U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent Japans

Docent Japans worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent Japans? Lees de functieomschrijving.

De docent Japans geeft les in het vak Japans.

De docent Japans geeft les op het op volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Japans freelance cursussen/workshops/lessen Japans geven. De docent Japans geeft les in alle facetten van het vak Japans. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Japans kunnen communiceren, leert ze in het Japans schrijven, leert ze Japans lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Japans van pas zijn. De docent Japans ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten mondelinge en schriftelijke opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Japans de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Japans heeft zelf veel verstand van de Japanse taal, kan vloeiend Japans spreken en kan de taal zelf goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Japans op een rustige, interessante en educatieve manier aan zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en om de leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren en begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Japans ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent Japans, Baan Docent Japans, Docent Japans Worden, Functie-eisen Docent Japans, Verantwoordelijkheden Docent Japans, Functieprofiel Docent Japans, Wat doet een Docent Japans, Werken als Docent Japans.

Docent Japans worden: Opleiding tot docent Japans

De docent Japans heeft een opleiding in de Japanse Taal of een andere Japanstudie (WO, vierjarig) gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Japans, Docent Japans Worden, Opleidingsniveau Docent Japans, Scholing Docent Japans, Studie Docent Japans, Bijscholing Docent Japans, Omscholing Docent Japans.

Organisaties waar een docent Japans doorgaans werkzaam is

De docent Japans werkt op een school en geeft les aan klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Japans freelance cursussen/lessen/workshops Japans geven.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Japans, Docent Japans Worden, Opleidingsniveau Docent Japans, Scholing Docent Japans, Studie Docent Japans, Bijscholing Docent Japans, Omscholing Docent Japans.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent Japans

De docent Japans die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand. De docent Japans die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent Japans, Loon Docent Japans, Wat verdien je als Docent Japans, Salarisschaal Docent Japans, Salarisindicatie Docent Japans, Bonus Docent Japans, CAO Docent Japans, Brutoloon Docent Japans, Nettoloon Docent Japans, Vakantiedagen Docent Japans, Pensioen Docent Japans.

Competenties, skills & vaardigheden docent japans

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Visie
 • Luisteren
 • Verstand van de Japanse taal
Mensen vonden ons op: Kennis Docent Japans, Vaardigheden Docent Japans, Attitude Docent Japans, Kwalificaties Docent Japans, Competentieprofiel Docent Japans.

Boeken voor het beroep docent japans

Wil je meer weten over het beroep docent japans? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent japans bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent japans te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent Japans, Docent Japans ebooks, boek Docent Japans.

Persoonstypen docent Japans

De docent Japans is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden. Ook is de docent Japans een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Japans over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent Japans, Karakter Docent Japans.

Netwerk docent Japans

Het netwerk van de docent Japans bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, eventueel de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en zijn collega's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent Japans, Medewerkers Docent Japans.

Is het beroep docent Japans iets voor jou?

Zou je graag docent Japans willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent Japans bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent Japans, beroepskeuzetest Docent Japans, beroep Docent Japans kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent Japans

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Japans is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Japans wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een relevant diploma hebben behaald. Daarnaast kan de docent Japans de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops Japans te gaan geven of, naast zijn rol als docent, ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent Japans

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent Japans. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent Japans, Promotie mogelijkheden Docent Japans, Carriere Docent Japans.

Solliciteren op de functie docent Japans

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent Japans dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent Japans belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent Japans. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent Japans, CV Docent Japans, sollicitatie Docent Japans.

Interviews met docent Japans

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent Japans

Vacatures docent japans

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent Japans? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent Japans. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent Japans geeft les in het vak Japans. De docent Japans geeft les op het op volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Japans freelance cursussen/workshops/lessen Japans geven.

Beoordeling Docent Japans

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent Japans' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent Japans

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep