U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent Italiaans

Docent Italiaans worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent Italiaans? Lees de functieomschrijving.

De docent Italiaans geeft les in het vak Italiaans.

De docent Italiaans geeft les op een middelbare school op het gymnasium, op volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, een opleiding tot steward of een andere soortgelijke opleiding). De docent Italiaans geeft les in het vak Italiaans. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Italiaans kunnen communiceren, leert ze in het Italiaans schrijven, leert ze Italiaans lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Italiaans van pas zijn. Zijn voornaamste taak is zijn kennis van het vak Italiaans overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat ze de taal leren spreken, lezen en schrijven. De docent Italiaans geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Daarnaast legt de docent Italiaans mondelinge examens en tentamens over de Italiaanse literatuur af met zijn leerlingen/studenten. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Italiaans de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Italiaans heeft zelf veel verstand van de Italiaanse taal, kan vloeiend Italiaans spreken en kan de taal goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Italiaans op een rustige, interessante en educatieve manier te geven. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook ontwikkelt de docent Italiaans zijn eigen lesmateriaal, opdrachten, toetsen en tentamens. De docent Italiaans durft ook streng op te treden wanneer dit nodig is om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en zijn leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren. Daarnaast vergadert de docent Italiaans met zijn collega's over leerlingen/studenten en kijkt hij met zijn collega's naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent Italiaans, Baan Docent Italiaans, Docent Italiaans Worden, Functie-eisen Docent Italiaans, Verantwoordelijkheden Docent Italiaans, Functieprofiel Docent Italiaans, Wat doet een Docent Italiaans, Werken als Docent Italiaans.

Docent Italiaans worden: Opleiding tot docent Italiaans

De docent Italiaans heeft de opleiding ''Leraar VHO in Italiaans'' gevolgd. Deze is WO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Italiaans, Docent Italiaans Worden, Opleidingsniveau Docent Italiaans, Scholing Docent Italiaans, Studie Docent Italiaans, Bijscholing Docent Italiaans, Omscholing Docent Italiaans.

Organisaties waar een docent Italiaans doorgaans werkzaam is

De docent Italiaans werkt op een school en geeft les aan HAVO, VWO klassen, klassen op het gymnasium, klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Italiaans freelance cursussen/workshops/lessen Italiaans geven.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Italiaans, Docent Italiaans Worden, Opleidingsniveau Docent Italiaans, Scholing Docent Italiaans, Studie Docent Italiaans, Bijscholing Docent Italiaans, Omscholing Docent Italiaans.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent Italiaans

De docent Italiaans verdient tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring. Voor de docent Italiaans die zijn alleen freelance cursussen/lessen/workshops Italiaans geeft valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat hij zijn eigen (uur)tarief mag bepalen.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent Italiaans, Loon Docent Italiaans, Wat verdien je als Docent Italiaans, Salarisschaal Docent Italiaans, Salarisindicatie Docent Italiaans, Bonus Docent Italiaans, CAO Docent Italiaans, Brutoloon Docent Italiaans, Nettoloon Docent Italiaans, Vakantiedagen Docent Italiaans, Pensioen Docent Italiaans.

Competenties, skills & vaardigheden docent italiaans

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Visie
 • Luisteren
 • Kennis van de Italiaanse taal
Mensen vonden ons op: Kennis Docent Italiaans, Vaardigheden Docent Italiaans, Attitude Docent Italiaans, Kwalificaties Docent Italiaans, Competentieprofiel Docent Italiaans.

Boeken voor het beroep docent italiaans

Wil je meer weten over het beroep docent italiaans? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent italiaans bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent italiaans te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent Italiaans, Docent Italiaans ebooks, boek Docent Italiaans.

Persoonstypen docent Italiaans

De docent Italiaans is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Italiaans over op zijn leerlingen en geeft ze waar nodig individuele begeleiding. Ook is de docent Italiaans een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkelingen van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent Italiaans, Karakter Docent Italiaans.

Netwerk docent Italiaans

Het netwerk van de docent Italiaans bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school en zijn collega's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent Italiaans, Medewerkers Docent Italiaans.

Is het beroep docent Italiaans iets voor jou?

Zou je graag docent Italiaans willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent Italiaans bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent Italiaans, beroepskeuzetest Docent Italiaans, beroep Docent Italiaans kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent Italiaans

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Italiaans is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Italiaans wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een diploma op de opleiding ''leraar vho Italiaans'' hebben behaald.

Arbeidsmarktperspectief score docent Italiaans

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent Italiaans. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent Italiaans, Promotie mogelijkheden Docent Italiaans, Carriere Docent Italiaans.

Solliciteren op de functie docent Italiaans

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent Italiaans dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent Italiaans belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent Italiaans. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent Italiaans, CV Docent Italiaans, sollicitatie Docent Italiaans.

Interviews met docent Italiaans

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent Italiaans

Vacatures docent italiaans

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent Italiaans? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent Italiaans. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent Italiaans geeft les in het vak Italiaans. De docent Italiaans geeft les op een middelbare school op het gymnasium, op volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, een opleiding tot steward of een andere soortgelijke opleiding). De docent Italiaans geeft les in het vak Italiaans.

Beoordeling Docent Italiaans

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent Italiaans' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent Italiaans

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep