U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent agrarische techniek

Docent agrarische techniek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent agrarische techniek? Lees de functieomschrijving.

De docent agrarische techniek geeft les in het vak agrarische techniek.

De docent agrarische techniek geeft les op een VMBO of MBO opleiding in de richting agrarische techniek of een andere soortgelijke agrarische opleiding. De voornaamste taak van de docent agrarische techniek is zijn leerlingen opleiden naar een baan binnen de agrarische techniek of landbouw of ze, wanneer ze een VMBO opleiding doen, voorbereiden op een MBO opleiding in de richting landbouw. De docent agrarische techniek geeft onder andere les in de verschillende landbouwmachines, de toepassing van de moderne techniek binnen de landbouw, rekenen, de verschillende klimaten en elektrische installatie.

De docent agrarische techniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten toetsen, huiswerk, theorie en praktijkopdrachten en werkstukken die hij vervolgens nakijkt, met ze bespreekt en becijfert. Na aanleiding van deze resultaten kijkt de docent agrarische techniek naar de studievoortgang van zijn leerlingen en bespreekt deze met ze. Als de resultaten er niet goed voorstaan kan de docent agrarische techniek eventueel individuele begeleiding aanbieden of de leerlingen extra tips en adviezen geven.

De docent agrarische techniek heeft verstand van het vak agrarische techniek en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling zich vervelend gedraagt om zo de orde in de klas te bewaren of te herstellen. Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent agrarische techniek ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om te praten over de leerlingen en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school. Ook zal de docent agrarische techniek aanwezig zijn bij ouderavonden om met de ouders van leerlingen de studievoortgang van hun kind te bespreken.

Mensen vonden ons op: Job Docent agrarische techniek, Baan Docent agrarische techniek, Docent agrarische techniek Worden, Functie-eisen Docent agrarische techniek, Verantwoordelijkheden Docent agrarische techniek, Functieprofiel Docent agrarische techniek, Wat doet een Docent agrarische techniek, Werken als Docent agrarische techniek.

Docent agrarische techniek worden: Opleiding tot docent agrarische techniek

De docent agrarische techniek heeft een opleiding ''Educatie en Kennismanagement Groene Sector'', ''Learning and Innovation'' of ''Organic Agriculture'' gevolgd. Deze opleidingen zijn HBO en vierjarig. Ook kan de docent agrarische techniek na jaren werkervaring binnen de agrarische techniek een onderwijsbevoegdheid hebben gehaald om vervolgens les te gaan geven in het vak agrarische techniek.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent agrarische techniek, Docent agrarische techniek Worden, Opleidingsniveau Docent agrarische techniek, Scholing Docent agrarische techniek, Studie Docent agrarische techniek, Bijscholing Docent agrarische techniek, Omscholing Docent agrarische techniek.

Organisaties waar een docent agrarische techniek doorgaans werkzaam is

De docent agrarische techniek werkt op een VMBO of MBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent agrarische techniek, Docent agrarische techniek Worden, Opleidingsniveau Docent agrarische techniek, Scholing Docent agrarische techniek, Studie Docent agrarische techniek, Bijscholing Docent agrarische techniek, Omscholing Docent agrarische techniek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent agrarische techniek

De docent agrarische techniek verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent agrarische techniek, Loon Docent agrarische techniek, Wat verdien je als Docent agrarische techniek, Salarisschaal Docent agrarische techniek, Salarisindicatie Docent agrarische techniek, Bonus Docent agrarische techniek, CAO Docent agrarische techniek, Brutoloon Docent agrarische techniek, Nettoloon Docent agrarische techniek, Vakantiedagen Docent agrarische techniek, Pensioen Docent agrarische techniek.

Competenties, skills & vaardigheden docent agrarische techniek

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van agrarische techniek
Mensen vonden ons op: Kennis Docent agrarische techniek, Vaardigheden Docent agrarische techniek, Attitude Docent agrarische techniek, Kwalificaties Docent agrarische techniek, Competentieprofiel Docent agrarische techniek.

Boeken voor het beroep docent agrarische techniek

Wil je meer weten over het beroep docent agrarische techniek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent agrarische techniek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent agrarische techniek te komen.

Effectief lesgeven met NLP | Richard Churches

praktische oefeningen en technieken voor docenten om optimaal te functioneren in de klas - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789088400490 | 200 pagina's

Praktische oefeningen en technieken voor docenten om optimaal te functioneren in de klas. Dit boek is bedoeld voor alle docenten in alle vormen van onderwijs: basisschool, VMBO, HAVO, VWO tot en met HBO. Ervan uitgaande dat je het gedrag terug krijgt dat ...

Lectorenreeks - Onderzoeksvaardigheden voor docenten | Miriam Losse

methoden en technieken voor het uitvoeren en begeleiden van praktijkonderzoek - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789047301219 | 188 pagina's

Lectorenreeks - Onderzoeksvaardigheden voor docenten 1e druk is een boek van Miriam Losse uitgegeven bij Boom Lemma Uitgevers. ISBN 9789047301219 Onderzoeksvaardigheden voor docenten is zowel een cursus om een valide en betrouwbaar onderzoek uit te kunnen...

(Her)bouwkosten agrarische gebouwen 2019 | Vakmedianet Bouwcommunities B.V.

Taxatieboekje - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492610324 | 480 pagina's

Het taxatieboekje (Her)bouwkosten agrarische gebouwen verschijnt jaarlijks en bevat kostengegevens waarmee u snel en betrouwbaar de (her)bouwkosten van agrarische gebouwen kunt bepalen. Het taxatieboekje (Her)bouwkosten agrarische gebouwen verschijnt jaar...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent agrarische techniek, Docent agrarische techniek ebooks, boek Docent agrarische techniek.

Persoonstypen docent agrarische techniek

De docent agrarische techniek is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen en kijkt goed hoe hij ze kan begeleiden tijdens projecten en praktijkopdrachten. Daarnaast is de docent agrarische techniek een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak agrarische techniek over op zijn leerlingen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent agrarische techniek, Karakter Docent agrarische techniek.

Netwerk docent agrarische techniek

Het netwerk van de docent agrarische techniek bestaat uit zijn collega's, de leerlingen, de directeur van de school, de ouders van leerlingen tijdens ouderavonden en eventueel mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent agrarische techniek, Medewerkers Docent agrarische techniek.

Is het beroep docent agrarische techniek iets voor jou?

Zou je graag docent agrarische techniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent agrarische techniek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent agrarische techniek, beroepskeuzetest Docent agrarische techniek, beroep Docent agrarische techniek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent agrarische techniek

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent agrarische techniek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende VMBO en MBO opleidingen. Daarnaast kan de docent agrarische techniek ook les in het vak plantenteelt of het vak agrarische economie gaan geven of een mentorrol op zich nemen.

Arbeidsmarktperspectief score docent agrarische techniek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent agrarische techniek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent agrarische techniek, Promotie mogelijkheden Docent agrarische techniek, Carriere Docent agrarische techniek.

Solliciteren op de functie docent agrarische techniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent agrarische techniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent agrarische techniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent agrarische techniek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent agrarische techniek, CV Docent agrarische techniek, sollicitatie Docent agrarische techniek.

Interviews met docent agrarische techniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent agrarische techniek

Vacatures docent agrarische techniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent agrarische techniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent agrarische techniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent agrarische techniek geeft les in het vak agrarische techniek. De docent agrarische techniek geeft les op een VMBO of MBO opleiding in de richting agrarische techniek of een andere soortgelijke agrarische opleiding. De voornaamste taak van de docent agrarische techniek is zijn leerlingen opleiden naar een baan binnen de agrarische techniek of landbouw of ze, wanneer ze een VMBO opleiding doen, voorbereiden op een MBO opleiding in de richting landbouw.

Beoordeling Docent agrarische techniek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent agrarische techniek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent agrarische techniek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep