U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent argumentatie

Docent argumentatie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent argumentatie? Lees de functieomschrijving.

De docent argumentatie geeft les in het vak argumentatie.

De docent argumentatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, communicatiemanagement, rechten, cultuur, of een andere soortgelijke opleiding. De docent argumentatie geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak argumentatie. Zo geeft hij zijn leerlingen/studenten lessen over onderwerpen als onder andere het toepassen van argumentatiestructuren en redeneren en leert zijn leerlingen/studenten alles over argumenteren en argumentatie zodat zij deze kennis mee kunnen nemen naar hun toekomstige beroep.

De docent argumentatie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al deze opdrachten kijkt de docent argumentatie naar de studievoortgang en ontwikkelingen van de leerlingen/studenten, bespreekt deze met hen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent argumentatie heeft verstand van het vak argumentatie en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen op zijn leerlingen/studenten. Hij let goed op hun studievoortgang en let daarnaast op hun houding en gedrag in de klas en treedt waar nodig streng op wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent argumentatie de leerlingen/studenten ook op stage bezoeken om te kijken hoe het daar met ze gaat en om hun vordering met de stagebegeleider te bespreken. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de school, de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Mensen vonden ons op: Job Docent argumentatie, Baan Docent argumentatie, Docent argumentatie Worden, Functie-eisen Docent argumentatie, Verantwoordelijkheden Docent argumentatie, Functieprofiel Docent argumentatie, Wat doet een Docent argumentatie, Werken als Docent argumentatie.

Docent argumentatie worden: Opleiding tot docent argumentatie

De docent argumentatie heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''communicatiewetenschap'', ''communicatie'', ''communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en communicatie'', heeft een opleiding rechten gevolgd of is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent argumentatie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent argumentatie, Docent argumentatie Worden, Opleidingsniveau Docent argumentatie, Scholing Docent argumentatie, Studie Docent argumentatie, Bijscholing Docent argumentatie, Omscholing Docent argumentatie.

Organisaties waar een docent argumentatie doorgaans werkzaam is

De docent argumentatie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent argumentatie, Docent argumentatie Worden, Opleidingsniveau Docent argumentatie, Scholing Docent argumentatie, Studie Docent argumentatie, Bijscholing Docent argumentatie, Omscholing Docent argumentatie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent argumentatie

De docent argumentatie verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent argumentatie, Loon Docent argumentatie, Wat verdien je als Docent argumentatie, Salarisschaal Docent argumentatie, Salarisindicatie Docent argumentatie, Bonus Docent argumentatie, CAO Docent argumentatie, Brutoloon Docent argumentatie, Nettoloon Docent argumentatie, Vakantiedagen Docent argumentatie, Pensioen Docent argumentatie.

Competenties, skills & vaardigheden docent argumentatie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Overtuigen
 • Verstand van argumetnatie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent argumentatie, Vaardigheden Docent argumentatie, Attitude Docent argumentatie, Kwalificaties Docent argumentatie, Competentieprofiel Docent argumentatie.

Boeken voor het beroep docent argumentatie

Wil je meer weten over het beroep docent argumentatie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent argumentatie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent argumentatie te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Boom Juridische studieboeken - Juridische methoden | H. Kloosterhuis

casusoplossen, jurisprudentie-analyse en argumenteren - Nederlands | Druk: 5 | Paperback | 9789462904965

Boom Juridische studieboeken - Juridische methoden 5e druk is een boek van Harm Kloosterhuis uitgegeven bij Boom Juridische uitgevers. ISBN 9789462904965...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent argumentatie, Docent argumentatie ebooks, boek Docent argumentatie.

Persoonstypen docent argumentatie

De docent argumentatie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en daarnaast op de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij en cultuur. Daarnaast is de docent argumentatie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak argumentatie over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en/of tips. Ook is de docent argumentatie een bemiddelaar wanneer hij bijvoorbeeld een debat tijdens de les leidt om dit in goede banen te houden en gestructureerd te laten verlopen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent argumentatie, Karakter Docent argumentatie.

Netwerk docent argumentatie

Het netwerk van de docent argumentatie bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders op de stagebedrijven, mensen uit het vak en ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent argumentatie, Medewerkers Docent argumentatie.

Is het beroep docent argumentatie iets voor jou?

Zou je graag docent argumentatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent argumentatie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent argumentatie, beroepskeuzetest Docent argumentatie, beroep Docent argumentatie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent argumentatie

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent argumentatie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent argumentatie ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkt.

Arbeidsmarktperspectief score docent argumentatie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent argumentatie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent argumentatie, Promotie mogelijkheden Docent argumentatie, Carriere Docent argumentatie.

Solliciteren op de functie docent argumentatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent argumentatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent argumentatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent argumentatie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent argumentatie, CV Docent argumentatie, sollicitatie Docent argumentatie.

Interviews met docent argumentatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent argumentatie

Overzicht

Vacatures docent argumentatie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent argumentatie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent argumentatie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent argumentatie geeft les in het vak argumentatie. De docent argumentatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, communicatiemanagement, rechten, cultuur, of een andere soortgelijke opleiding. De docent argumentatie geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak argumentatie.

Beoordeling Docent argumentatie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent argumentatie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent argumentatie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep