U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent Maatschappijwetenschappen

Docent Maatschappijwetenschappen worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent Maatschappijwetenschappen? Lees de functieomschrijving.

De docent maatschappijwetenschappen geeft les in het vak maatschappijwetenschappen.

De docent maatschappijwetenschappen geeft les op een middelbare school aan HAVO of VWO klassen of geeft les op het volwassenenonderwijs. De docent maatschappijwetenschappen geeft les in het vak maatschappijwetenschappen. In het vak maatschappijwetenschappen worden de onderwerpen die in het vak maatschappijleer behandelt worden nog uitvoeriger behandeld. De docent maatschappijwetenschappen leert de leerlingen over de verschillende onderwerpen binnen het vak maatschappijwetenschappen (bijvoorbeeld onderwerpen als de multiculturele samenleving, de verschillende soorten communicatie, het Nederlandse koningshuis en de verschillende aspecten van de politiek en de politieke partijen) door de leerlingen klassikaal les te geven, opdrachten en huiswerk te laten maken en daarnaast de discussie aan te gaan. De docent maatschappijwetenschappen geeft zijn kennis en visie over aan de leerlingen en laat ze een eigen mening vormen over de verschillende onderwerpen. Daarnaast begeleidt hij ze naar het examen toe.

De docent maatschappijwetenschappen bereidt zijn eigen lesmateriaal en toetsen en tentamens voor, geeft opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens aan de leerlingen en kijkt deze na en becijfert deze. Daarnaast gaat hij het gesprek aan met leerlingen die individuele begeleiding vragen en geeft hij deze aan hen. Daarnaast bewaakt de docent maatschappijwetenschappen de orde in de klas en spreekt hij waar nodig mensen streng aan. 

Mensen vonden ons op: Job Docent Maatschappijwetenschappen, Baan Docent Maatschappijwetenschappen, Docent Maatschappijwetenschappen Worden, Functie-eisen Docent Maatschappijwetenschappen, Verantwoordelijkheden Docent Maatschappijwetenschappen, Functieprofiel Docent Maatschappijwetenschappen, Wat doet een Docent Maatschappijwetenschappen, Werken als Docent Maatschappijwetenschappen.

Docent Maatschappijwetenschappen worden: Opleiding tot docent Maatschappijwetenschappen

De docent maatschappijwetenschappen heeft een opleiding ''Docent Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen'' gevolgd. Dit is een HBO opleiding en deze is vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Maatschappijwetenschappen, Docent Maatschappijwetenschappen Worden, Opleidingsniveau Docent Maatschappijwetenschappen, Scholing Docent Maatschappijwetenschappen, Studie Docent Maatschappijwetenschappen, Bijscholing Docent Maatschappijwetenschappen, Omscholing Docent Maatschappijwetenschappen.

Organisaties waar een docent Maatschappijwetenschappen doorgaans werkzaam is

De docent maatschappijwetenschappen werkt op een middelbare school of op het volwassenenonderwijs.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Maatschappijwetenschappen, Docent Maatschappijwetenschappen Worden, Opleidingsniveau Docent Maatschappijwetenschappen, Scholing Docent Maatschappijwetenschappen, Studie Docent Maatschappijwetenschappen, Bijscholing Docent Maatschappijwetenschappen, Omscholing Docent Maatschappijwetenschappen.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent Maatschappijwetenschappen

Het gemiddeld salaris van de docent maatschappijwetenschappen ligt tussen de €1300,- en €2100,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent Maatschappijwetenschappen, Loon Docent Maatschappijwetenschappen, Wat verdien je als Docent Maatschappijwetenschappen, Salarisschaal Docent Maatschappijwetenschappen, Salarisindicatie Docent Maatschappijwetenschappen, Bonus Docent Maatschappijwetenschappen, CAO Docent Maatschappijwetenschappen, Brutoloon Docent Maatschappijwetenschappen, Nettoloon Docent Maatschappijwetenschappen, Vakantiedagen Docent Maatschappijwetenschappen, Pensioen Docent Maatschappijwetenschappen.

Competenties, skills & vaardigheden docent maatschappijwetenschappen

 • Resultaatgerichtheid
 • Discipline
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Leervermogen
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Docent Maatschappijwetenschappen, Vaardigheden Docent Maatschappijwetenschappen, Attitude Docent Maatschappijwetenschappen, Kwalificaties Docent Maatschappijwetenschappen, Competentieprofiel Docent Maatschappijwetenschappen.

Boeken voor het beroep docent maatschappijwetenschappen

Wil je meer weten over het beroep docent maatschappijwetenschappen? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent maatschappijwetenschappen bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent maatschappijwetenschappen te komen.

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Wie heeft er wél een boek bij zich? | Johan Goossens

een jaar lang leraar op een ROC - Nederlands | Druk: 8 | Paperback | 9789400404311 | 176 pagina's

‘Heb je ervaring?’ vraagt de manager. ‘Nee.’ ‘Een diploma?’ ‘Nee.’ ‘Aangenomen, je kunt morgen beginnen. Je hebt dertien klassen.’ Als cabaretier Johan Goossens leraar Nederlands wordt op een ROC in Amsterdam, proberen zijn nieuwe collega’s hem moed in te...

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent Maatschappijwetenschappen, Docent Maatschappijwetenschappen ebooks, boek Docent Maatschappijwetenschappen.

Persoonstypen docent Maatschappijwetenschappen

De docent maatschappijwetenschappen is een waarnemer. Hij let op alle ontwikkelingen binnen de actualiteit en de Nederlandse en Buitenlandse maatschappij en verwerkt dit in zijn lesmateriaal. Daarnaast let hij goed op de klas en kijkt hij wie extra begeleiding nodig heeft om zijn leerlingen zo zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de examens.

Daarnaast is de docent maatschappijwetenschappen een gever. Hij geeft zijn visie en kennis op de leerlingen over en helpt ze hun mening te vormen over verschillende onderwerpen binnen het vak maatschappijwetenschappen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent Maatschappijwetenschappen, Karakter Docent Maatschappijwetenschappen.

Netwerk docent Maatschappijwetenschappen

Het netwerk van de docent maatschappijwetenschappen bestaat uit zijn leerlingen, zijn collega's, de directeur van de school en eventueel de ouders van leerlingen tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent Maatschappijwetenschappen, Medewerkers Docent Maatschappijwetenschappen.

Is het beroep docent Maatschappijwetenschappen iets voor jou?

Zou je graag docent Maatschappijwetenschappen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent Maatschappijwetenschappen bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent Maatschappijwetenschappen, beroepskeuzetest Docent Maatschappijwetenschappen, beroep Docent Maatschappijwetenschappen kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent Maatschappijwetenschappen

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de docent maatschappijwetenschappen. Daarnaast kan hij ook les gaan geven in het vak maatschappijleer.

Arbeidsmarktperspectief score docent Maatschappijwetenschappen

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent Maatschappijwetenschappen. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent Maatschappijwetenschappen, Promotie mogelijkheden Docent Maatschappijwetenschappen, Carriere Docent Maatschappijwetenschappen.

Solliciteren op de functie docent Maatschappijwetenschappen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent Maatschappijwetenschappen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent Maatschappijwetenschappen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent Maatschappijwetenschappen. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent Maatschappijwetenschappen, CV Docent Maatschappijwetenschappen, sollicitatie Docent Maatschappijwetenschappen.

Interviews met docent Maatschappijwetenschappen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent Maatschappijwetenschappen

Vacatures docent maatschappijwetenschappen

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent Maatschappijwetenschappen? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent Maatschappijwetenschappen. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent maatschappijwetenschappen geeft les in het vak maatschappijwetenschappen. De docent maatschappijwetenschappen geeft les op een middelbare school aan HAVO of VWO klassen of geeft les op het volwassenenonderwijs. De docent maatschappijwetenschappen geeft les in het vak maatschappijwetenschappen.

Beoordeling Docent Maatschappijwetenschappen

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent Maatschappijwetenschappen' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent Maatschappijwetenschappen

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep