U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent Bulgaars

Docent Bulgaars worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent Bulgaars? Lees de functieomschrijving.

De docent Bulgaars geeft les in het vak Bulgaars.

De docent Bulgaars geeft les op op volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Bulgaars freelance cursussen/workshops/lessen Bulgaars geven. De docent Bulgaars geeft les in alle facetten van het vak Bulgaars. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Bulgaars kunnen communiceren, leert ze in het Bulgaars schrijven, leert ze Bulgaars lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Bulgaars van pas zijn. De docent Bulgaars ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten mondelinge en schriftelijke opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Daarnaast kan docent Bulgaars (afhankelijk van de studie) zijn leerlingen/studenten ook mondelinge examens en tentamens over de Bulgaarse literatuur afleggen. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Bulgaars de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Bulgaars heeft zelf veel verstand van de Bulgaarse taal, kan vloeiend Bulgaars spreken en kan de taal zelf goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Bulgaars op een rustige, interessante en educatieve manier te geven. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en om de leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren en begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Bulgaars ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent Bulgaars, Baan Docent Bulgaars, Docent Bulgaars Worden, Functie-eisen Docent Bulgaars, Verantwoordelijkheden Docent Bulgaars, Functieprofiel Docent Bulgaars, Wat doet een Docent Bulgaars, Werken als Docent Bulgaars.

Docent Bulgaars worden: Opleiding tot docent Bulgaars

De docent Bulgaars heeft een cursus/training Bulgaars gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven, heeft een HBO docentenopleiding voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs of hoger beroepsonderwijs gevolgd, heeft een HBO opleiding als tolk gevolgd en is na jaren werkervaring les gaan geven of is native speaker Bulgaars en is na het behalen van zijn onderwijsbevoegdheid les gaan geven in het vak Bulgaars.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Bulgaars, Docent Bulgaars Worden, Opleidingsniveau Docent Bulgaars, Scholing Docent Bulgaars, Studie Docent Bulgaars, Bijscholing Docent Bulgaars, Omscholing Docent Bulgaars.

Organisaties waar een docent Bulgaars doorgaans werkzaam is

De docent Bulgaars werkt op een school en geeft les aan klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Bulgaars freelance cursussen/lessen/workshops Bulgaars geven.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Bulgaars, Docent Bulgaars Worden, Opleidingsniveau Docent Bulgaars, Scholing Docent Bulgaars, Studie Docent Bulgaars, Bijscholing Docent Bulgaars, Omscholing Docent Bulgaars.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent Bulgaars

De docent Bulgaars die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand. De docent Bulgaars die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent Bulgaars, Loon Docent Bulgaars, Wat verdien je als Docent Bulgaars, Salarisschaal Docent Bulgaars, Salarisindicatie Docent Bulgaars, Bonus Docent Bulgaars, CAO Docent Bulgaars, Brutoloon Docent Bulgaars, Nettoloon Docent Bulgaars, Vakantiedagen Docent Bulgaars, Pensioen Docent Bulgaars.

Competenties, skills & vaardigheden docent bulgaars

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Docent Bulgaars, Vaardigheden Docent Bulgaars, Attitude Docent Bulgaars, Kwalificaties Docent Bulgaars, Competentieprofiel Docent Bulgaars.

Boeken voor het beroep docent bulgaars

Wil je meer weten over het beroep docent bulgaars? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent bulgaars bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent bulgaars te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent Bulgaars, Docent Bulgaars ebooks, boek Docent Bulgaars.

Persoonstypen docent Bulgaars

De docent Bulgaars is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Bulgaars over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen. Ook is de docent Bulgaars een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent Bulgaars, Karakter Docent Bulgaars.

Netwerk docent Bulgaars

Het netwerk van de docent Bulgaars bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, eventueel de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en zijn collega's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent Bulgaars, Medewerkers Docent Bulgaars.

Is het beroep docent Bulgaars iets voor jou?

Zou je graag docent Bulgaars willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent Bulgaars bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent Bulgaars, beroepskeuzetest Docent Bulgaars, beroep Docent Bulgaars kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent Bulgaars

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Bulgaars is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Bulgaars wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een relevant diploma hebben behaald. Daarnaast kan de docent Bulgaars de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops Bulgaars te gaan geven of, naast zijn rol als docent, ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent Bulgaars

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent Bulgaars. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent Bulgaars, Promotie mogelijkheden Docent Bulgaars, Carriere Docent Bulgaars.

Solliciteren op de functie docent Bulgaars

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent Bulgaars dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent Bulgaars belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent Bulgaars. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent Bulgaars, CV Docent Bulgaars, sollicitatie Docent Bulgaars.

Interviews met docent Bulgaars

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent Bulgaars

Vacatures docent bulgaars

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent Bulgaars? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent Bulgaars. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent Bulgaars geeft les in het vak Bulgaars. De docent Bulgaars geeft les op op volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Bulgaars freelance cursussen/workshops/lessen Bulgaars geven.

Beoordeling Docent Bulgaars

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent Bulgaars' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent Bulgaars

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep