U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent acrobatiek

Docent acrobatiek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent acrobatiek? Lees de functieomschrijving.

De docent acrobatiek geeft les in het vak acrobatiek.

De docent acrobatiek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting circus, dans of een andere soortgelijke opleiding. Daarnaast kan de docent acrobatiek ook freelance cursussen/workshops/lessen acrobatiek geven. De voornaamste taak van de docent acrobatiek is zijn kennis en visie op het gebied van het vak acrobatiek op zijn leerlingen/studenten overbrengen en ze opleiden en voorbereiden naar/op een beroep als acrobaat of een ander soortgelijk beroep. De docent acrobatiek geeft zowel theorie als praktijklessen in onder andere; acrobatiek, bewegingskunst, timing, opbouwen van trucs, samenwerken en techniek.

De docent acrobatiek ontwikkelt over het algemeen zijn lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten praktijkopdrachten, toetsen, huiswerk en oefeningen, bekijkt deze, bespreekt deze en geeft deze eventueel een cijfer. Ook kijkt de docent acrobatiek naar uitvoeringen van zijn leerlingen/studenten. Naar aanleiding van de resultaten van zijn leerlingen/studenten kijkt de docent acrobatiek naar hun studievoortgang en hun ontwikkeling en biedt ze waar nodig individuele begeleiding en tips of adviezen.

De docent acrobatiek heeft zelf veel verstand van het vak acrobatiek en weet zijn kennis en visie op ene leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij let goed op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en op hun veiligheid tijdens praktijkopdrachten en het leren van trucs om ervoor te zorgen dat er geen dingen misgaan en ze geen blessures oplopen. Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent acrobatiek ook aanwezig bij vergaderingen met collega's en bij uitvoeringen van zijn leerlingen/studenten en neemt hij zijn leerlingen/studenten mee naar voorstellingen in het theater om ze de verschillende soorten acrobaten te laten zien.

Mensen vonden ons op: Job Docent acrobatiek, Baan Docent acrobatiek, Docent acrobatiek Worden, Functie-eisen Docent acrobatiek, Verantwoordelijkheden Docent acrobatiek, Functieprofiel Docent acrobatiek, Wat doet een Docent acrobatiek, Werken als Docent acrobatiek.

Docent acrobatiek worden: Opleiding tot docent acrobatiek

De docent acrobatiek heeft zelf een circusopleiding of dansopleiding gevolgd of is na jaren praktijk en werkervaring les gaan geven om zijn kennis en visie op het gebied van het vak acrobatiek op zijn leerlingen/studenten over te brengen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent acrobatiek, Docent acrobatiek Worden, Opleidingsniveau Docent acrobatiek, Scholing Docent acrobatiek, Studie Docent acrobatiek, Bijscholing Docent acrobatiek, Omscholing Docent acrobatiek.

Organisaties waar een docent acrobatiek doorgaans werkzaam is

De docent acrobatiek werkt op een school, centrum voor de kunsten of geeft freelance cursussen/workshops/lessen op locatie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent acrobatiek, Docent acrobatiek Worden, Opleidingsniveau Docent acrobatiek, Scholing Docent acrobatiek, Studie Docent acrobatiek, Bijscholing Docent acrobatiek, Omscholing Docent acrobatiek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent acrobatiek

De docent acrobatiek die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1200,- en €1810,- bruto per maand. De docent acrobatiek die freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen uurtarief bepalen; voor deze docent acrobatiek valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent acrobatiek, Loon Docent acrobatiek, Wat verdien je als Docent acrobatiek, Salarisschaal Docent acrobatiek, Salarisindicatie Docent acrobatiek, Bonus Docent acrobatiek, CAO Docent acrobatiek, Brutoloon Docent acrobatiek, Nettoloon Docent acrobatiek, Vakantiedagen Docent acrobatiek, Pensioen Docent acrobatiek.

Competenties, skills & vaardigheden docent acrobatiek

 • Energie
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Onafhankelijkheid
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Verstand van acrobatiek
Mensen vonden ons op: Kennis Docent acrobatiek, Vaardigheden Docent acrobatiek, Attitude Docent acrobatiek, Kwalificaties Docent acrobatiek, Competentieprofiel Docent acrobatiek.

Boeken voor het beroep docent acrobatiek

Wil je meer weten over het beroep docent acrobatiek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent acrobatiek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent acrobatiek te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent acrobatiek, Docent acrobatiek ebooks, boek Docent acrobatiek.

Persoonstypen docent acrobatiek

De docent acrobatiek is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en houdt ze goed in de gaten tijdens praktijkopdrachten en oefeningen om de veiligheid in het gareel te houden en blessures te voorkomen.

Daarnaast is de docent acrobatiek een gever en perfectionist. Hij wil zijn leerlingen/studenten de trucs zo goed mogelijk leren en geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak acrobatiek over op zijn leerlingen/studenten.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent acrobatiek, Karakter Docent acrobatiek.

Netwerk docent acrobatiek

Het netwerk van de docent acrobatiek bestaat uit de directeur van de school en collega's (wanneer hij op een school werkzaam is), zijn leerlingen/studenten, mensen uit het vak en ouders van leerlingen/studenten die hij ziet en spreekt tijdens uitvoeringen van zijn leerlingen/studenten en ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent acrobatiek, Medewerkers Docent acrobatiek.

Is het beroep docent acrobatiek iets voor jou?

Zou je graag docent acrobatiek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent acrobatiek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent acrobatiek, beroepskeuzetest Docent acrobatiek, beroep Docent acrobatiek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent acrobatiek

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent acrobatiek is laag. Er is vrij weinig werkgelegenheid omdat het vak niet op veel scholen wordt gegeven. Daarom geven de meeste docenten acrobatiek voornamelijk freelance cursussen/lessen/workshops. Om potentiële leerlingen aan te trekken is het wel belangrijk dat zij goede promotie voor zichzelf weten te maken om die leerlingen te bereiken.

Arbeidsmarktperspectief score docent acrobatiek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent acrobatiek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent acrobatiek, Promotie mogelijkheden Docent acrobatiek, Carriere Docent acrobatiek.

Solliciteren op de functie docent acrobatiek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent acrobatiek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent acrobatiek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent acrobatiek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent acrobatiek, CV Docent acrobatiek, sollicitatie Docent acrobatiek.

Interviews met docent acrobatiek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent acrobatiek

Vacatures docent acrobatiek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent acrobatiek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent acrobatiek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent acrobatiek geeft les in het vak acrobatiek. De docent acrobatiek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting circus, dans of een andere soortgelijke opleiding. Daarnaast kan de docent acrobatiek ook freelance cursussen/workshops/lessen acrobatiek geven.

Beoordeling Docent acrobatiek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent acrobatiek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent acrobatiek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep