U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent Illustrator

Docent Illustrator worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent Illustrator? Lees de functieomschrijving.

De docent Illustrator geeft les in het vak Illustrator.

De docent Illustrator geeft les op MBO opleidingen of HBO opleidingen in de richting kunst, grafische vormgeving, informatica, communicatie en multimedia design en andere soortgelijke opleidingen. Daarnaast kan de docent Illustrator freelance cursussen, trainingen en workshops geven.De docent Illustrator geeft les in het vak Illustrator en leert zijn leerlingen/studenten hoe ze met dit geavanceerde tekenprogramma patronen, letters, logo's en illustraties kunnen maken. Zo kunnen de leerlingen/studenten nadat zij het vak volledig hebben afgerond perfect met het programma Illustrator omgaan en deze kennis gebruiken binnen hun toekomstige beroep.

De docent Illustrator ontwikkelt (met behulp van het programma Illustrator) zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen opdrachten, huiswerk en toetsen die hij vervolgens nakijkt en eventueel becijfert. Naar aanleiding van het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les houdt de docent Illustrator de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij en biedt ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent Illustrator heeft kennis van het programma Illustrator en weet zijn kennis op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Illustrator ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent Illustrator, Baan Docent Illustrator, Docent Illustrator Worden, Functie-eisen Docent Illustrator, Verantwoordelijkheden Docent Illustrator, Functieprofiel Docent Illustrator, Wat doet een Docent Illustrator, Werken als Docent Illustrator.

Docent Illustrator worden: Opleiding tot docent Illustrator

Voor het beroep van docent Illustrator is geen specifieke opleiding. Wel kan de docent Illustrator een opleiding ''ICT'' of een andere soortgelijke opleiding hebben gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Illustrator, Docent Illustrator Worden, Opleidingsniveau Docent Illustrator, Scholing Docent Illustrator, Studie Docent Illustrator, Bijscholing Docent Illustrator, Omscholing Docent Illustrator.

Organisaties waar een docent Illustrator doorgaans werkzaam is

De docent Illustrator werkt freelance of op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Illustrator, Docent Illustrator Worden, Opleidingsniveau Docent Illustrator, Scholing Docent Illustrator, Studie Docent Illustrator, Bijscholing Docent Illustrator, Omscholing Docent Illustrator.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent Illustrator

De docent Illustrator die op een vaste school voor een vaste werkgever werkzaam is verdiend tussen de €1300,- en €1700,- bruto per maand. De docent Illustrator die freelance cursussen/workshops/trainen geeft mag zijn eigen prijs bepalen; voor hem valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent Illustrator, Loon Docent Illustrator, Wat verdien je als Docent Illustrator, Salarisschaal Docent Illustrator, Salarisindicatie Docent Illustrator, Bonus Docent Illustrator, CAO Docent Illustrator, Brutoloon Docent Illustrator, Nettoloon Docent Illustrator, Vakantiedagen Docent Illustrator, Pensioen Docent Illustrator.

Competenties, skills & vaardigheden docent illustrator

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak Illustrator
Mensen vonden ons op: Kennis Docent Illustrator, Vaardigheden Docent Illustrator, Attitude Docent Illustrator, Kwalificaties Docent Illustrator, Competentieprofiel Docent Illustrator.

Boeken voor het beroep docent illustrator

Wil je meer weten over het beroep docent illustrator? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent illustrator bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent illustrator te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent Illustrator, Docent Illustrator ebooks, boek Docent Illustrator.

Persoonstypen docent Illustrator

De docent Illustrator is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Illustrator over op zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent Illustrator een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen/studenten, let op hun studieontwikkeling en studievoortgang, treedt waar nodig streng op en geeft ze waar nodig individuele begeleiding om ze te helpen het programma beter te leren kennen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent Illustrator, Karakter Docent Illustrator.

Netwerk docent Illustrator

Het netwerk van de docent Illustrator bestaat uit zijn leerlingen/studenten/mensen die de workshops/cursussen volgen, zijn collega's, en zijn werkgever.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent Illustrator, Medewerkers Docent Illustrator.

Is het beroep docent Illustrator iets voor jou?

Zou je graag docent Illustrator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent Illustrator bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent Illustrator, beroepskeuzetest Docent Illustrator, beroep Docent Illustrator kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent Illustrator

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent Illustrator is gemiddeld. De docent Illustrator kan in vaste dienst worden genomen bij een school om aan meerdere opleidingen les te gaan geven of kan freelance cursussen/lessen/workshops geven. Daarnaast kan hij de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere computerprogramma's les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent Illustrator

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent Illustrator. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent Illustrator, Promotie mogelijkheden Docent Illustrator, Carriere Docent Illustrator.

Solliciteren op de functie docent Illustrator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent Illustrator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent Illustrator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent Illustrator. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent Illustrator, CV Docent Illustrator, sollicitatie Docent Illustrator.

Interviews met docent Illustrator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent Illustrator

Vacatures docent illustrator

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent Illustrator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent Illustrator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent Illustrator geeft les in het vak Illustrator. De docent Illustrator geeft les op MBO opleidingen of HBO opleidingen in de richting kunst, grafische vormgeving, informatica, communicatie en multimedia design en andere soortgelijke opleidingen. Daarnaast kan de docent Illustrator freelance cursussen, trainingen en workshops geven.

Beoordeling Docent Illustrator

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent Illustrator' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent Illustrator

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep