U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent arbeidsrecht

Docent arbeidsrecht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent arbeidsrecht? Lees de functieomschrijving.

De docent arbeidsrecht geeft les in het vak arbeidsrecht.

De docent arbeidsrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten, arbeidsrecht of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent arbeidsrecht geeft theorieles over alle facetten van het vak arbeidsrecht. De docent arbeidsrecht geeft zijn leerlingen/studenten onder andere les in onderwerpen als de civiele arbeidsrecht, de belangen van de verschillende belanghebbenden in het arbeidsrechtelijk veld (waaronder bijvoorbeeld vakbonden) plaatsen en inschatten en de samenhang tussen de privaatrechtelijke, bestuursrechtelijke en staatsrechtelijke aspecten van het arbeidsrecht. De docent arbeidsrecht leert zijn leerlingen/studenten alles over arbeidsrecht zodat zij deze kennis binnen hun toekomstige beroep binnen de juridische sector kunnen gebruiken.

De docent arbeidsrecht ontwikkelt over het algemeen met behulp van bestaand lesmateriaal zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent arbeidsrecht kijkt naar aanleiding van deze resultaten naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent arbeidsrecht heeft zelf verstand van het vak arbeidsrecht en de juridische sector en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent arbeidsrecht ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin de opleiding, de leerlingen/studenten en de school worden besproken) en gaat hij op stagebezoek bij het bedrijf waar zijn studenten stage lopen tijdens de stageperiode.

Mensen vonden ons op: Job Docent arbeidsrecht, Baan Docent arbeidsrecht, Docent arbeidsrecht Worden, Functie-eisen Docent arbeidsrecht, Verantwoordelijkheden Docent arbeidsrecht, Functieprofiel Docent arbeidsrecht, Wat doet een Docent arbeidsrecht, Werken als Docent arbeidsrecht.

Docent arbeidsrecht worden: Opleiding tot docent arbeidsrecht

De docent arbeidsrecht heeft een opleiding ''Arbeidsrecht'', ''Bedrijfsrecht'', ''Nederlands Recht'' of een andere soortgelijke juridische opleiding gevolgd (WO, vierjarig) en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na praktijkervaring les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent arbeidsrecht, Docent arbeidsrecht Worden, Opleidingsniveau Docent arbeidsrecht, Scholing Docent arbeidsrecht, Studie Docent arbeidsrecht, Bijscholing Docent arbeidsrecht, Omscholing Docent arbeidsrecht.

Organisaties waar een docent arbeidsrecht doorgaans werkzaam is

De docent arbeidsrecht werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent arbeidsrecht, Docent arbeidsrecht Worden, Opleidingsniveau Docent arbeidsrecht, Scholing Docent arbeidsrecht, Studie Docent arbeidsrecht, Bijscholing Docent arbeidsrecht, Omscholing Docent arbeidsrecht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent arbeidsrecht

Het salaris van de docent arbeidsrecht ligt tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent arbeidsrecht, Loon Docent arbeidsrecht, Wat verdien je als Docent arbeidsrecht, Salarisschaal Docent arbeidsrecht, Salarisindicatie Docent arbeidsrecht, Bonus Docent arbeidsrecht, CAO Docent arbeidsrecht, Brutoloon Docent arbeidsrecht, Nettoloon Docent arbeidsrecht, Vakantiedagen Docent arbeidsrecht, Pensioen Docent arbeidsrecht.

Competenties, skills & vaardigheden docent arbeidsrecht

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak arbeidsrecht
Mensen vonden ons op: Kennis Docent arbeidsrecht, Vaardigheden Docent arbeidsrecht, Attitude Docent arbeidsrecht, Kwalificaties Docent arbeidsrecht, Competentieprofiel Docent arbeidsrecht.

Boeken voor het beroep docent arbeidsrecht

Wil je meer weten over het beroep docent arbeidsrecht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent arbeidsrecht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent arbeidsrecht te komen.

De Schoolleider Als Leraar | E. Verbiest

de kern van onderwijskundig leiderschap - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789014068824 | 152 pagina's

De Schoolleider Als Leraar...

Normas de Homologacion En Las Universidades Nacionales de Venezuela | Mayra Alejandra Hernandez Lacruz

Nivel de Vida del Personal Docente y de Investigación de las Universidades Nacionales en Venezuela - Spaanstalig | Paperback | 9783659028083 | 132 pagina's

El Objetivo General es determinar la relacion entre las Normas de Homologacion de Sueldos y Beneficios adicionales del Personal Docente y de Investigacion de las Universidades Nacionales y el Nivel de Vida durante el periodo 1989-2004, a partir de la incl...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent arbeidsrecht, Docent arbeidsrecht ebooks, boek Docent arbeidsrecht.

Persoonstypen docent arbeidsrecht

De docent arbeidsrecht is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen binnen de maatschappij om dit te verwerken in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent arbeidsrecht een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van arbeidsrechten over op zijn leerlingen/studenten en biedt en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent arbeidsrecht, Karakter Docent arbeidsrecht.

Netwerk docent arbeidsrecht

Het netwerk van de docent arbeidsrecht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken en de stagebegeleiders op stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent arbeidsrecht, Medewerkers Docent arbeidsrecht.

Is het beroep docent arbeidsrecht iets voor jou?

Zou je graag docent arbeidsrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent arbeidsrecht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent arbeidsrecht, beroepskeuzetest Docent arbeidsrecht, beroep Docent arbeidsrecht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent arbeidsrecht

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent arbeidsrecht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen voor de docent arbeidsrecht met relevante werkervaring of relevante diploma's.

Daarnaast kan de docent arbeidsrecht doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ook een mentorrol op zich te nemen of kan hij nog een studie volgen/doorleren en vervolgens ook les op een Hogeschool arbeidsrecht gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent arbeidsrecht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent arbeidsrecht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent arbeidsrecht, Promotie mogelijkheden Docent arbeidsrecht, Carriere Docent arbeidsrecht.

Solliciteren op de functie docent arbeidsrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent arbeidsrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent arbeidsrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent arbeidsrecht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent arbeidsrecht, CV Docent arbeidsrecht, sollicitatie Docent arbeidsrecht.

Interviews met docent arbeidsrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent arbeidsrecht

Vacatures docent arbeidsrecht

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent arbeidsrecht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent arbeidsrecht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent arbeidsrecht geeft les in het vak arbeidsrecht. De docent arbeidsrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten, arbeidsrecht of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent arbeidsrecht geeft theorieles over alle facetten van het vak arbeidsrecht.

Beoordeling Docent arbeidsrecht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent arbeidsrecht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent arbeidsrecht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep