U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent Java

Docent Java worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent Java? Lees de functieomschrijving.

De docent Java geeft les in het vak Java.

De docent Java geeft les op MBO opleidingen of HBO opleidingen in de richting grafische vormgeving, informatica, communicatie en multimedia design en andere soortgelijke opleidingen. Daarnaast kan de docent Java freelance cursussen, trainingen en workshops geven. De docent Java geeft les in het vak Java en laat zijn leerlingen/studenten kennis maken met alle facetten van het programma Java (een platformonafhankelijke programmeertaal) zodat zij nadat ze alle lessen gevolgd hebben moeiteloos met het programma Java kunnen werken, weten wat het programma Java precies inhoudt en weten wat alle mogelijkheden van het programma Java zijn.

De docent Java ontwikkelt (met behulp van het programma Java) zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen opdrachten, huiswerk en toetsen die hij vervolgens nakijkt en eventueel becijfert. Naar aanleiding van het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les houdt de docent Java de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij en biedt ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent Java heeft kennis van het programma Java en weet zijn kennis op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Java ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent Java, Baan Docent Java, Docent Java Worden, Functie-eisen Docent Java, Verantwoordelijkheden Docent Java, Functieprofiel Docent Java, Wat doet een Docent Java, Werken als Docent Java.

Docent Java worden: Opleiding tot docent Java

Voor het beroep van docent Java is geen specifieke opleiding. Wel kan de docent Java een opleiding ''ICT'' of een andere soortgelijke opleiding hebben gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Java, Docent Java Worden, Opleidingsniveau Docent Java, Scholing Docent Java, Studie Docent Java, Bijscholing Docent Java, Omscholing Docent Java.

Organisaties waar een docent Java doorgaans werkzaam is

De docent Java werkt freelance of op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Java, Docent Java Worden, Opleidingsniveau Docent Java, Scholing Docent Java, Studie Docent Java, Bijscholing Docent Java, Omscholing Docent Java.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent Java

De docent Java die op een vaste school voor een vaste werkgever werkzaam is verdiend tussen de €1300,- en €1850,- bruto per maand. De docent Java die freelance cursussen/workshops/trainen geeft mag zijn eigen prijs bepalen; voor hem valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent Java, Loon Docent Java, Wat verdien je als Docent Java, Salarisschaal Docent Java, Salarisindicatie Docent Java, Bonus Docent Java, CAO Docent Java, Brutoloon Docent Java, Nettoloon Docent Java, Vakantiedagen Docent Java, Pensioen Docent Java.

Competenties, skills & vaardigheden docent java

 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Sensitiviteit
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak Java
Mensen vonden ons op: Kennis Docent Java, Vaardigheden Docent Java, Attitude Docent Java, Kwalificaties Docent Java, Competentieprofiel Docent Java.

Boeken voor het beroep docent java

Wil je meer weten over het beroep docent java? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent java bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent java te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent Java, Docent Java ebooks, boek Docent Java.

Persoonstypen docent Java

De docent Java is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Java over op zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent Java een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen/studenten, let op hun studieontwikkeling en studievoortgang, treedt waar nodig streng op en geeft ze waar nodig individuele begeleiding om ze te helpen het programma beter te leren kennen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent Java, Karakter Docent Java.

Netwerk docent Java

Het netwerk van de docent Java bestaat uit zijn leerlingen/studenten/mensen die de workshops/cursussen volgen, zijn collega's, en zijn werkgever.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent Java, Medewerkers Docent Java.

Is het beroep docent Java iets voor jou?

Zou je graag docent Java willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent Java bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent Java, beroepskeuzetest Docent Java, beroep Docent Java kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent Java

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent Java is gemiddeld.. De docent Java kan in vaste dienst worden genomen bij een school om aan meerdere opleidingen les te gaan geven of kan freelance cursussen/lessen/workshops geven. Daarnaast kan hij de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere computerprogramma's les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent Java

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent Java. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent Java, Promotie mogelijkheden Docent Java, Carriere Docent Java.

Solliciteren op de functie docent Java

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent Java dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent Java belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent Java. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent Java, CV Docent Java, sollicitatie Docent Java.

Interviews met docent Java

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent Java

Vacatures docent java

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent Java? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent Java. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent Java geeft les in het vak Java. De docent Java geeft les op MBO opleidingen of HBO opleidingen in de richting grafische vormgeving, informatica, communicatie en multimedia design en andere soortgelijke opleidingen. Daarnaast kan de docent Java freelance cursussen, trainingen en workshops geven.

Beoordeling Docent Java

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent Java' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent Java

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep