U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent bedrijfsadministratie

Docent bedrijfsadministratie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent bedrijfsadministratie? Lees de functieomschrijving.

De docent bedrijfsadministratie geeft les in het vak bedrijfsadministratie.

De docent bedrijfsadministratie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent bedrijfsadministratie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak bedrijfsadministratie overbrengen op zijn leerlingen/studenten. In het vak bedrijfsadministratie wordt de leerlingen/studenten geleerd hoe de boekhouding van een handelsonderneming uitgevoerd moet worden. De leerlingen/studenten leren van de docent bedrijfsadministratie hoe diverse financiële feiten met betrekking tot inkopen en verkopen op een gestructureerde wijze verwerkt kunnen worden resulterend in de resultatenrekening en de balans. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten onder andere van alles over kolommenbalans, dagboeken, subadministratie en eigen vermogen en leert hij ze uiteindelijk hoe ze de boekhouding van een éénmanszaak goed kunnen bijhouden.

De docent bedrijfsadministratie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten inleveropdrachten, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent bedrijfsadministratie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent bedrijfsadministratie heeft verstand van het vak bedrijfsadministratie en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent bedrijfsadministratie projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent bedrijfsadministratie ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent bedrijfsadministratie, Baan Docent bedrijfsadministratie, Docent bedrijfsadministratie Worden, Functie-eisen Docent bedrijfsadministratie, Verantwoordelijkheden Docent bedrijfsadministratie, Functieprofiel Docent bedrijfsadministratie, Wat doet een Docent bedrijfsadministratie, Werken als Docent bedrijfsadministratie.

Docent bedrijfsadministratie worden: Opleiding tot docent bedrijfsadministratie

De docent bedrijfsadministratie heeft een HBO opleiding ''Bedrijfsadministratie'', een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' (of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd) of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent bedrijfsadministratie, Docent bedrijfsadministratie Worden, Opleidingsniveau Docent bedrijfsadministratie, Scholing Docent bedrijfsadministratie, Studie Docent bedrijfsadministratie, Bijscholing Docent bedrijfsadministratie, Omscholing Docent bedrijfsadministratie.

Organisaties waar een docent bedrijfsadministratie doorgaans werkzaam is

De docent bedrijfsadministratie geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent bedrijfsadministratie, Docent bedrijfsadministratie Worden, Opleidingsniveau Docent bedrijfsadministratie, Scholing Docent bedrijfsadministratie, Studie Docent bedrijfsadministratie, Bijscholing Docent bedrijfsadministratie, Omscholing Docent bedrijfsadministratie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent bedrijfsadministratie

Het salaris van de docent bedrijfsadministratie die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent bedrijfsadministratie, Loon Docent bedrijfsadministratie, Wat verdien je als Docent bedrijfsadministratie, Salarisschaal Docent bedrijfsadministratie, Salarisindicatie Docent bedrijfsadministratie, Bonus Docent bedrijfsadministratie, CAO Docent bedrijfsadministratie, Brutoloon Docent bedrijfsadministratie, Nettoloon Docent bedrijfsadministratie, Vakantiedagen Docent bedrijfsadministratie, Pensioen Docent bedrijfsadministratie.

Competenties, skills & vaardigheden docent bedrijfsadministratie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van bedrijfsadministratie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent bedrijfsadministratie, Vaardigheden Docent bedrijfsadministratie, Attitude Docent bedrijfsadministratie, Kwalificaties Docent bedrijfsadministratie, Competentieprofiel Docent bedrijfsadministratie.

Boeken voor het beroep docent bedrijfsadministratie

Wil je meer weten over het beroep docent bedrijfsadministratie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent bedrijfsadministratie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent bedrijfsadministratie te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Boekhouden geboekstaafd 1 incl. toegang tot Prepzone | Wim Broerse

Nederlands | Druk: 13 | Hardcover | 9789001878436

Boekhouden geboekstaafd 1 is uiterst geschikt als toegankelijke kennismaking met het vakgebied. Dit vlot geschreven studieboek bevat veel illustratieve voorbeelden en uitgebreide vaktermenregisters. Bij dit boek horen een opgavenboek en een uitwerkingenbo...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent bedrijfsadministratie, Docent bedrijfsadministratie ebooks, boek Docent bedrijfsadministratie.

Persoonstypen docent bedrijfsadministratie

De docent bedrijfsadministratie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent bedrijfsadministratie ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak bedrijfsadministratie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent bedrijfsadministratie, Karakter Docent bedrijfsadministratie.

Netwerk docent bedrijfsadministratie

Het netwerk van de docent bedrijfsadministratie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent bedrijfsadministratie, Medewerkers Docent bedrijfsadministratie.

Is het beroep docent bedrijfsadministratie iets voor jou?

Zou je graag docent bedrijfsadministratie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent bedrijfsadministratie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent bedrijfsadministratie, beroepskeuzetest Docent bedrijfsadministratie, beroep Docent bedrijfsadministratie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent bedrijfsadministratie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent bedrijfsadministratie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent bedrijfsadministratie de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent bedrijfsadministratie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent bedrijfsadministratie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent bedrijfsadministratie, Promotie mogelijkheden Docent bedrijfsadministratie, Carriere Docent bedrijfsadministratie.

Solliciteren op de functie docent bedrijfsadministratie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent bedrijfsadministratie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent bedrijfsadministratie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent bedrijfsadministratie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent bedrijfsadministratie, CV Docent bedrijfsadministratie, sollicitatie Docent bedrijfsadministratie.

Interviews met docent bedrijfsadministratie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent bedrijfsadministratie

Vacatures docent bedrijfsadministratie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent bedrijfsadministratie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent bedrijfsadministratie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent bedrijfsadministratie geeft les in het vak bedrijfsadministratie. De docent bedrijfsadministratie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent bedrijfsadministratie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak bedrijfsadministratie overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent bedrijfsadministratie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent bedrijfsadministratie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent bedrijfsadministratie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep