U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent Deens

Docent Deens worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent Deens? Lees de functieomschrijving.

De docent Deens geeft les in het vak Deens.

De docent Deens geeft les op het volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Deens freelance cursussen/workshops/lessen Deens geven. De docent Deens geeft les in alle facetten van het vak Deens. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Deens kunnen communiceren, leert ze in het Deens schrijven, leert ze Deens lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Deens van pas zijn. De docent Deens ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten mondelinge en schriftelijke opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Daarnaast kan docent Deens (afhankelijk van de studie) zijn leerlingen/studenten ook mondelinge examens en tentamens over de Deense literatuur afleggen. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Deens de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Deens heeft zelf veel verstand van de Deense taal, kan vloeiend Deens spreken en kan de taal zelf goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Deens op een rustige, interessante en educatieve manier uit te geven. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en om de leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren en begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Deens ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent Deens, Baan Docent Deens, Docent Deens Worden, Functie-eisen Docent Deens, Verantwoordelijkheden Docent Deens, Functieprofiel Docent Deens, Wat doet een Docent Deens, Werken als Docent Deens.

Docent Deens worden: Opleiding tot docent Deens

De docent Deens heeft een cursus/training Deens gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven, heeft een HBO docentenopleiding voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs of hoger beroepsonderwijs gevolgd, heeft een HBO opleiding als tolk gevolgd en is na jaren werkervaring les gaan geven, heeft de WO opleiding Scandinavische Talen en Cultuur gevolgd of is native speaker Deens en is na het behalen van zijn onderwijsbevoegdheid les gaan geven in het vak Deens.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Deens, Docent Deens Worden, Opleidingsniveau Docent Deens, Scholing Docent Deens, Studie Docent Deens, Bijscholing Docent Deens, Omscholing Docent Deens.

Organisaties waar een docent Deens doorgaans werkzaam is

De docent Deens werkt op een school en geeft les aan klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Deens freelance cursussen/lessen/workshops Deens geven.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Deens, Docent Deens Worden, Opleidingsniveau Docent Deens, Scholing Docent Deens, Studie Docent Deens, Bijscholing Docent Deens, Omscholing Docent Deens.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent Deens

De docent Deens die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand. De docent Deens die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent Deens, Loon Docent Deens, Wat verdien je als Docent Deens, Salarisschaal Docent Deens, Salarisindicatie Docent Deens, Bonus Docent Deens, CAO Docent Deens, Brutoloon Docent Deens, Nettoloon Docent Deens, Vakantiedagen Docent Deens, Pensioen Docent Deens.

Competenties, skills & vaardigheden docent deens

 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Visie
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van de Deense taal
Mensen vonden ons op: Kennis Docent Deens, Vaardigheden Docent Deens, Attitude Docent Deens, Kwalificaties Docent Deens, Competentieprofiel Docent Deens.

Boeken voor het beroep docent deens

Wil je meer weten over het beroep docent deens? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent deens bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent deens te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent Deens, Docent Deens ebooks, boek Docent Deens.

Persoonstypen docent Deens

De docent Deens is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Deens over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen. Ook is de docent Deens een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent Deens, Karakter Docent Deens.

Netwerk docent Deens

Het netwerk van de docent Deens bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, eventueel de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en zijn collega's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent Deens, Medewerkers Docent Deens.

Is het beroep docent Deens iets voor jou?

Zou je graag docent Deens willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent Deens bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent Deens, beroepskeuzetest Docent Deens, beroep Docent Deens kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent Deens

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Deens is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Deens wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een relevant diploma hebben behaald. Daarnaast kan de docent Deens de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops Deens te gaan geven of, naast zijn rol als docent, ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent Deens

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent Deens. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent Deens, Promotie mogelijkheden Docent Deens, Carriere Docent Deens.

Solliciteren op de functie docent Deens

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent Deens dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent Deens belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent Deens. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent Deens, CV Docent Deens, sollicitatie Docent Deens.

Interviews met docent Deens

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent Deens

Vacatures docent deens

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent Deens? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent Deens. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent Deens geeft les in het vak Deens. De docent Deens geeft les op het volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Deens freelance cursussen/workshops/lessen Deens geven.

Beoordeling Docent Deens

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent Deens' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent Deens

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep