U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent Photoshop

Docent Photoshop worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent Photoshop? Lees de functieomschrijving.

De docent Photoshop geeft les in het vak Photoshop.

De docent Photoshop geeft les op MBO opleidingen of HBO opleidingen in de richting kunst, grafische vormgeving, informatica, communicatie en multimedia design en andere soortgelijke opleidingen. Daarnaast geeft de docent Photoshop cursussen en workshops. Dit kan zowel op scholen als op een centrum voor de kunsten of andere locaties waar de docent Photoshop wordt ingehuurd om cursussen te gaan geven.

De docent Photoshop geeft les in het vak Photoshop en laat zijn leerlingen/studenten kennis maken met alle facetten van het programma Photoshop. In dit programma leren de leerlingen/studenten hoe ze foto's, plaatjes, tekeningen en andere beelden grafisch kunnen bewerken. De docent Photoshop leert ze onder andere hoe ze kleuren kunnen veranderen, dingen kunnen snijden en verplaatsen en hoe ze tekst kunnen plaatsen op een bestaande afbeelding. Als de docent Photoshop alle lessen aan zijn leerlingen/studenten heeft gegeven kunnen ze probleemloos en goed omgaan met het programma Photoshop en dit gebruiken in hun toekomstige baan (waarin zij bijvoorbeeld posters of flyers voor bedrijven kunnen gaan ontwerpen.)

De docent Photoshop ontwikkelt (met behulp van het programma Photoshop) zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen opdrachten, huiswerk en toetsen die hij vervolgens nakijkt en eventueel becijfert. De docent Photoshop geeft zijn leerlingen individuele begeleiding en helpt ze waar ze hulp nodig hebben. Hij heeft zelf veel verstand van het programma Photoshop en weet hoe hij zijn kennis op zijn leerlingen/studenten kan overbrengen.

Over het algemeen werkt de docent Photoshop als freelancer verschillende periodes op verschillende scholen (en voor andere werkgevers) omdat het vak Photoshop niet het hele jaar wordt gegeven (als is het mogelijk dat de docent Photoshop op één school werkt en daar lesgeeft aan verschillende opleidingen per periode). Daarom moet de docent Photoshop flexibel kunnen werken.

Mensen vonden ons op: Job Docent Photoshop, Baan Docent Photoshop, Docent Photoshop Worden, Functie-eisen Docent Photoshop, Verantwoordelijkheden Docent Photoshop, Functieprofiel Docent Photoshop, Wat doet een Docent Photoshop, Werken als Docent Photoshop.

Docent Photoshop worden: Opleiding tot docent Photoshop

Voor het beroep van docent Photoshop is geen specifieke opleiding. Wel kan de docent Photoshop een opleiding ''Docent Beeldende Kunst en Vormgeving'' hebben gevolgd. De meeste docenten Photoshop gaan lesgeven nadat zij zelf enige jaren werkervaring hebben binnen de grafische/creatieve branche en exact weten op welke manier ze het programma Photoshop allemaal kunnen gebruiken.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Photoshop, Docent Photoshop Worden, Opleidingsniveau Docent Photoshop, Scholing Docent Photoshop, Studie Docent Photoshop, Bijscholing Docent Photoshop, Omscholing Docent Photoshop.

Organisaties waar een docent Photoshop doorgaans werkzaam is

De docent Photoshop werkt freelance of in dienst voor een school (op MBO of HBO opleidingen, waaronder bijvoorbeeld opleidingen in de richting kunst, grafische vormgeving, informatica, communicatie en multimedia design en andere soortgelijke opleidingen), centrum voor de kunsten of geeft freelance cursussen/workshops aan mensen die willen leren hoe het programma Photoshop werkt.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Photoshop, Docent Photoshop Worden, Opleidingsniveau Docent Photoshop, Scholing Docent Photoshop, Studie Docent Photoshop, Bijscholing Docent Photoshop, Omscholing Docent Photoshop.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent Photoshop

De docent Photoshop die op een vaste school voor een vaste werkgever werkzaam is verdiend tussen de €1300,- en €1850,- bruto per maand. De docent Photoshop die werkzaam is op verschillende scholen of cursussen/workshops geeft werkt over het algemeen voor een uurloon dat (in overleg met de werkgever naar aanleiding van het aantal jaren werkervaring) nader wordt bepaald.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent Photoshop, Loon Docent Photoshop, Wat verdien je als Docent Photoshop, Salarisschaal Docent Photoshop, Salarisindicatie Docent Photoshop, Bonus Docent Photoshop, CAO Docent Photoshop, Brutoloon Docent Photoshop, Nettoloon Docent Photoshop, Vakantiedagen Docent Photoshop, Pensioen Docent Photoshop.

Competenties, skills & vaardigheden docent photoshop

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Verstand van het programma Photoshop
 • Grafische kennis
Mensen vonden ons op: Kennis Docent Photoshop, Vaardigheden Docent Photoshop, Attitude Docent Photoshop, Kwalificaties Docent Photoshop, Competentieprofiel Docent Photoshop.

Boeken voor het beroep docent photoshop

Wil je meer weten over het beroep docent photoshop? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent photoshop bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent photoshop te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent Photoshop, Docent Photoshop ebooks, boek Docent Photoshop.

Persoonstypen docent Photoshop

De docent Photoshop is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Photoshop over op zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent Photoshop een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen, treedt waar nodig streng op en geeft ze waar nodig individuele begeleiding om ze te helpen het programma beter te leren kennen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent Photoshop, Karakter Docent Photoshop.

Netwerk docent Photoshop

Het netwerk van de docent Photoshop bestaat uit zijn leerlingen/studenten/mensen die de workshops/cursussen volgen, zijn collega's, en zijn werkgever.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent Photoshop, Medewerkers Docent Photoshop.

Is het beroep docent Photoshop iets voor jou?

Zou je graag docent Photoshop willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent Photoshop bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent Photoshop, beroepskeuzetest Docent Photoshop, beroep Docent Photoshop kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent Photoshop

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent Photoshop is gemiddeld. De docent Photoshop die niet alleen van het programma Photoshop verstand heeft maar ook les kan geven in andere grafische programma's (bijvoorbeeld Vectorworks) heeft een beter arbeidsmarktperspectief dan de docent die alleen les kan geven in het vak Photoshop. De docent Photoshop kan in vaste dienst worden genomen bij een school om aan meerdere opleidingen les te gaan geven of kan als freelancer gaan werken op scholen of cursussen/workshops gaan geven. In het laatste geval moet de docent Photoshop wel over een goed aantal jaren werkervaring beschikken of een goed portfolio hebben opgebouwd.

Arbeidsmarktperspectief score docent Photoshop

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent Photoshop. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent Photoshop, Promotie mogelijkheden Docent Photoshop, Carriere Docent Photoshop.

Solliciteren op de functie docent Photoshop

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent Photoshop dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent Photoshop belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent Photoshop. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent Photoshop, CV Docent Photoshop, sollicitatie Docent Photoshop.

Interviews met docent Photoshop

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent photoshop

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent Photoshop? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent Photoshop. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent Photoshop geeft les in het vak Photoshop. De docent Photoshop geeft les op MBO opleidingen of HBO opleidingen in de richting kunst, grafische vormgeving, informatica, communicatie en multimedia design en andere soortgelijke opleidingen. Daarnaast geeft de docent Photoshop cursussen en workshops.

Beoordeling Docent Photoshop

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent Photoshop' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent Photoshop

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep