

Organisaties waar een directeur verkoop doorgaans werkzaam is

 

 

De directeur Verkoop zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur verkoop, Directeur verkoop Worden, Opleidingsniveau Directeur verkoop, Scholing Directeur verkoop, Studie Directeur verkoop, Bijscholing Directeur verkoop, Omscholing Directeur verkoop.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden directeur verkoop

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Verkoop onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Verkoop tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Mensen vonden ons op: Salaris Directeur verkoop, Loon Directeur verkoop, Wat verdien je als Directeur verkoop, Salarisschaal Directeur verkoop, Salarisindicatie Directeur verkoop, Bonus Directeur verkoop, CAO Directeur verkoop, Brutoloon Directeur verkoop, Nettoloon Directeur verkoop, Vakantiedagen Directeur verkoop, Pensioen Directeur verkoop.

Competenties, skills & vaardigheden directeur verkoop

 • Samenwerken
 • Motiveren
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Directeur verkoop, Vaardigheden Directeur verkoop, Attitude Directeur verkoop, Kwalificaties Directeur verkoop, Competentieprofiel Directeur verkoop.

Boeken voor het beroep directeur verkoop

Wil je meer weten over het beroep directeur verkoop? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je directeur verkoop bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken directeur verkoop te komen.

Directeur Commercial Journal de Bord | Livres Jobiorr

Registre, 100 Pages, 15,24 X 22,86 CM - Franstalig | Paperback | 9781546668060 | 102 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Directeur verkoop, Directeur verkoop ebooks, boek Directeur verkoop.

Persoonstypen directeur verkoop

 

 

De directeur Verkoop dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Verkoop veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Verkoop moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Verkoop een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Verkoop. Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Directeur verkoop, Karakter Directeur verkoop.

Netwerk directeur verkoop

 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Verkoop deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Verkoop verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Verkoop de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Verkoop contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Verkoop aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Verkoop een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Verkoop regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Directeur verkoop, Medewerkers Directeur verkoop.

Is het beroep directeur verkoop iets voor jou?

Zou je graag directeur verkoop willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als directeur verkoop bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Directeur verkoop, beroepskeuzetest Directeur verkoop, beroep Directeur verkoop kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden directeur verkoop

 

De directeur Verkoop moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Verkoop dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Verkoop al de hoogste functie is binnen de verkoop. Wel zou het kunnen dat de directeur Verkoop begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Verkoop zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Arbeidsmarktperspectief score directeur verkoop

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep directeur verkoop. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Directeur verkoop, Promotie mogelijkheden Directeur verkoop, Carriere Directeur verkoop.

Solliciteren op de functie directeur verkoop

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als directeur verkoop dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor directeur verkoop belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als directeur verkoop. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Directeur verkoop, CV Directeur verkoop, sollicitatie Directeur verkoop.

Interviews met directeur verkoop

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen directeur verkoop

Vacatures directeur verkoop

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur verkoop? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur verkoop. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De directeur Verkoop leidt de verkoop afdeling in een bedrijf. De directeur Verkoop is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de verkoop van het product waar het bedrijf in handelt.

Beoordeling Directeur verkoop

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Directeur verkoop' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Directeur verkoop

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep