U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent Arabisch

Docent Arabisch worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent Arabisch? Lees de functieomschrijving.

De docent Arabisch geeft les in het vak Arabisch.

De docent Arabisch geeft les op het gymnasium, op volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Arabisch freelance cursussen/workshops/lessen Arabisch geven. De docent Arabisch geeft les in alle facetten van het vak Arabisch. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Arabisch kunnen communiceren, leert ze in het Arabisch schrijven, leert ze Arabisch lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Arabisch van pas zijn. De docent Arabisch ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten mondelinge en schriftelijke opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Arabisch de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Arabisch heeft zelf veel verstand van de Arabische taal, kan vloeiend Arabisch spreken en kan de taal zelf goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Arabisch op een rustige, interessante en educatieve manier aan zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en om de leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren en begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Arabisch ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent Arabisch, Baan Docent Arabisch, Docent Arabisch Worden, Functie-eisen Docent Arabisch, Verantwoordelijkheden Docent Arabisch, Functieprofiel Docent Arabisch, Wat doet een Docent Arabisch, Werken als Docent Arabisch.

Docent Arabisch worden: Opleiding tot docent Arabisch

De docent Arabisch heeft de WO opleiding ''Leraar VHO in Arabisch'' gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Arabisch, Docent Arabisch Worden, Opleidingsniveau Docent Arabisch, Scholing Docent Arabisch, Studie Docent Arabisch, Bijscholing Docent Arabisch, Omscholing Docent Arabisch.

Organisaties waar een docent Arabisch doorgaans werkzaam is

De docent Arabisch werkt op een school en geeft les aan klassen op het gymnasium, klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Arabisch freelance cursussen/lessen/workshops Arabisch geven.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Arabisch, Docent Arabisch Worden, Opleidingsniveau Docent Arabisch, Scholing Docent Arabisch, Studie Docent Arabisch, Bijscholing Docent Arabisch, Omscholing Docent Arabisch.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent Arabisch

De docent Arabisch die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand. De docent Arabisch die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent Arabisch, Loon Docent Arabisch, Wat verdien je als Docent Arabisch, Salarisschaal Docent Arabisch, Salarisindicatie Docent Arabisch, Bonus Docent Arabisch, CAO Docent Arabisch, Brutoloon Docent Arabisch, Nettoloon Docent Arabisch, Vakantiedagen Docent Arabisch, Pensioen Docent Arabisch.

Competenties, skills & vaardigheden docent arabisch

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Kennis van Arabisch
Mensen vonden ons op: Kennis Docent Arabisch, Vaardigheden Docent Arabisch, Attitude Docent Arabisch, Kwalificaties Docent Arabisch, Competentieprofiel Docent Arabisch.

Boeken voor het beroep docent arabisch

Wil je meer weten over het beroep docent arabisch? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent arabisch bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent arabisch te komen.

Nederlandse taal zonder docent voor Arabisch sprekenden deel 1 | Sharif Amien

beginners/nieuwkomers letters & woorden & zinnen & vragen en antwoorden & werkwoorden in vorm & eenvoudige grammatica - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789070971328 | 959 pagina's

Nederlandse taal zonder docent voor Arabisch sprekenden deel 1 1e druk is een boek van Sharif Amien uitgegeven bij Arabisch-Nederlandse Uitgeverij ''A.N.U.''. ISBN 9789070971328 (Arabisch - Nederlands met uitspraak ) , dit boek is bestemd voor Arabisch sp...

Nederlandse Taal zonder docent voor Arabisch sprekenden | Sharif Amien

58 belangrijke uitdrukkingen en omgangsvormen in het dagelijks leven ( Nederlands-Arabisch - Uitspraak) - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789070971311 | 202 pagina's

Nederlandse Taal zonder docent voor Arabisch sprekenden 1e druk is een boek van Sharif Amien uitgegeven bij Arabisch-Nederlandse Uitgeverij ''A.N.U.''. ISBN 9789070971311 (Arabisch - Nederlands met uitspraak ) , dit boek is bestemd voor Arabisch sprekende...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent Arabisch, Docent Arabisch ebooks, boek Docent Arabisch.

Persoonstypen docent Arabisch

De docent Arabisch is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Arabisch over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen. Ook is de docent Arabisch een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent Arabisch, Karakter Docent Arabisch.

Netwerk docent Arabisch

Het netwerk van de docent Arabisch bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, eventueel de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en zijn collega's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent Arabisch, Medewerkers Docent Arabisch.

Is het beroep docent Arabisch iets voor jou?

Zou je graag docent Arabisch willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent Arabisch bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent Arabisch, beroepskeuzetest Docent Arabisch, beroep Docent Arabisch kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent Arabisch

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Arabisch is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Arabisch wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een relevant diploma hebben behaald. Daarnaast kan de docent Arabisch de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops Arabisch te gaan geven of, naast zijn rol als docent, ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent Arabisch

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent Arabisch. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent Arabisch, Promotie mogelijkheden Docent Arabisch, Carriere Docent Arabisch.

Solliciteren op de functie docent Arabisch

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent Arabisch dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent Arabisch belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent Arabisch. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent Arabisch, CV Docent Arabisch, sollicitatie Docent Arabisch.

Interviews met docent Arabisch

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent Arabisch

Vacatures docent arabisch

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent Arabisch? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent Arabisch. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent Arabisch geeft les in het vak Arabisch. De docent Arabisch geeft les op het gymnasium, op volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Arabisch freelance cursussen/workshops/lessen Arabisch geven.

Beoordeling Docent Arabisch

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent Arabisch' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent Arabisch

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Geachte heer, mevrouw,

Hierbij zou ik graag op de bovenstaande vacature 'docent Arabisch' willen reageren. Ik was tot mei 2012 werkzaam als docent elektriciteit in Libanon (zie ook mijn cv voor meer over mijn opleidingen en werkervaring). Ik heb passie voor het vak doceren en ik zou graag ook in Nederland werkzaam willen zijn in het onderwijs. Ik spreek de Arabische taal vloeiend en heb veel kennis van de Arabische taal en cultuur. Uiteraard heb ik als docent elektriciteit ook veel ervaring met het vak lesgeven. 

Ik verwijs graag naar mijn cv en hoop de kans te krijgen om het bovenstaande mondeling (in het Engels of Frans) toe te lichten.

In afwachting van uw reactie, verblijf ik.

Hoogachtend,

R. abdallah  

 

Door: Rajab Abdallah

Ik ben  vaak opzoek naar een baan aals docent Arabisch,maar helaas tot nu toe heb ik geen een gevonden.

Door: abderrahman

Ij ben een tijdje op zoek naar een baan als docent Arabish ik had gewerkt als journalist voor een arabish krant en ik kan vloeind de taal spreken .

Door: sana

ik wou les geven voor arabisch taal ,welk procedure moet ik volgen

mvg

Door: jamal

Lees hierboven,het beroepsprofiel.Je kan ook proberen via ,buurthuizen en plaatsen waar veel mensen uit de moslimwereld komen een baan te vinden.

Door: achmed

Ik wil koran of lees Arabisch geven voor kinderen ook voolwasnen in amsterdam of moord buikslootermeer 0648953388

Door: hasna

Ook privé lees geven

Door: hasna

Ga naar de Moskee en vertel de mensen wat je wil.Ze helpen je.

Door: ibrahim

En Hasna,geef je al les?

Door: Hasna

Volksuniversiteit Almaar heeft voor het cursusjaar 2016-2017 een vacature voor

                                       DOCENT ABISCH

Belangstellenden graag contact opnemen per mail:

                                 www.vualkmaar.nl

Richten aan

NicoEmmer, voorzitter

 

 

 

 

Door: volksuniversiteit Alkmaar

Leiden, 8-7-2016

Mijn naam is Nian Faris en ik woon in Leiden ik ben  Arabist en ik heb ruim 10 jaar ervaraing in dit vakgebied. Mijn opleideing is WO niveau  namelijk wetenschaplijk onderwijs in richting Arabische taal en cultuur en ik heb in dit vak gebied 10 jaar les gegeven, en ik wil Arabische lesgeven voor kinderen e voor voolwasnen in regio de zuid-holland of ander regio.

met vriendelijke groet,

Nian Faris 

nkfaris@live.nl

016481300

 

 

 

Door: Nian Faris

Ik ben  opzoek naar een baan als Arabisch docent  en quran voor alle niveaus, zowel als privè lessen. Ik ben te bereiken op dit telefoon nummer:0686301894

odaay88@outlook.com

Door: Odaay S

Beste Odaay,ik denk dat je het beste moskee-besturen of moslimorganisaties kan benaderen,die kunnen je misschien verder helpen sucses.

Door: Moh.

Ik ben  opzoek naar een baan als Arabisch leraares en ik heb mijn diploma behaald en dat is mijn teln 06 40783316

mail 

maria_jadalah@hotmail.com 

Door: maria

Reageer op dit beroep