U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent bedrijfseconomie

Docent bedrijfseconomie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent bedrijfseconomie? Lees de functieomschrijving.

De docent bedrijfseconomie geeft les in het vak bedrijfseconomie.

De docent bedrijfseconomie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent bedrijfseconomie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak bedrijfseconomie overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les in/over onderwerpen als het voorzien in en verwerken van informatie ten behoeve van de duurzame besturing van bedrijfsprocessen, organisatiegerichtheid, keuzeproblemen waarvoor een organisatie wordt gesteld en andere bedrijfseconomische vraagstukken.

De docent bedrijfseconomie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent bedrijfseconomie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent bedrijfseconomie heeft verstand van het vak bedrijfseconomie en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent bedrijfseconomie projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent bedrijfseconomie ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent bedrijfseconomie, Baan Docent bedrijfseconomie, Docent bedrijfseconomie Worden, Functie-eisen Docent bedrijfseconomie, Verantwoordelijkheden Docent bedrijfseconomie, Functieprofiel Docent bedrijfseconomie, Wat doet een Docent bedrijfseconomie, Werken als Docent bedrijfseconomie.

Docent bedrijfseconomie worden: Opleiding tot docent bedrijfseconomie

De docent bedrijfseconomie heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent bedrijfseconomie, Docent bedrijfseconomie Worden, Opleidingsniveau Docent bedrijfseconomie, Scholing Docent bedrijfseconomie, Studie Docent bedrijfseconomie, Bijscholing Docent bedrijfseconomie, Omscholing Docent bedrijfseconomie.

Organisaties waar een docent bedrijfseconomie doorgaans werkzaam is

De docent bedrijfseconomie geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent bedrijfseconomie, Docent bedrijfseconomie Worden, Opleidingsniveau Docent bedrijfseconomie, Scholing Docent bedrijfseconomie, Studie Docent bedrijfseconomie, Bijscholing Docent bedrijfseconomie, Omscholing Docent bedrijfseconomie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent bedrijfseconomie

Het salaris van de docent bedrijfseconomie die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent bedrijfseconomie, Loon Docent bedrijfseconomie, Wat verdien je als Docent bedrijfseconomie, Salarisschaal Docent bedrijfseconomie, Salarisindicatie Docent bedrijfseconomie, Bonus Docent bedrijfseconomie, CAO Docent bedrijfseconomie, Brutoloon Docent bedrijfseconomie, Nettoloon Docent bedrijfseconomie, Vakantiedagen Docent bedrijfseconomie, Pensioen Docent bedrijfseconomie.

Competenties, skills & vaardigheden docent bedrijfseconomie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van bedrijfseconomie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent bedrijfseconomie, Vaardigheden Docent bedrijfseconomie, Attitude Docent bedrijfseconomie, Kwalificaties Docent bedrijfseconomie, Competentieprofiel Docent bedrijfseconomie.

Boeken voor het beroep docent bedrijfseconomie

Wil je meer weten over het beroep docent bedrijfseconomie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent bedrijfseconomie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent bedrijfseconomie te komen.

Inspirerend coachen | Jef Clement

de kunst van dynamisch en uitdagend communiceren; voor leidinggevenden, coaches, ouders, leraren en begeleiders - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789401430838 | 118 pagina's

Coaching is geen slappe vorm van leidinggeven Jef Clement beschrijft coaching als een uitdagend en inspirerend instrument. Hij benadert de coachingsvaardigheid vanuit een breed toepassingsveld: in bedrijven en organisaties, op school, in het gezin, in de ...

Naar Een Goede Samenwerking | Beate Plenter

hoe te functioneren als collega - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789014064413 | 244 pagina's

Naar een goede samenwerking kan de aanzet geven tot zelfbewuster gedrag en een leidraad zijn bij twijfel en onvrede. Het is bedoeld om mensen in diverse werkvelden te leren sterk te staan en ondersteuning te geven in hun dagelijkse leven op het werk. Het ...

Management Van Organisaties / Deel Handleiding Voor Docenten + Met Online Module | Nathalie Vallet

Een Caleidoscopische Blik - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789033469138 | 60 pagina's

Deze docentenhandleiding heeft tot doel suggesties en ideeën aan te reiken om opdrachtsgewijs aan de slag te gaan met het boek Management van organisaties. Een caleidoscopische blik. Aangezien de noden, wensen en intenties van docenten of lesgevers sterk ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent bedrijfseconomie, Docent bedrijfseconomie ebooks, boek Docent bedrijfseconomie.

Persoonstypen docent bedrijfseconomie

De docent bedrijfseconomie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent bedrijfseconomie ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak bedrijfseconomie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent bedrijfseconomie, Karakter Docent bedrijfseconomie.

Netwerk docent bedrijfseconomie

Het netwerk van de docent bedrijfseconomie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent bedrijfseconomie, Medewerkers Docent bedrijfseconomie.

Is het beroep docent bedrijfseconomie iets voor jou?

Zou je graag docent bedrijfseconomie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent bedrijfseconomie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent bedrijfseconomie, beroepskeuzetest Docent bedrijfseconomie, beroep Docent bedrijfseconomie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent bedrijfseconomie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent bedrijfseconomie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent bedrijfseconomie de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent bedrijfseconomie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent bedrijfseconomie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent bedrijfseconomie, Promotie mogelijkheden Docent bedrijfseconomie, Carriere Docent bedrijfseconomie.

Solliciteren op de functie docent bedrijfseconomie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent bedrijfseconomie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent bedrijfseconomie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent bedrijfseconomie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent bedrijfseconomie, CV Docent bedrijfseconomie, sollicitatie Docent bedrijfseconomie.

Interviews met docent bedrijfseconomie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent bedrijfseconomie

Vacatures docent bedrijfseconomie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent bedrijfseconomie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent bedrijfseconomie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent bedrijfseconomie geeft les in het vak bedrijfseconomie. De docent bedrijfseconomie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent bedrijfseconomie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak bedrijfseconomie overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent bedrijfseconomie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent bedrijfseconomie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent bedrijfseconomie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep