U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent Fins

Docent Fins worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent Fins? Lees de functieomschrijving.

De docent Fins geeft les in het vak Fins.

De docent Fins geeft les op het volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Fins freelance cursussen/workshops/lessen Fins geven. De docent Fins geeft les in alle facetten van het vak Fins. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Fins kunnen communiceren, leert ze in het Fins schrijven, leert ze Fins lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Fins van pas zijn. De docent Fins ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten mondelinge en schriftelijke opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Fins de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Fins heeft zelf veel verstand van de Finse taal, kan vloeiend Fins spreken en kan de taal zelf goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Fins op een rustige, interessante en educatieve manier aan zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en om de leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren en begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Fins ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent Fins, Baan Docent Fins, Docent Fins Worden, Functie-eisen Docent Fins, Verantwoordelijkheden Docent Fins, Functieprofiel Docent Fins, Wat doet een Docent Fins, Werken als Docent Fins.

Docent Fins worden: Opleiding tot docent Fins

De docent Fins heeft de WO opleiding ''Fins-Oegrische Talen en Culturen'' gevolgd en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid) les gaan geven in het vak Fins.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Fins, Docent Fins Worden, Opleidingsniveau Docent Fins, Scholing Docent Fins, Studie Docent Fins, Bijscholing Docent Fins, Omscholing Docent Fins.

Organisaties waar een docent Fins doorgaans werkzaam is

De docent Fins werkt op een school en geeft les aan klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Fins freelance cursussen/lessen/workshops Fins geven.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Fins, Docent Fins Worden, Opleidingsniveau Docent Fins, Scholing Docent Fins, Studie Docent Fins, Bijscholing Docent Fins, Omscholing Docent Fins.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent Fins

De docent Fins die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand. De docent Fins die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent Fins, Loon Docent Fins, Wat verdien je als Docent Fins, Salarisschaal Docent Fins, Salarisindicatie Docent Fins, Bonus Docent Fins, CAO Docent Fins, Brutoloon Docent Fins, Nettoloon Docent Fins, Vakantiedagen Docent Fins, Pensioen Docent Fins.

Competenties, skills & vaardigheden docent fins

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak Fins
Mensen vonden ons op: Kennis Docent Fins, Vaardigheden Docent Fins, Attitude Docent Fins, Kwalificaties Docent Fins, Competentieprofiel Docent Fins.

Boeken voor het beroep docent fins

Wil je meer weten over het beroep docent fins? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent fins bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent fins te komen.

Sin Profes Como T La Vida No Tendr a Clase Cuaderno De Notas | Ela Galvan Publishing

Regalos para Profesores o Maestros - Maestras Docentes o Profesoras - Regalo Original Para Fin De Curso D a o Como Gesto De Gratitud - Spaanstalig | Paperback | 9781081148492 | 122 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent Fins, Docent Fins ebooks, boek Docent Fins.

Persoonstypen docent Fins

De docent Fins is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Fins over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen. Ook is de docent Fins een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent Fins, Karakter Docent Fins.

Netwerk docent Fins

Het netwerk van de docent Fins bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school en zijn collega's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent Fins, Medewerkers Docent Fins.

Is het beroep docent Fins iets voor jou?

Zou je graag docent Fins willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent Fins bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent Fins, beroepskeuzetest Docent Fins, beroep Docent Fins kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent Fins

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Fins is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Fins wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een relevant diploma hebben behaald. Daarnaast kan de docent Fins de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops Fins te gaan geven of, naast zijn rol als docent, ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent Fins

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent Fins. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent Fins, Promotie mogelijkheden Docent Fins, Carriere Docent Fins.

Solliciteren op de functie docent Fins

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent Fins dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent Fins belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent Fins. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent Fins, CV Docent Fins, sollicitatie Docent Fins.

Interviews met docent Fins

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent Fins

Vacatures docent fins

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent Fins? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent Fins. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent Fins geeft les in het vak Fins. De docent Fins geeft les op het volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Fins freelance cursussen/workshops/lessen Fins geven.

Beoordeling Docent Fins

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent Fins' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent Fins

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep