U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent Portugees

Docent Portugees worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent Portugees? Lees de functieomschrijving.

De docent Portugees geeft les in het vak Portugees.

De docent Portugees geeft les op het volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Portugees freelance cursussen/workshops/lessen Portugees geven. De docent Portugees geeft les in alle facetten van het vak Portugees. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Portugees kunnen communiceren, leert ze in het Portugees schrijven, leert ze Portugees lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Portugees van pas zijn. De docent Portugees ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten mondelinge en schriftelijke opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Portugees de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Portugees heeft zelf veel verstand van de Portugese taal, kan vloeiend Portugees spreken en kan de taal zelf goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Portugees op een rustige, interessante en educatieve manier te geven. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en om de leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren en begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Portugees ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent Portugees, Baan Docent Portugees, Docent Portugees Worden, Functie-eisen Docent Portugees, Verantwoordelijkheden Docent Portugees, Functieprofiel Docent Portugees, Wat doet een Docent Portugees, Werken als Docent Portugees.

Docent Portugees worden: Opleiding tot docent Portugees

De docent Portugees heeft een cursus/training Portugees gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven, heeft een HBO docentenopleiding voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs of hoger beroepsonderwijs gevolgd, heeft een HBO opleiding Tolk gevolgd, heeft een WO opleiding ''Portugese Taal en Cultuur'' gevolgd, is na jaren werkervaring als tolk les gaan geven of is native speaker Portugees en is na het behalen van zijn onderwijsbevoegdheid les gaan geven in het vak Portugees.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Portugees, Docent Portugees Worden, Opleidingsniveau Docent Portugees, Scholing Docent Portugees, Studie Docent Portugees, Bijscholing Docent Portugees, Omscholing Docent Portugees.

Organisaties waar een docent Portugees doorgaans werkzaam is

De docent Portugees werkt op een school en geeft les aan klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Portugees freelance cursussen/lessen/workshops Portugees geven.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Portugees, Docent Portugees Worden, Opleidingsniveau Docent Portugees, Scholing Docent Portugees, Studie Docent Portugees, Bijscholing Docent Portugees, Omscholing Docent Portugees.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent Portugees

De docent Portugees die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand. De docent Portugees die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent Portugees, Loon Docent Portugees, Wat verdien je als Docent Portugees, Salarisschaal Docent Portugees, Salarisindicatie Docent Portugees, Bonus Docent Portugees, CAO Docent Portugees, Brutoloon Docent Portugees, Nettoloon Docent Portugees, Vakantiedagen Docent Portugees, Pensioen Docent Portugees.

Competenties, skills & vaardigheden docent portugees

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Kennis van de Portugese taal
Mensen vonden ons op: Kennis Docent Portugees, Vaardigheden Docent Portugees, Attitude Docent Portugees, Kwalificaties Docent Portugees, Competentieprofiel Docent Portugees.

Boeken voor het beroep docent portugees

Wil je meer weten over het beroep docent portugees? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent portugees bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent portugees te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent Portugees, Docent Portugees ebooks, boek Docent Portugees.

Persoonstypen docent Portugees

De docent Portugees is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Portugees over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen. Ook is de docent Portugees een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent Portugees, Karakter Docent Portugees.

Netwerk docent Portugees

Het netwerk van de docent Portugees bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school en zijn collega's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent Portugees, Medewerkers Docent Portugees.

Is het beroep docent Portugees iets voor jou?

Zou je graag docent Portugees willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent Portugees bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent Portugees, beroepskeuzetest Docent Portugees, beroep Docent Portugees kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent Portugees

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Portugees is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Portugees wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een relevant diploma hebben behaald. Daarnaast kan de docent Portugees de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops Portugees te gaan geven of, naast zijn rol als docent, ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent Portugees

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent Portugees. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent Portugees, Promotie mogelijkheden Docent Portugees, Carriere Docent Portugees.

Solliciteren op de functie docent Portugees

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent Portugees dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent Portugees belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent Portugees. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent Portugees, CV Docent Portugees, sollicitatie Docent Portugees.

Interviews met docent Portugees

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent Portugees

Vacatures docent portugees

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent Portugees? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent Portugees. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent Portugees geeft les in het vak Portugees. De docent Portugees geeft les op het volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Portugees freelance cursussen/workshops/lessen Portugees geven.

Beoordeling Docent Portugees

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent Portugees' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent Portugees

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep