U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent architectuurbeschouwing

Docent architectuurbeschouwing worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent architectuurbeschouwing? Lees de functieomschrijving.

De docent architectuurbeschouwing geeft les in het vak architectuurbeschouwing.

De docent architectuurbeschouwing geeft les op een HBO opleiding in de richting interieurarchitectuur, architectuur, interieurvormgever of een andere soortgelijke opleiding. De docent architectuurbeschouwing geeft les in de verschillende facetten van het vak architectuurbeschouwing. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak architectuurbeschouwing overbrengen op zijn studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep.Tijdens zijn klassikale lessen maakt hij over het algemeen gebruik van een Powerpointpresentatie. Het vak architectuurbeschouwing is gericht op het onderzoeken van de gebouwde omgeving. Zo geeft hij zijn studenten onder andere les in onderwerpen als structuur en sculptuur, constructie en deconstructie, machine en mens en het verschil tussen nieuwe en oude architectuur.

De docent architectuurbeschouwing ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten opdrachten, toetsen, tentamens en huiswerk dat hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al het gemaakte werk en de inzet tijdens de lessen kan de docent architectuurbeschouwing de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij kan helpen.

De docent architectuurbeschouwing heeft verstand van het vak architectuurbeschouwing en weet zijn kennis en visie op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een student zich vervelend gedraagt of geen goede inzet toont om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en de studenten te motiveren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent architectuurbeschouwing ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de opleidingen, de school en de studenten te bespreken en te kijken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent architectuurbeschouwing, Baan Docent architectuurbeschouwing, Docent architectuurbeschouwing Worden, Functie-eisen Docent architectuurbeschouwing, Verantwoordelijkheden Docent architectuurbeschouwing, Functieprofiel Docent architectuurbeschouwing, Wat doet een Docent architectuurbeschouwing, Werken als Docent architectuurbeschouwing.

Docent architectuurbeschouwing worden: Opleiding tot docent architectuurbeschouwing

De docent architectuurbeschouwing heeft een opleiding ''Interieurdesign'', ''Architectuur'' of ''interieurarchitectuur'' gevolgd (HBO, vierjarig) en is (na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of relevante werkervaring) les gaan geven in het vak architectuurbeschouwing.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent architectuurbeschouwing, Docent architectuurbeschouwing Worden, Opleidingsniveau Docent architectuurbeschouwing, Scholing Docent architectuurbeschouwing, Studie Docent architectuurbeschouwing, Bijscholing Docent architectuurbeschouwing, Omscholing Docent architectuurbeschouwing.

Organisaties waar een docent architectuurbeschouwing doorgaans werkzaam is

De docent architectuurbeschouwing is werkzaam op een HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent architectuurbeschouwing, Docent architectuurbeschouwing Worden, Opleidingsniveau Docent architectuurbeschouwing, Scholing Docent architectuurbeschouwing, Studie Docent architectuurbeschouwing, Bijscholing Docent architectuurbeschouwing, Omscholing Docent architectuurbeschouwing.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent architectuurbeschouwing

De docent architectuurbeschouwing verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent architectuurbeschouwing, Loon Docent architectuurbeschouwing, Wat verdien je als Docent architectuurbeschouwing, Salarisschaal Docent architectuurbeschouwing, Salarisindicatie Docent architectuurbeschouwing, Bonus Docent architectuurbeschouwing, CAO Docent architectuurbeschouwing, Brutoloon Docent architectuurbeschouwing, Nettoloon Docent architectuurbeschouwing, Vakantiedagen Docent architectuurbeschouwing, Pensioen Docent architectuurbeschouwing.

Competenties, skills & vaardigheden docent architectuurbeschouwing

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
 • Verstand van het vak architectuurbeschouwing
Mensen vonden ons op: Kennis Docent architectuurbeschouwing, Vaardigheden Docent architectuurbeschouwing, Attitude Docent architectuurbeschouwing, Kwalificaties Docent architectuurbeschouwing, Competentieprofiel Docent architectuurbeschouwing.

Boeken voor het beroep docent architectuurbeschouwing

Wil je meer weten over het beroep docent architectuurbeschouwing? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent architectuurbeschouwing bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent architectuurbeschouwing te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent architectuurbeschouwing, Docent architectuurbeschouwing ebooks, boek Docent architectuurbeschouwing.

Persoonstypen docent architectuurbeschouwing

De docent architectuurbeschouwing is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak architectuurbeschouwing over op zijn studenten en biedt waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding. Ook is de docent architectuurbeschouwing een waarnemer. Hij let goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten en let daarnaast op actuele ontwikkelingen binnen de architectuur om dit mee te nemen in zijn lesmateriaal.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent architectuurbeschouwing, Karakter Docent architectuurbeschouwing.

Netwerk docent architectuurbeschouwing

Het netwerk van de docent architectuurbeschouwing bestaat uit zijn collega's, zijn studenten, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent architectuurbeschouwing, Medewerkers Docent architectuurbeschouwing.

Is het beroep docent architectuurbeschouwing iets voor jou?

Zou je graag docent architectuurbeschouwing willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent architectuurbeschouwing bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent architectuurbeschouwing, beroepskeuzetest Docent architectuurbeschouwing, beroep Docent architectuurbeschouwing kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent architectuurbeschouwing

De arbeidsmarktperspectief voor de docent architectuurbeschouwing is laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke opleidingen. Wel kan de docent architectuurbeschouwing de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door zich ook in andere (architectuur of interieurvormgeving) vakken te specialiseren en deze vakken te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent architectuurbeschouwing

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent architectuurbeschouwing. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent architectuurbeschouwing, Promotie mogelijkheden Docent architectuurbeschouwing, Carriere Docent architectuurbeschouwing.

Solliciteren op de functie docent architectuurbeschouwing

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent architectuurbeschouwing dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent architectuurbeschouwing belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent architectuurbeschouwing. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent architectuurbeschouwing, CV Docent architectuurbeschouwing, sollicitatie Docent architectuurbeschouwing.

Interviews met docent architectuurbeschouwing

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent architectuurbeschouwing

Vacatures docent architectuurbeschouwing

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent architectuurbeschouwing? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent architectuurbeschouwing. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent architectuurbeschouwing geeft les in het vak architectuurbeschouwing. De docent architectuurbeschouwing geeft les op een HBO opleiding in de richting interieurarchitectuur, architectuur, interieurvormgever of een andere soortgelijke opleiding. De docent architectuurbeschouwing geeft les in de verschillende facetten van het vak architectuurbeschouwing.

Beoordeling Docent architectuurbeschouwing

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent architectuurbeschouwing' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent architectuurbeschouwing

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep