U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent Noors

Docent Noors worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent Noors? Lees de functieomschrijving.

De docent Noors geeft les in het vak Noors.

De docent Noors geeft les op het op volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, reisleider, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Noors freelance cursussen/workshops/lessen Noors geven. De docent Noors geeft les in alle facetten van het vak Noors. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Noors kunnen communiceren, leert ze in het Noors schrijven, leert ze Noors lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Noors van pas zijn. De docent Noors ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten mondelinge en schriftelijke opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Noors de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Noors heeft zelf veel verstand van de Noorse taal, kan vloeiend Noors spreken en kan de taal zelf goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Noors op een rustige, interessante en educatieve manier aan zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en om de leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren en begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Noors ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent Noors, Baan Docent Noors, Docent Noors Worden, Functie-eisen Docent Noors, Verantwoordelijkheden Docent Noors, Functieprofiel Docent Noors, Wat doet een Docent Noors, Werken als Docent Noors.

Docent Noors worden: Opleiding tot docent Noors

De docent Noors heeft een opleiding ''Scandinavische Talen en Culturen'' gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven in het vak Noors.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Noors, Docent Noors Worden, Opleidingsniveau Docent Noors, Scholing Docent Noors, Studie Docent Noors, Bijscholing Docent Noors, Omscholing Docent Noors.

Organisaties waar een docent Noors doorgaans werkzaam is

De docent Noors werkt op een school en geeft les aan klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Noors freelance cursussen/lessen/workshops Noors geven.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Noors, Docent Noors Worden, Opleidingsniveau Docent Noors, Scholing Docent Noors, Studie Docent Noors, Bijscholing Docent Noors, Omscholing Docent Noors.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent Noors

De docent Noors die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand. De docent Noors die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent Noors, Loon Docent Noors, Wat verdien je als Docent Noors, Salarisschaal Docent Noors, Salarisindicatie Docent Noors, Bonus Docent Noors, CAO Docent Noors, Brutoloon Docent Noors, Nettoloon Docent Noors, Vakantiedagen Docent Noors, Pensioen Docent Noors.

Competenties, skills & vaardigheden docent noors

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Kennis van de Noorse taal
Mensen vonden ons op: Kennis Docent Noors, Vaardigheden Docent Noors, Attitude Docent Noors, Kwalificaties Docent Noors, Competentieprofiel Docent Noors.

Boeken voor het beroep docent noors

Wil je meer weten over het beroep docent noors? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent noors bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent noors te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Queen of Jetlags | Noor de Groot

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789044639711 | 224 pagina's

Noor de Groot, beter bekend als Queen of Jetlags, breidt haar imperium uit. Eindelijk publiceert zij een boek, en wat voor een: dit is háár boek over haar magische fotowereld en tegelijkertijd jouw persoonlijke stijlgids. Want hoe blijf je authentiek op I...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent Noors, Docent Noors ebooks, boek Docent Noors.

Persoonstypen docent Noors

De docent Noors is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Noors over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen. Ook is de docent Noors een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent Noors, Karakter Docent Noors.

Netwerk docent Noors

Het netwerk van de docent Noors bestaat uit zijn collega's, zijn leerlingen/studenten en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent Noors, Medewerkers Docent Noors.

Is het beroep docent Noors iets voor jou?

Zou je graag docent Noors willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent Noors bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent Noors, beroepskeuzetest Docent Noors, beroep Docent Noors kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent Noors

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Noors is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Noors wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een relevant diploma hebben behaald. Daarnaast kan de docent Noors de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops Noors te gaan geven of, naast zijn rol als docent, ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent Noors

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent Noors. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent Noors, Promotie mogelijkheden Docent Noors, Carriere Docent Noors.

Solliciteren op de functie docent Noors

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent Noors dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent Noors belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent Noors. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent Noors, CV Docent Noors, sollicitatie Docent Noors.

Interviews met docent Noors

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent Noors

Vacatures docent noors

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent Noors? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent Noors. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent Noors geeft les in het vak Noors. De docent Noors geeft les op het op volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, reisleider, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Noors freelance cursussen/workshops/lessen Noors geven.

Beoordeling Docent Noors

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent Noors' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent Noors

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep