U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent Roemeens

Docent Roemeens worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent Roemeens? Lees de functieomschrijving.

De docent Roemeens geeft les in het vak Roemeens.

De docent Roemeens geeft les op het volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Roemeens freelance cursussen/workshops/lessen Roemeens geven. De docent Roemeens geeft les in alle facetten van het vak Roemeens. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Roemeens kunnen communiceren, leert ze in het Roemeens schrijven, leert ze Roemeens lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Roemeens van pas zijn. De docent Roemeens ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten mondelinge en schriftelijke opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Roemeens de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Roemeens heeft zelf veel verstand van de Roemeense taal, kan vloeiend Roemeens spreken en kan de taal zelf goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Roemeens op een rustige, interessante en educatieve manier aan zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en om de leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren en begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Roemeens ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent Roemeens, Baan Docent Roemeens, Docent Roemeens Worden, Functie-eisen Docent Roemeens, Verantwoordelijkheden Docent Roemeens, Functieprofiel Docent Roemeens, Wat doet een Docent Roemeens, Werken als Docent Roemeens.

Docent Roemeens worden: Opleiding tot docent Roemeens

De docent Roemeens heeft de WO opleiding Roemeense Taal en Cultuur gevolgd en is, na het behalen van zijn onderwijsbevoegdheid, les gaan geven in het vak Roemeens.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Roemeens, Docent Roemeens Worden, Opleidingsniveau Docent Roemeens, Scholing Docent Roemeens, Studie Docent Roemeens, Bijscholing Docent Roemeens, Omscholing Docent Roemeens.

Organisaties waar een docent Roemeens doorgaans werkzaam is

De docent Roemeens werkt op een school en geeft les aan klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Roemeens freelance cursussen/lessen/workshops Roemeens geven.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Roemeens, Docent Roemeens Worden, Opleidingsniveau Docent Roemeens, Scholing Docent Roemeens, Studie Docent Roemeens, Bijscholing Docent Roemeens, Omscholing Docent Roemeens.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent Roemeens

De docent Roemeens die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand. De docent Roemeens die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent Roemeens, Loon Docent Roemeens, Wat verdien je als Docent Roemeens, Salarisschaal Docent Roemeens, Salarisindicatie Docent Roemeens, Bonus Docent Roemeens, CAO Docent Roemeens, Brutoloon Docent Roemeens, Nettoloon Docent Roemeens, Vakantiedagen Docent Roemeens, Pensioen Docent Roemeens.

Competenties, skills & vaardigheden docent roemeens

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Kennis van de Roemeense taal
Mensen vonden ons op: Kennis Docent Roemeens, Vaardigheden Docent Roemeens, Attitude Docent Roemeens, Kwalificaties Docent Roemeens, Competentieprofiel Docent Roemeens.

Boeken voor het beroep docent roemeens

Wil je meer weten over het beroep docent roemeens? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent roemeens bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent roemeens te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent Roemeens, Docent Roemeens ebooks, boek Docent Roemeens.

Persoonstypen docent Roemeens

De docent Roemeens is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Roemeens over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen. Ook is de docent Roemeens een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent Roemeens, Karakter Docent Roemeens.

Netwerk docent Roemeens

Het netwerk van de docent Roemeens bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school en zijn collega's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent Roemeens, Medewerkers Docent Roemeens.

Is het beroep docent Roemeens iets voor jou?

Zou je graag docent Roemeens willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent Roemeens bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent Roemeens, beroepskeuzetest Docent Roemeens, beroep Docent Roemeens kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent Roemeens

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Roemeens is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Roemeens wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een relevant diploma hebben behaald. Daarnaast kan de docent Roemeens de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops Roemeens te gaan geven of, naast zijn rol als docent, ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent Roemeens

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent Roemeens. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent Roemeens, Promotie mogelijkheden Docent Roemeens, Carriere Docent Roemeens.

Solliciteren op de functie docent Roemeens

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent Roemeens dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent Roemeens belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent Roemeens. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent Roemeens, CV Docent Roemeens, sollicitatie Docent Roemeens.

Interviews met docent Roemeens

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent Roemeens

Vacatures docent roemeens

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent Roemeens? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent Roemeens. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent Roemeens geeft les in het vak Roemeens. De docent Roemeens geeft les op het volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Roemeens freelance cursussen/workshops/lessen Roemeens geven.

Beoordeling Docent Roemeens

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent Roemeens' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent Roemeens

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep