U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent accountancy

Docent accountancy worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent accountancy? Lees de functieomschrijving.

De docent accountancy geeft les in het vak accountancy.

De docent accountancy geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school op de opleiding accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke opleiding. De docent accountancy geeft les in alle facetten van het vak accountancy. Zo geeft hij onder andere les in bedrijfsadministratie, administratieve organisatie, bestuurlijke informatie – verzorging en logistiek, financiële calculaties en gegevensverwerking, management accounting en bedrijfskunde. De voornaamste taak van de docent accountancy is zijn leerlingen/studenten ontwikkelen tot en voorbereiden op een beroep als accountant of een ander soortgelijk beroep.

De docent accountancy ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten theorielessen, opdrachten, toetsen, tentamens, praktijkopdrachten en huiswerk die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van deze resultaten kan de docent accountancy de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en hier met ze over spreken om te kijken of het goed gaat en wat er eventueel moet gebeuren als de leerling/student in kwestie er niet zo goed voorstaat.

De docent accountancy heeft verstand van het vak accountancy en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast weet hij de leerlingen/studenten goed te begeleiden tijdens projecten en durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student de orde in de klas verstoord om de orde in de klas weer te herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent accountancy ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin hij de opleidingen en de school bespreekt en kijkt naar verbeterpunten en daarnaast praat over de studievoortgang van de leerlingen/studenten), is hij aanwezig op ouderavonden (om met de ouders van leerlingen/studenten over de studievoortgang van hun kind te spreken) en gaat hij eventueel ook op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Job Docent accountancy, Baan Docent accountancy, Docent accountancy Worden, Functie-eisen Docent accountancy, Verantwoordelijkheden Docent accountancy, Functieprofiel Docent accountancy, Wat doet een Docent accountancy, Werken als Docent accountancy.

Docent accountancy worden: Opleiding tot docent accountancy

De docent accountancy heeft een WO opleiding ''Accountancy'', ''Accountancy and Control'', ''Accountancy and controlling'', ''Leraar 1e graad economie en bedrijfswetenschappen'' gevolgd of de HBO opleiding ''Leraar bedrijfseconomie'' gevolgd. Al deze opleidingen zijn over het algemeen vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent accountancy, Docent accountancy Worden, Opleidingsniveau Docent accountancy, Scholing Docent accountancy, Studie Docent accountancy, Bijscholing Docent accountancy, Omscholing Docent accountancy.

Organisaties waar een docent accountancy doorgaans werkzaam is

De docent accountancy werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent accountancy, Docent accountancy Worden, Opleidingsniveau Docent accountancy, Scholing Docent accountancy, Studie Docent accountancy, Bijscholing Docent accountancy, Omscholing Docent accountancy.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent accountancy

De docent accountancy verdient, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent accountancy, Loon Docent accountancy, Wat verdien je als Docent accountancy, Salarisschaal Docent accountancy, Salarisindicatie Docent accountancy, Bonus Docent accountancy, CAO Docent accountancy, Brutoloon Docent accountancy, Nettoloon Docent accountancy, Vakantiedagen Docent accountancy, Pensioen Docent accountancy.

Competenties, skills & vaardigheden docent accountancy

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Kritisch
 • Organiseren
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van het vak accountancy
Mensen vonden ons op: Kennis Docent accountancy, Vaardigheden Docent accountancy, Attitude Docent accountancy, Kwalificaties Docent accountancy, Competentieprofiel Docent accountancy.

Boeken voor het beroep docent accountancy

Wil je meer weten over het beroep docent accountancy? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent accountancy bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent accountancy te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Boekhouden geboekstaafd 1 incl. toegang tot Prepzone | Wim Broerse

Nederlands | Druk: 13 | Hardcover | 9789001878436

Boekhouden geboekstaafd 1 is uiterst geschikt als toegankelijke kennismaking met het vakgebied. Dit vlot geschreven studieboek bevat veel illustratieve voorbeelden en uitgebreide vaktermenregisters. Bij dit boek horen een opgavenboek en een uitwerkingenbo...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent accountancy, Docent accountancy ebooks, boek Docent accountancy.

Persoonstypen docent accountancy

De docent accountancy is een waarnemer. Hij let goed op de klas, begeleidt ze bij projecten en let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast houdt hij goed in de gaten wie zich goed gedraagt en wie niet om dit met de andere collega's en met de leerling/student in kwestie zelf te bespreken.

Ook is de docent accountancy een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het vak accountancy over op zijn leerlingen/studenten en biedt waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent accountancy, Karakter Docent accountancy.

Netwerk docent accountancy

Het netwerk van de docent accountancy bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, de leerlingen/studenten, de ouders van leerlingen/studenten (tijdens ouderavonden), stagebegeleiders (wanneer hij zijn leerlingen/studenten op stage bezoekt om daar over de stagevoortgang te spreken) en mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent accountancy, Medewerkers Docent accountancy.

Is het beroep docent accountancy iets voor jou?

Zou je graag docent accountancy willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent accountancy bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent accountancy, beroepskeuzetest Docent accountancy, beroep Docent accountancy kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent accountancy

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent accountancy is goed. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen accountancy en daarnaast kan de docent accountancy zich (na eventueel zich ook in dit vak gespecialiseerd te hebben) ook in andere economische vakken les gaan geven. Daarnaast kan de docent accountancy naast zijn rol als docent ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent accountancy

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent accountancy. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent accountancy, Promotie mogelijkheden Docent accountancy, Carriere Docent accountancy.

Solliciteren op de functie docent accountancy

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent accountancy dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent accountancy belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent accountancy. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent accountancy, CV Docent accountancy, sollicitatie Docent accountancy.

Interviews met docent accountancy

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent accountancy

Vacatures docent accountancy

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent accountancy? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent accountancy. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent accountancy geeft les in het vak accountancy. De docent accountancy geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school op de opleiding accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke opleiding. De docent accountancy geeft les in alle facetten van het vak accountancy.

Beoordeling Docent accountancy

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent accountancy' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent accountancy

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep