U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent administratieve organisatie

Docent administratieve organisatie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent administratieve organisatie? Lees de functieomschrijving.

De docent administratieve organisatie geeft les in het vak administratieve organisatie.

De docent administratieve organisatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent administratieve organisatie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak administratieve organisatie overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Dit vak richt zich op de coördinatie en afstemming van het organisatiefunctioneren.

De docent administratieve organisatie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent administratieve organisatie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent administratieve organisatie heeft verstand van het vak administratieve organisatie en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent administratieve organisatie projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent administratieve organisatie ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent administratieve organisatie, Baan Docent administratieve organisatie, Docent administratieve organisatie Worden, Functie-eisen Docent administratieve organisatie, Verantwoordelijkheden Docent administratieve organisatie, Functieprofiel Docent administratieve organisatie, Wat doet een Docent administratieve organisatie, Werken als Docent administratieve organisatie.

Docent administratieve organisatie worden: Opleiding tot docent administratieve organisatie

De docent administratieve organisatie heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent administratieve organisatie, Docent administratieve organisatie Worden, Opleidingsniveau Docent administratieve organisatie, Scholing Docent administratieve organisatie, Studie Docent administratieve organisatie, Bijscholing Docent administratieve organisatie, Omscholing Docent administratieve organisatie.

Organisaties waar een docent administratieve organisatie doorgaans werkzaam is

De docent administratieve organisatie geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent administratieve organisatie, Docent administratieve organisatie Worden, Opleidingsniveau Docent administratieve organisatie, Scholing Docent administratieve organisatie, Studie Docent administratieve organisatie, Bijscholing Docent administratieve organisatie, Omscholing Docent administratieve organisatie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent administratieve organisatie

Het salaris van de docent administratieve organisatie die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent administratieve organisatie, Loon Docent administratieve organisatie, Wat verdien je als Docent administratieve organisatie, Salarisschaal Docent administratieve organisatie, Salarisindicatie Docent administratieve organisatie, Bonus Docent administratieve organisatie, CAO Docent administratieve organisatie, Brutoloon Docent administratieve organisatie, Nettoloon Docent administratieve organisatie, Vakantiedagen Docent administratieve organisatie, Pensioen Docent administratieve organisatie.

Competenties, skills & vaardigheden docent administratieve organisatie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak administratieve organisatie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent administratieve organisatie, Vaardigheden Docent administratieve organisatie, Attitude Docent administratieve organisatie, Kwalificaties Docent administratieve organisatie, Competentieprofiel Docent administratieve organisatie.

Boeken voor het beroep docent administratieve organisatie

Wil je meer weten over het beroep docent administratieve organisatie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent administratieve organisatie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent administratieve organisatie te komen.

Beginselen van de administratieve organisatie | Mark Paur

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789001876814 | 179 pagina's

Beginselen van de administratieve organisatie 3e druk is een boek van Mark Paur uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001876814 Met Beginselen van de Administratieve Organisatie krijg je inzicht in de werking en de mogelijke verbetering van de...

De kern van de administratieve organisatie | Mark Paur

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789001833954 | 452 pagina's

De kern van de administratieve organisatie 2e druk is een boek van Mark Paur uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001833954 De kern van de administratieve organisatie De kern van de administratieve organisatie is een aantrekkelijk basisboek v...

Technische bedrijfskunde 2 | W. Both

organisatie, administratie en marketing - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789001103217 | 264 pagina's

Technische bedrijfskunde 2 1e druk is een boek van W. Both uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001103217 Technische bedrijfskunde 2...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent administratieve organisatie, Docent administratieve organisatie ebooks, boek Docent administratieve organisatie.

Persoonstypen docent administratieve organisatie

De docent administratieve organisatie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent administratieve organisatie ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak administratieve organisatie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent administratieve organisatie, Karakter Docent administratieve organisatie.

Netwerk docent administratieve organisatie

Het netwerk van de docent administratieve organisatie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent administratieve organisatie, Medewerkers Docent administratieve organisatie.

Is het beroep docent administratieve organisatie iets voor jou?

Zou je graag docent administratieve organisatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent administratieve organisatie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent administratieve organisatie, beroepskeuzetest Docent administratieve organisatie, beroep Docent administratieve organisatie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent administratieve organisatie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent administratieve organisatie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent administratieve organisatie de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent administratieve organisatie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent administratieve organisatie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent administratieve organisatie, Promotie mogelijkheden Docent administratieve organisatie, Carriere Docent administratieve organisatie.

Solliciteren op de functie docent administratieve organisatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent administratieve organisatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent administratieve organisatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent administratieve organisatie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent administratieve organisatie, CV Docent administratieve organisatie, sollicitatie Docent administratieve organisatie.

Interviews met docent administratieve organisatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent administratieve organisatie

Vacatures docent administratieve organisatie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent administratieve organisatie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent administratieve organisatie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent administratieve organisatie geeft les in het vak administratieve organisatie. De docent administratieve organisatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent administratieve organisatie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak administratieve organisatie overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent administratieve organisatie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent administratieve organisatie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent administratieve organisatie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep