U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent Thais

Docent Thais worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent Thais? Lees de functieomschrijving.

De docent Thais geeft les in het vak Thais.

De docent Thais geeft les op het volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, reisleider, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Thais freelance cursussen/workshops/lessen Thais geven. De docent Thais geeft les in alle facetten van het vak Thais. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Thais kunnen communiceren, leert ze in het Thais schrijven, leert ze Thais lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Thais van pas zijn. De docent Thais ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten mondelinge en schriftelijke opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Thais de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Thais heeft zelf veel verstand van de Thaise taal, kan vloeiend Thais spreken en kan de taal zelf goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Thais op een rustige, interessante en educatieve manier aan zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en om de leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren en begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Thais ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent Thais, Baan Docent Thais, Docent Thais Worden, Functie-eisen Docent Thais, Verantwoordelijkheden Docent Thais, Functieprofiel Docent Thais, Wat doet een Docent Thais, Werken als Docent Thais.

Docent Thais worden: Opleiding tot docent Thais

De docent Thais heeft een cursus Thais gevolgd, een relevante HBO docentenpleiding gevolgd (bijvoorbeeld in de richting talen of Tolk) of is native speaker Thais en is na het behalen van zijn onderwijsbevoegdheid les gaan geven in het vak Thais.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Thais, Docent Thais Worden, Opleidingsniveau Docent Thais, Scholing Docent Thais, Studie Docent Thais, Bijscholing Docent Thais, Omscholing Docent Thais.

Organisaties waar een docent Thais doorgaans werkzaam is

De docent Thais werkt op een school en geeft les aan klassen op het gymnasium, klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Thais freelance cursussen/lessen/workshops Thais geven.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Thais, Docent Thais Worden, Opleidingsniveau Docent Thais, Scholing Docent Thais, Studie Docent Thais, Bijscholing Docent Thais, Omscholing Docent Thais.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent Thais

De docent Thais die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand. De docent Thais die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent Thais, Loon Docent Thais, Wat verdien je als Docent Thais, Salarisschaal Docent Thais, Salarisindicatie Docent Thais, Bonus Docent Thais, CAO Docent Thais, Brutoloon Docent Thais, Nettoloon Docent Thais, Vakantiedagen Docent Thais, Pensioen Docent Thais.

Competenties, skills & vaardigheden docent thais

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Kennis van de Thaise taal
Mensen vonden ons op: Kennis Docent Thais, Vaardigheden Docent Thais, Attitude Docent Thais, Kwalificaties Docent Thais, Competentieprofiel Docent Thais.

Boeken voor het beroep docent thais

Wil je meer weten over het beroep docent thais? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent thais bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent thais te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent Thais, Docent Thais ebooks, boek Docent Thais.

Persoonstypen docent Thais

De docent Thais is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Thais over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen. Ook is de docent Thais een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent Thais, Karakter Docent Thais.

Netwerk docent Thais

Het netwerk van de docent Thais bestaat uit zijn de directeur van de school, leerlingen/studenten en zijn collega's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent Thais, Medewerkers Docent Thais.

Is het beroep docent Thais iets voor jou?

Zou je graag docent Thais willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent Thais bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent Thais, beroepskeuzetest Docent Thais, beroep Docent Thais kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent Thais

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Thais is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Thais wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een relevant diploma hebben behaald. Daarnaast kan de docent Thais de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops Thais te gaan geven of, naast zijn rol als docent, ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent Thais

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent Thais. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent Thais, Promotie mogelijkheden Docent Thais, Carriere Docent Thais.

Solliciteren op de functie docent Thais

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent Thais dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent Thais belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent Thais. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent Thais, CV Docent Thais, sollicitatie Docent Thais.

Interviews met docent Thais

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent Thais

Vacatures docent thais

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent Thais? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent Thais. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent Thais geeft les in het vak Thais. De docent Thais geeft les op het volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, reisleider, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Thais freelance cursussen/workshops/lessen Thais geven.

Beoordeling Docent Thais

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent Thais' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent Thais

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep