U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent Personeelswetenschappen

Docent Personeelswetenschappen worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent Personeelswetenschappen? Lees de functieomschrijving.

Als Docent Personeelswetenschappen geef je les in alles wat met personeelswetenschappen te maken heeft. Vaak doceer je dus aan een Universiteit waar de studie Personeelswetenschappen gevolgd kan worden. Ook kan het soms zijn dat je doceert aan studenten die op een Hogeschool de studie Personeel&Arbeid volgen.

Als Docent ben je vaak bezig met het voorbereiden van de colleges. Dit houdt in dat je bekijkt welke stof er behandeld moet worden voor een bepaalde week of lesuur en dat je relevantie informatie verzamelt om een informatieve les of  college samen te stellen. Meestal breng je de lesstof over aan de hand van een powerpointpresentatie. Daarnaast ben je als Docent Personeelswetenschappen ook bezig met het voorbereiden van werkgroepen waarin opdrachten worden besproken en er dieper op de stof wordt ingegaan. Je moet je dus vaak van te voren inlezen en zelf de opdrachten en stof goed beheersen. Om op de hoogte te blijven en volledig en actueel lesmateriaal samen te kunnen stellen zal een docent alle ontwikkelingen op zijn vakgebied bij moeten houden en vaak contact houden met andere professionals in Personeelswetenschappen.

Ook tentamens en examens worden door de Docent Personeelswetenschappen opgesteld en tijdens de toetsperiode fungeert hij als surveillant en kijkt hij na. Tot slot treedt hij op als scriptie- of stagebegeleider

Mensen vonden ons op: Job Docent Personeelswetenschappen, Baan Docent Personeelswetenschappen, Docent Personeelswetenschappen Worden, Functie-eisen Docent Personeelswetenschappen, Verantwoordelijkheden Docent Personeelswetenschappen, Functieprofiel Docent Personeelswetenschappen, Wat doet een Docent Personeelswetenschappen, Werken als Docent Personeelswetenschappen.

Docent Personeelswetenschappen worden: Opleiding tot docent Personeelswetenschappen

Om Docent Personeelswetenschappen te worden moet je in principe een studie hebben afgerond in de richting van Personeel en Organisatie. Bijvoorbeeld Personeel & Arbeid (HBO) en Personeelswetenschappen (WO). Met een HBO opleiding  zul je naar alle waarschijnlijkheid ook alleen op dat niveau les kunnen geven. Heb je een WO opleiding gevolgd dan kan je vaak op beide niveaus les geven.

In principe kun je gelijk na het afronden van je studie aan de slag als docent. Vaak moet je wel nog een lesbevoegdheid halen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Personeelswetenschappen, Docent Personeelswetenschappen Worden, Opleidingsniveau Docent Personeelswetenschappen, Scholing Docent Personeelswetenschappen, Studie Docent Personeelswetenschappen, Bijscholing Docent Personeelswetenschappen, Omscholing Docent Personeelswetenschappen.

Organisaties waar een docent Personeelswetenschappen doorgaans werkzaam is

Als Docent Personeelswetenschappen ben je werkzaam bij een Universiteit of Hogeschool. Onderwijsinstellingen horen tot de publieke en dus non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Personeelswetenschappen, Docent Personeelswetenschappen Worden, Opleidingsniveau Docent Personeelswetenschappen, Scholing Docent Personeelswetenschappen, Studie Docent Personeelswetenschappen, Bijscholing Docent Personeelswetenschappen, Omscholing Docent Personeelswetenschappen.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent Personeelswetenschappen

Een Docent Personeelswetenschappen verdient op een Hogeschool tussen de €2461 en € 3725 (schaal 10) en op een Universiteit tussen de €2379 en €5390 (schaal 10-13).  In het Hoger Onderwijs zijn verder een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering gebruikelijk, evenals gunstige regelingen rond kinderopvang of parttime werken. Het staat Universiteiten en Hogescholen vrij nog eigen arbeidsvoorwaarden toe te voegen, waarbij te denken valt aan bijvoorbeeld lease-auto's of een laptop van het werk.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent Personeelswetenschappen, Loon Docent Personeelswetenschappen, Wat verdien je als Docent Personeelswetenschappen, Salarisschaal Docent Personeelswetenschappen, Salarisindicatie Docent Personeelswetenschappen, Bonus Docent Personeelswetenschappen, CAO Docent Personeelswetenschappen, Brutoloon Docent Personeelswetenschappen, Nettoloon Docent Personeelswetenschappen, Vakantiedagen Docent Personeelswetenschappen, Pensioen Docent Personeelswetenschappen.

Competenties, skills & vaardigheden docent personeelswetenschappen

 • Stressbestendigheid
 • Coachen
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Luisteren
 • Kennis van ontwikkelingen op het gebied van (onderwijs in) Personeelswetenschappen
 • Overtuigen
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Didactische vaardigheden
Mensen vonden ons op: Kennis Docent Personeelswetenschappen, Vaardigheden Docent Personeelswetenschappen, Attitude Docent Personeelswetenschappen, Kwalificaties Docent Personeelswetenschappen, Competentieprofiel Docent Personeelswetenschappen.

Boeken voor het beroep docent personeelswetenschappen

Wil je meer weten over het beroep docent personeelswetenschappen? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent personeelswetenschappen bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent personeelswetenschappen te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent Personeelswetenschappen, Docent Personeelswetenschappen ebooks, boek Docent Personeelswetenschappen.

Persoonstypen docent Personeelswetenschappen

Als Docent Personeelswetenschappen is het belangrijk dat je ordelijk bent. Je krijgt te maken met vele verschillende studenten, werkstukken en vakgerelateerde informatie en zal hierin orde moeten kunnen aanbrengen. Verder is het ook belangrijk dat je gedisciplineerd bent, aangezien je werkt binnen een strikt schema van deadlines (Perfectionist). Daarnaast zal het ook van pas komen als je een zeker mate van gezag uitstraalt om te zorgen dat er orde in de colleges en de werkgroepen blijft (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent Personeelswetenschappen, Karakter Docent Personeelswetenschappen.

Netwerk docent Personeelswetenschappen

Als Docent Personeelswetenschappen sta je vooral in contact met de studenten. Jij moet aan hen de lesstof zo goed mogelijk proberen uit te leggen en jij bent teven hun eerste aanspreekpunt als ze vragen over of problemen met de stof hebben. Soms kan het ook zijn dat je mentor bent van een groepje studenten en je dus ook bezig bent met het sociale aspect van het docent zijn en de studenten ondersteunt in hun studie en studentenleven. Ook sta je veel in contact met je collega's, de andere docenten. Met hen overleg je over opdrachten en de stof en maak je tentamens.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent Personeelswetenschappen, Medewerkers Docent Personeelswetenschappen.

Is het beroep docent Personeelswetenschappen iets voor jou?

Zou je graag docent Personeelswetenschappen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent Personeelswetenschappen bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent Personeelswetenschappen, beroepskeuzetest Docent Personeelswetenschappen, beroep Docent Personeelswetenschappen kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent Personeelswetenschappen

Over het arbeidsmarktperspectief van een Docent Personeelswetenschappen is weinig te zeggen. Over het algemeen zal dit gemiddeld zijn maar je moet wel rekening houden met het feit dat de studie maar op één Universiteit gevolgd kan worden (Tilburg). Als je aan het werk gaat bij een opleiding P & A op een HBO is de kans op een baan al aanzienlijk groter. De doorgroeimogelijkheden voor een Docent zijn verbonden aan opleidingen, een 'gewone' docent op een Universiteit kan bijvoorbeeld doorgroeien naar Universitair Docent, maar moet daarvoor promoven en een lesbevoegdheid halen.  Wel is het mogelijk om meer organisatorische taken te krijgen en in bijvoorbeeld een faculteitsraad zitting te nemen.

Arbeidsmarktperspectief score docent Personeelswetenschappen

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent Personeelswetenschappen. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent Personeelswetenschappen, Promotie mogelijkheden Docent Personeelswetenschappen, Carriere Docent Personeelswetenschappen.

Solliciteren op de functie docent Personeelswetenschappen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent Personeelswetenschappen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent Personeelswetenschappen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent Personeelswetenschappen. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent Personeelswetenschappen, CV Docent Personeelswetenschappen, sollicitatie Docent Personeelswetenschappen.

Interviews met docent Personeelswetenschappen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent Personeelswetenschappen

Vacatures docent personeelswetenschappen

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent Personeelswetenschappen? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent Personeelswetenschappen. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Docent Personeelswetenschappen geef je les in alles wat met personeelswetenschappen te maken heeft. Vaak doceer je dus aan een Universiteit waar de studie Personeelswetenschappen gevolgd kan worden. Ook kan het soms zijn dat je doceert aan studenten die op een Hogeschool de studie Personeel&Arbeid volgen.

Beoordeling Docent Personeelswetenschappen

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent Personeelswetenschappen' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent Personeelswetenschappen

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep