U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent Zweeds

Docent Zweeds worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent Zweeds? Lees de functieomschrijving.

De docent Zweeds geeft les in het vak Zweeds.

De docent Zweeds geeft les op het volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Zweeds freelance cursussen/workshops/lessen Zweeds geven. De docent Zweeds geeft les in alle facetten van het vak Zweeds. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Zweeds kunnen communiceren, leert ze in het Zweeds schrijven, leert ze Zweeds lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Zweeds van pas zijn. De docent Zweeds ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten mondelinge en schriftelijke opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Zweeds de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Zweeds heeft zelf veel verstand van de Zweedse taal, kan vloeiend Zweeds spreken en kan de taal zelf goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Zweeds op een rustige, interessante en educatieve manier aan zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en om de leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren en begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Zweeds ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent Zweeds, Baan Docent Zweeds, Docent Zweeds Worden, Functie-eisen Docent Zweeds, Verantwoordelijkheden Docent Zweeds, Functieprofiel Docent Zweeds, Wat doet een Docent Zweeds, Werken als Docent Zweeds.

Docent Zweeds worden: Opleiding tot docent Zweeds

De docent Zweeds heeft de WO opleiding Scandinavische Talen en Culturen gevolgd en is eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven in het vak Zweeds.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Zweeds, Docent Zweeds Worden, Opleidingsniveau Docent Zweeds, Scholing Docent Zweeds, Studie Docent Zweeds, Bijscholing Docent Zweeds, Omscholing Docent Zweeds.

Organisaties waar een docent Zweeds doorgaans werkzaam is

De docent Zweeds werkt op een school en geeft les aan klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Zweeds freelance cursussen/lessen/workshops Zweeds geven.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Zweeds, Docent Zweeds Worden, Opleidingsniveau Docent Zweeds, Scholing Docent Zweeds, Studie Docent Zweeds, Bijscholing Docent Zweeds, Omscholing Docent Zweeds.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent Zweeds

De docent Zweeds die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand. De docent Zweeds die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent Zweeds, Loon Docent Zweeds, Wat verdien je als Docent Zweeds, Salarisschaal Docent Zweeds, Salarisindicatie Docent Zweeds, Bonus Docent Zweeds, CAO Docent Zweeds, Brutoloon Docent Zweeds, Nettoloon Docent Zweeds, Vakantiedagen Docent Zweeds, Pensioen Docent Zweeds.

Competenties, skills & vaardigheden docent zweeds

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak Zweeds
Mensen vonden ons op: Kennis Docent Zweeds, Vaardigheden Docent Zweeds, Attitude Docent Zweeds, Kwalificaties Docent Zweeds, Competentieprofiel Docent Zweeds.

Boeken voor het beroep docent zweeds

Wil je meer weten over het beroep docent zweeds? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent zweeds bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent zweeds te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent Zweeds, Docent Zweeds ebooks, boek Docent Zweeds.

Persoonstypen docent Zweeds

De docent Zweeds is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden. Ook is de docent Zweeds een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Zweeds over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent Zweeds, Karakter Docent Zweeds.

Netwerk docent Zweeds

Het netwerk van de docent Zweeds bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school en zijn collega's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent Zweeds, Medewerkers Docent Zweeds.

Is het beroep docent Zweeds iets voor jou?

Zou je graag docent Zweeds willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent Zweeds bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent Zweeds, beroepskeuzetest Docent Zweeds, beroep Docent Zweeds kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent Zweeds

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Zweeds is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Zweeds wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een relevant diploma hebben behaald. Daarnaast kan de docent Zweeds de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops Zweeds te gaan geven of, naast zijn rol als docent, ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent Zweeds

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent Zweeds. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent Zweeds, Promotie mogelijkheden Docent Zweeds, Carriere Docent Zweeds.

Solliciteren op de functie docent Zweeds

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent Zweeds dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent Zweeds belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent Zweeds. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent Zweeds, CV Docent Zweeds, sollicitatie Docent Zweeds.

Interviews met docent Zweeds

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent Zweeds

Vacatures docent zweeds

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent Zweeds? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent Zweeds. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent Zweeds geeft les in het vak Zweeds. De docent Zweeds geeft les op het volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Zweeds freelance cursussen/workshops/lessen Zweeds geven.

Beoordeling Docent Zweeds

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent Zweeds' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent Zweeds

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep