U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent architectuur

Docent architectuur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent architectuur? Lees de functieomschrijving.

De docent architectuur geeft les in het vak architectuur.

De docent architectuur geeft les op een HBO opleiding in de richting architectuur, interieurdesign, interieurarchitectuur, bouwkunde of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent architectuur is zijn kennis en visie op het gebied van het vak architectuur overbrengen op zijn studenten zodat zij deze kennis kunnen meenemen binnen hun toekomstige beroep. De docent architectuur geeft les in alle facetten van het vak architectuur en richt zich tijdens zijn lessen op de vaardigheden die benodigd zijn om ontwerpen te maken (maquettebouw, tekenen, architectonische ontwerpen), vormstudie, de techniek en het bouwproces, veiligheid, regels en milieuaspecten. Het vak architectuur in het algemeen is gericht op de gebouwde omgeving van woningen, gebouwen, winkels, regio's en interieurs en de docent architectuur geeft in zijn algemeen les over al deze onderwerpen.

De docent architectuur ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten opdrachten, projectopdrachten, toetsen, tentamens en huiswerk die hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al het gemaakte werk en de inzet tijdens de les kan de docent architectuur de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding bieden wanneer een student hierom vraagt of wanneer hij ziet dat dit nodig is.

De docent architectuur heeft verstand van het vak architectuur en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een student zich vervelend gedraagt of zich niet goed inzet om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en de studenten te motiveren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent architectuur ook aanwezig bij vergaderingen waar over de leerlingen/studenten wordt gesproken en wordt gekeken naar verbeterpunten binnen de school en de opleidingen.

Mensen vonden ons op: Job Docent architectuur, Baan Docent architectuur, Docent architectuur Worden, Functie-eisen Docent architectuur, Verantwoordelijkheden Docent architectuur, Functieprofiel Docent architectuur, Wat doet een Docent architectuur, Werken als Docent architectuur.

Docent architectuur worden: Opleiding tot docent architectuur

De docent architectuur heeft een opleiding ''Architectuur'' (HBO, vierjarig), ''Architecture, Building and Planning'' of Architecture, Urbanism and Building Sciences'' (WO, vierjarig) gevolgd en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid en/of relevante werkervaring) les gaan geven in het vak architectuur.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent architectuur, Docent architectuur Worden, Opleidingsniveau Docent architectuur, Scholing Docent architectuur, Studie Docent architectuur, Bijscholing Docent architectuur, Omscholing Docent architectuur.

Organisaties waar een docent architectuur doorgaans werkzaam is

De docent architectuur werkt op een HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent architectuur, Docent architectuur Worden, Opleidingsniveau Docent architectuur, Scholing Docent architectuur, Studie Docent architectuur, Bijscholing Docent architectuur, Omscholing Docent architectuur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent architectuur

De docent architectuur verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent architectuur, Loon Docent architectuur, Wat verdien je als Docent architectuur, Salarisschaal Docent architectuur, Salarisindicatie Docent architectuur, Bonus Docent architectuur, CAO Docent architectuur, Brutoloon Docent architectuur, Nettoloon Docent architectuur, Vakantiedagen Docent architectuur, Pensioen Docent architectuur.

Competenties, skills & vaardigheden docent architectuur

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van architectuur
 • Technisch inzicht
Mensen vonden ons op: Kennis Docent architectuur, Vaardigheden Docent architectuur, Attitude Docent architectuur, Kwalificaties Docent architectuur, Competentieprofiel Docent architectuur.

Boeken voor het beroep docent architectuur

Wil je meer weten over het beroep docent architectuur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent architectuur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent architectuur te komen.

Oase 102 - OASE 102 Scholen & docenten / Schools & Teachers | Christophe van Gerrewey

De opleiding tot architect / The Education of an Architect - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462084858 | 128 pagina's

For English please see below De opleiding tot architect lijkt vandaag moeilijker dan ooit te organiseren. Na mei 1968 werd het onderwijs radicaal gedemocratiseerd, of dat was althans de bedoeling. De Bolognaverklaring in 1999 veranderde echter ook de stru...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent architectuur, Docent architectuur ebooks, boek Docent architectuur.

Persoonstypen docent architectuur

De docent architectuur is een waarnemer. Hij let op actuele ontwikkelingen binnen de architectuur en neemt deze mee in zijn lesmateriaal. Ook let hij goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten om ze zo optimaal te kunnen begeleiden. Dit maakt de docent architectuur ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak architectuur over op zijn studenten en biedt waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen wanneer hij denkt dat het nodig is of wanneer een student hierom vraagt.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent architectuur, Karakter Docent architectuur.

Netwerk docent architectuur

Het netwerk van de docent architectuur bestaat uit zijn studenten, collega's, mensen uit het vak die op school komen spreken en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent architectuur, Medewerkers Docent architectuur.

Is het beroep docent architectuur iets voor jou?

Zou je graag docent architectuur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent architectuur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent architectuur, beroepskeuzetest Docent architectuur, beroep Docent architectuur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent architectuur

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent architectuur is gemiddeld. Er is relatief veel werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent architectuur de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere, soortgelijke, vakken les te gaan geven (nadat hij zich hier eventueel in gespecialiseerd heeft).

Daarnaast kan de docent architectuur ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent architectuur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent architectuur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent architectuur, Promotie mogelijkheden Docent architectuur, Carriere Docent architectuur.

Solliciteren op de functie docent architectuur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent architectuur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent architectuur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent architectuur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent architectuur, CV Docent architectuur, sollicitatie Docent architectuur.

Interviews met docent architectuur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent architectuur

Vacatures docent architectuur

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent architectuur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent architectuur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent architectuur geeft les in het vak architectuur. De docent architectuur geeft les op een HBO opleiding in de richting architectuur, interieurdesign, interieurarchitectuur, bouwkunde of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent architectuur is zijn kennis en visie op het gebied van het vak architectuur overbrengen op zijn studenten zodat zij deze kennis kunnen meenemen binnen hun toekomstige beroep.

Beoordeling Docent architectuur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent architectuur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent architectuur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep