U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent Indonesisch

Docent Indonesisch worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent Indonesisch? Lees de functieomschrijving.

De docent Indonesisch geeft les in het vak Indonesisch.

De docent Indonesisch geeft les op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding) of op het volwassenenonderwijs. Ook kan de docent Indonesisch freelance cursussen/workshops/lessen Indonesisch geven. De docent Indonesisch geeft les in alle facetten van het vak Indonesisch. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Indonesisch kunnen communiceren, leert ze in het Indonesisch schrijven, leert ze Indonesisch lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Indonesisch van pas zijn. De docent Indonesisch ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten mondelinge en schriftelijke opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Indonesisch de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Indonesisch heeft zelf veel verstand van de Indonesische taal, kan vloeiend Indonesisch spreken en kan de taal zelf goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Indonesisch op een rustige, interessante en educatieve manier aan zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en om de leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren en begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Indonesisch ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent Indonesisch, Baan Docent Indonesisch, Docent Indonesisch Worden, Functie-eisen Docent Indonesisch, Verantwoordelijkheden Docent Indonesisch, Functieprofiel Docent Indonesisch, Wat doet een Docent Indonesisch, Werken als Docent Indonesisch.

Docent Indonesisch worden: Opleiding tot docent Indonesisch

De docent Indonesisch heeft de WO opleiding ''Indonesian Studies'' gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Indonesisch, Docent Indonesisch Worden, Opleidingsniveau Docent Indonesisch, Scholing Docent Indonesisch, Studie Docent Indonesisch, Bijscholing Docent Indonesisch, Omscholing Docent Indonesisch.

Organisaties waar een docent Indonesisch doorgaans werkzaam is

De docent Indonesisch werkt op een school en geeft les aan klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Indonesisch freelance cursussen/lessen/workshops Indonesisch geven.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Indonesisch, Docent Indonesisch Worden, Opleidingsniveau Docent Indonesisch, Scholing Docent Indonesisch, Studie Docent Indonesisch, Bijscholing Docent Indonesisch, Omscholing Docent Indonesisch.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent Indonesisch

De docent Indonesisch die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand. De docent Indonesisch die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent Indonesisch, Loon Docent Indonesisch, Wat verdien je als Docent Indonesisch, Salarisschaal Docent Indonesisch, Salarisindicatie Docent Indonesisch, Bonus Docent Indonesisch, CAO Docent Indonesisch, Brutoloon Docent Indonesisch, Nettoloon Docent Indonesisch, Vakantiedagen Docent Indonesisch, Pensioen Docent Indonesisch.

Competenties, skills & vaardigheden docent indonesisch

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Docent Indonesisch
Mensen vonden ons op: Kennis Docent Indonesisch, Vaardigheden Docent Indonesisch, Attitude Docent Indonesisch, Kwalificaties Docent Indonesisch, Competentieprofiel Docent Indonesisch.

Boeken voor het beroep docent indonesisch

Wil je meer weten over het beroep docent indonesisch? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent indonesisch bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent indonesisch te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Het groot Indonesisch kookboek | Bep Vuyk

groot Indonesisch kookboek - Nederlands | Druk: 44 | Hardcover | 9789021558219 | 432 pagina's

Het Groot Indonesisch Kookboek is een echte culinaire klassieker. Hele generaties Nederlanders hebben dankzij dit boek de Indonesische keuken leren kennen. De honderden voortreffelijke en beproefde recepten voeren de lezer mee door de avontuurlijke en zee...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent Indonesisch, Docent Indonesisch ebooks, boek Docent Indonesisch.

Persoonstypen docent Indonesisch

De docent Indonesisch is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Indonesisch over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen. Ook is de docent Indonesisch een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent Indonesisch, Karakter Docent Indonesisch.

Netwerk docent Indonesisch

Het netwerk van de docent Indonesisch bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school en zijn collega's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent Indonesisch, Medewerkers Docent Indonesisch.

Is het beroep docent Indonesisch iets voor jou?

Zou je graag docent Indonesisch willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent Indonesisch bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent Indonesisch, beroepskeuzetest Docent Indonesisch, beroep Docent Indonesisch kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent Indonesisch

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Indonesisch is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Indonesisch wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een relevant diploma hebben behaald. Daarnaast kan de docent Indonesisch de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops Indonesisch te gaan geven of, naast zijn rol als docent, ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent Indonesisch

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent Indonesisch. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent Indonesisch, Promotie mogelijkheden Docent Indonesisch, Carriere Docent Indonesisch.

Solliciteren op de functie docent Indonesisch

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent Indonesisch dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent Indonesisch belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent Indonesisch. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent Indonesisch, CV Docent Indonesisch, sollicitatie Docent Indonesisch.

Interviews met docent Indonesisch

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent Indonesisch

Vacatures docent indonesisch

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent Indonesisch? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent Indonesisch. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent Indonesisch geeft les in het vak Indonesisch. De docent Indonesisch geeft les op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding) of op het volwassenenonderwijs. Ook kan de docent Indonesisch freelance cursussen/workshops/lessen Indonesisch geven.

Beoordeling Docent Indonesisch

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent Indonesisch' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent Indonesisch

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep