U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Directiesecretaresse

Directiesecretaresse worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een directiesecretaresse? Lees de functieomschrijving.

De functie Directiesecretaresse is binnen de beroepsgroep secretarieel/administratief wellicht een van de beste of hoogste functies. Je moet namelijk van goeden huize komen om je staande te kunnen houden. Een Directiesecretaresse heeft beduidend meer verantwoordelijkheden dan reguliere secretaresses.

Je bent als Directiesecretaresse het eerste aanspreekpunt van de directeur of directie. Je beheert de agenda van de directie of directeur, en verzorgt dus zijn planning van dag tot dag. Je ondersteunt de directie of het management zowel telefonisch als bij gesprekken of vergaderingen waar je eventueel notuleert. Tevens help je bij het opzetten en organiseren van afspraken, meetings en evenementen die door de directie zijn geïnitieerd.

Mensen vonden ons op: Job Directiesecretaresse, Baan Directiesecretaresse, Directiesecretaresse Worden, Functie-eisen Directiesecretaresse, Verantwoordelijkheden Directiesecretaresse, Functieprofiel Directiesecretaresse, Wat doet een Directiesecretaresse, Werken als Directiesecretaresse.

Directiesecretaresse worden: Opleiding tot directiesecretaresse

In principe volstaat een MBO (niveau 4) opleiding tot Management / Directiesecretaresse. Eventueel vul je deze opleiding aan met aanvullende cursussen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Directiesecretaresse, Directiesecretaresse Worden, Opleidingsniveau Directiesecretaresse, Scholing Directiesecretaresse, Studie Directiesecretaresse, Bijscholing Directiesecretaresse, Omscholing Directiesecretaresse.

Organisaties waar een directiesecretaresse doorgaans werkzaam is

Een Directiesecretaresse is werkzaam in zowel profit als non-profit organisaties. Meestentijds ben je werkzaam in grote organisaties. Kleinere organisaties (startups, MKB) hebben vaak geen ruimte voor een Directiesecretaresse.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Directiesecretaresse, Directiesecretaresse Worden, Opleidingsniveau Directiesecretaresse, Scholing Directiesecretaresse, Studie Directiesecretaresse, Bijscholing Directiesecretaresse, Omscholing Directiesecretaresse.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden directiesecretaresse

Als Directiesecretaresse is je startsalaris niet hoger dan €2000 bruto. Je loon kan oplopen tot ongeveer €2800 bruto, afhankelijk van de zwaarte van de functie.

Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren vaak een telefoon, soms een laptop maar geen bonusregeling of lease auto.

Mensen vonden ons op: Salaris Directiesecretaresse, Loon Directiesecretaresse, Wat verdien je als Directiesecretaresse, Salarisschaal Directiesecretaresse, Salarisindicatie Directiesecretaresse, Bonus Directiesecretaresse, CAO Directiesecretaresse, Brutoloon Directiesecretaresse, Nettoloon Directiesecretaresse, Vakantiedagen Directiesecretaresse, Pensioen Directiesecretaresse.

Competenties, skills & vaardigheden directiesecretaresse

 • Klantgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Organiseren
 • Plannen en organiseren
 • Kennis van het MS Office pakket
 • Schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid
 • Sociale en communicatieve vaardigheden
Mensen vonden ons op: Kennis Directiesecretaresse, Vaardigheden Directiesecretaresse, Attitude Directiesecretaresse, Kwalificaties Directiesecretaresse, Competentieprofiel Directiesecretaresse.

Boeken voor het beroep directiesecretaresse

Wil je meer weten over het beroep directiesecretaresse? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je directiesecretaresse bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken directiesecretaresse te komen.

En morgen maak ik hem af | K. Munk

leven en werken van de directiesecretaresse - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789055945900 | 163 pagina's

En morgen maak ik hem af 1e druk is een boek van K. Munk uitgegeven bij Scriptum. ISBN 9789055945900 Morgen maak ik hem af! Leven en werken van de directiesecretaresse Auteur Katharina M nk 19,95 176 blz. 145 x 215 mm Gebonden isbn 978 90 5594 590 0 nur 7...

Post verzorgen en archiveren Praktijkboek niveau 3 en 4 | J.H. Altena

voor de (directie)secretaresse en de managementassistent - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789006911114

Post verzorgen en archiveren Praktijkboek niveau 3 en 4...

Postverzorgen En Archiveren / Niveau 3/4 / Deel Werkboek | J.H. Altena

Voor De (Directie)Secretaresse En De Managementassistent - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789006911084 | 51 pagina's

Postverzorgen En Archiveren / Niveau 3/4 / Deel Werkboek 1e druk is een boek van J.H. Altena uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006911084 Post verzorgen en archiveren niveau 3/4 praktijkboek...

Mensen vonden ons op: boeken voor Directiesecretaresse, Directiesecretaresse ebooks, boek Directiesecretaresse.

Persoonstypen directiesecretaresse

Een Directiesecretaresse moet secuur en snel kunnen werken (Succesvolle werker) en continu de directie of het management daar assisteren en ondersteunen waar het nodig is (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Directiesecretaresse, Karakter Directiesecretaresse.

Netwerk directiesecretaresse

Een Directiesecretaresse houdt contact met zowel het management als de directie: de algemeen manager/directeur of directieleden sturen deze persoon aan. Verder houd je ook contact met eventuele andere secretaresses die je soms aanstuurt of waar je samen zaken mee afstemt. Tevens ben je vaak het eerste aanspreekpunt van partners en klanten van het bedrijf die de directie willen bereiken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Directiesecretaresse, Medewerkers Directiesecretaresse.

Is het beroep directiesecretaresse iets voor jou?

Zou je graag directiesecretaresse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als directiesecretaresse bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Directiesecretaresse, beroepskeuzetest Directiesecretaresse, beroep Directiesecretaresse kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden directiesecretaresse

Het is lastig in te schatten wat het arbeidsmarktperspectief is voor deze functie. Omdat Directiesecretaresses bijna in elke organisatie nodig zijn is de werkgelegenheid over het algemeen goed. Aan de andere kant zijn er vaak niet meer dan een of twee posities voor deze functie binnen een organisatie.

Qua doorgroeimogelijkheden zit je als Directiesecretaresse in een lastig parket. In principe is deze functie binnen de beroepsgroep secretarieel/administratief al het hoogst haalbare. Het is voor de Directiesecretaresse ook belangrijk om bij te blijven in het vakgebied, dus is het aan te raden om cursussen voor secretaresses  te blijven volgen. Vaak zal de werkgever de kosten hiervoor op zich nemen.

Arbeidsmarktperspectief score directiesecretaresse

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep directiesecretaresse. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Directiesecretaresse, Promotie mogelijkheden Directiesecretaresse, Carriere Directiesecretaresse.

Beroepsvereniging directiesecretaresse

Het Secretaresse Platform Noord (SPiN) is de grootste zelfstandige netwerkvereniging voor secretaresses in Noord-Nederland en stelt haar leden in de gelegenheid om op informele wijze kennis, informatie en contacten te delen in een ontspannen sfeer.

Het SPiN organiseert bijeenkomsten, zoals De Happy Secretaresse, op diverse locaties in de noordelijke regio. Tijdens de bijeenkomsten worden workshops aangeboden over onderwerpen die interessant zijn voor de secretaresse om zich te ontwikkelen en/of te verbeteren. Tevens heb je dan de mogelijkheid tot netwerken.

Missie

De functie van secretaresse heeft in de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van de vroegere ‘typekamer-dame’, staat de secretaresse van nu vaak aan de lat voor webbeheer, als contact voor social media, heeft zij directe en intensieve contacten met bestuursorganen, doet zij projectorganisatie, organiseert (grote) evenementen en bijeenkomsten en, wat je toch de grootste ontwikkeling mag noemen, is zij de sparringpartner van de manager.

Deze ontwikkeling vraagt andere competenties van de secretaresse van nu.

Het SPiN stelt zich ten doel om deze ontwikkeling te ondersteunen en te bevorderen en een platform te bieden voor de secretaresse waar zij kan netwerken (verbinden) en haar kennis kan uitbreiden (ontwikkelen).

Visie

Door haar activiteiten wil het SPiN haar leden de mogelijkheid bieden om zich te kunnen ontwikkelen en hun talenten verder te ontplooien. Dit doen we onder andere door workshops aan te bieden die aansluiten op het vakgebied van de secretaresse en de inhoudelijke verandering voor het vak secretaresse.

Om het belang van SPiN, voor zowel de secretaresse als de sponsor, te vergroten, is het nodig dat we ons promoten en zo de bekendheid van SPiN vergroten. Dit wordt onder andere gedaan door:

 1. Actieve werving van nieuwe leden
 2. Bezoek van bedrijvendagen, promotiedagen, congressen en beurzen
 3. Een duidelijk in- en externe communicatie
 4. Bijeenkomsten die aansluiten bij de behoefte van de secretaresse en het belang van de sponsor

Kijk voor meer info op www.spin.nu

 
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Directiesecretaresse, Promotie mogelijkheden Directiesecretaresse, Carriere Directiesecretaresse.

Solliciteren op de functie directiesecretaresse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als directiesecretaresse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor directiesecretaresse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als directiesecretaresse. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Directiesecretaresse, CV Directiesecretaresse, sollicitatie Directiesecretaresse.

Interviews met directiesecretaresse

Karin de Waal (51) werkt als Directiesecretaresse bij Flynth Adviseurs en Accountants.

               


Hoe ben je aan deze baan gekomen?
"Ik ben eigenlijk bij toeval in dit beroep terecht gekomen. Toen ik van het VWO afkwam wist ik echt niet wat ik verder wilde studeren. In die tijd kon je nog kiezen waar je wilde werken en ik besloot om leren en werken te combineren bij de ABN AMRO Bank. Ik kwam daar in een opleidingstraject op de exportafdeling. De puur zakelijke dienstverlening bleek mij niet te liggen en ik maakte toen de overstap naar de afdeling Onderwijscontacten. Deze afdeling maakte deel uit van de afdeling Personeelszaken en ik kon de opleiding Arbeidsmarktpoliti...


Lees de rest van het interview

Verwante beroepen directiesecretaresse

Vacatures directiesecretaresse

Op zoek naar een nieuwe baan als Directiesecretaresse? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directiesecretaresse. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De functie Directiesecretaresse is binnen de beroepsgroep secretarieel/administratief wellicht een van de beste of hoogste functies. Je moet namelijk van goeden huize komen om je staande te kunnen houden. Een Directiesecretaresse heeft beduidend meer verantwoordelijkheden dan reguliere secretaresses.

Beoordeling Directiesecretaresse

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Directiesecretaresse' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Directiesecretaresse

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik vind het maximum salaris wat wordt genoemd aan de lage kant. Een directiesecretaresse bij een groot zakelijk dienstverlendend bedrijf zoals banken, verzekeringsbedrijven en pensioenfondsen verdient per maand maximaal ongeveer E3700 bruto excl 13e maand en excl vakantiegeld. Daarboven vind je dan de secretaresse Raad van Bestuur die al snel tegen de E4100 bruto per maand verdient. 

Door: ray

Ik ben ook directiesecretaresse.Ik verdien het niet maar het lijkt mij niet uitgesloten dat ze bij een multinational meer verdienen.

Door: nanda

Per bedrijf kan dit salaris behoorlijk verschillen.M.vr.gr.

Door: directiesecretaresse.

Reageer op dit beroep