U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent beeldende werkvormen

Docent beeldende werkvormen worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent beeldende werkvormen? Lees de functieomschrijving.

De docent beeldende werkvormen geeft les in het vak beeldende werkvormen.

De docent beeldende werkvormen geeft les op een MBO of HBO opleiding met de richting kunst, cultuur of design. Daarnaast kan de docent beeldende werkvormen ook freelance workshops en/of cursussen beeldende werkvormen geven. De docent beeldende werkvormen geeft les in het vak beeldende werkvormen en geeft zowel theorie als praktijkgericht les. Zijn voornaamste taak is zijn leerlingen/studenten kennis laten maken met de verschillende kunstdisciplines en ze zich hierin laten ontwikkelen. De docent beeldende werkvormen leert zijn leerlingen met verschillende materialen werken en leert ze verschillende beeldende werkvormen kennen. Hij laat zijn leerlingen/studenten opdrachten maken, kijkt terwijl zij deze opdrachten maken en begeleidt ze hierin.

De docent beeldende werkvormen ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, projecten, huiswerk, toetsen en tentamens, bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Hij helpt zijn leerlingen/studenten zich te ontwikkelen en zich voor te bereiden op hun examen.

De docent beeldende werkvormen heeft zelf kennis van het vak beeldende werkvormen en weet zijn kennis op een interessante, leuke, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast let hij op zijn leerlingen/studenten wanneer zij met nieuwe materialen werken en treedt hij, wanneer het nodig is, streng op om de orde in de klas te bewaren. Daarnaast is de docent beeldende werkvormen ook aanwezig bij vergaderingen, projectbegeleiding en kan hij een mentorklas op zich nemen.

Mensen vonden ons op: Job Docent beeldende werkvormen, Baan Docent beeldende werkvormen, Docent beeldende werkvormen Worden, Functie-eisen Docent beeldende werkvormen, Verantwoordelijkheden Docent beeldende werkvormen, Functieprofiel Docent beeldende werkvormen, Wat doet een Docent beeldende werkvormen, Werken als Docent beeldende werkvormen.

Docent beeldende werkvormen worden: Opleiding tot docent beeldende werkvormen

Voor het vak van docent beeldende werkvormen is geen specifieke opleiding. De docent beeldende werkvormen heeft over het algemeen de opleiding ''Docent beeldende kunst en vormgeving'' afgerond (hbo, vierjarig) of heeft zelf jaren als beeldende kunstenaar gewerkt en wil zijn kennis op andere mensen gaan overbrengen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent beeldende werkvormen, Docent beeldende werkvormen Worden, Opleidingsniveau Docent beeldende werkvormen, Scholing Docent beeldende werkvormen, Studie Docent beeldende werkvormen, Bijscholing Docent beeldende werkvormen, Omscholing Docent beeldende werkvormen.

Organisaties waar een docent beeldende werkvormen doorgaans werkzaam is

De docent beeldende werkvormen werkt op een school op een MBO of HBO opleiding of geeft freelance cursussen/workshops/lessen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent beeldende werkvormen, Docent beeldende werkvormen Worden, Opleidingsniveau Docent beeldende werkvormen, Scholing Docent beeldende werkvormen, Studie Docent beeldende werkvormen, Bijscholing Docent beeldende werkvormen, Omscholing Docent beeldende werkvormen.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent beeldende werkvormen

De docent beeldende werkvormen die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkt, tussen de €1600,- en €2000,- bruto per maand. De docent beeldende werkvormen die freelance cursussen/lessen/workshops geeft kan zelf een prijs bepalen; hier valt dus geen specifieke indicatie voor te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent beeldende werkvormen, Loon Docent beeldende werkvormen, Wat verdien je als Docent beeldende werkvormen, Salarisschaal Docent beeldende werkvormen, Salarisindicatie Docent beeldende werkvormen, Bonus Docent beeldende werkvormen, CAO Docent beeldende werkvormen, Brutoloon Docent beeldende werkvormen, Nettoloon Docent beeldende werkvormen, Vakantiedagen Docent beeldende werkvormen, Pensioen Docent beeldende werkvormen.

Competenties, skills & vaardigheden docent beeldende werkvormen

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Creativiteit
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van beeldende werkvormen
Mensen vonden ons op: Kennis Docent beeldende werkvormen, Vaardigheden Docent beeldende werkvormen, Attitude Docent beeldende werkvormen, Kwalificaties Docent beeldende werkvormen, Competentieprofiel Docent beeldende werkvormen.

Boeken voor het beroep docent beeldende werkvormen

Wil je meer weten over het beroep docent beeldende werkvormen? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent beeldende werkvormen bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent beeldende werkvormen te komen.

De leraar in beeld | Marijke Bouwhuis

handboek beeldbegeleiding in het onderwijs - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789491806940 | 128 pagina's

De leraar in beeld 1e druk is een boek van Marijke Bouwhuis uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789491806940 Goed onderwijs is een samenspel van veel verschillende factoren en handelingen die voor een groot deel onbewust zijn. Door gerichte beeldopnames...

LetterKlankStad - LetterKlankStad | Marion van de Coolwijk

remediërende werkvormen bij leesdoelen - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492552006

LetterKlankStad - LetterKlankStad...

PM-reeks - Hbo-docenten in beeld | Ren Van Kralingen

collegiale consultatie in 40 columns - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789024417599 | 93 pagina's

In veertig prikkelende en humoristische columns behandelt de auteur actuele ontwikkelingen in het onderwijs. Aan elke column heeft hij een spelvorm toegevoegd. Dit boek is geschikt voor studenten, docenten, opleidingsmanagers, directeuren, onderwijsadvise...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent beeldende werkvormen, Docent beeldende werkvormen ebooks, boek Docent beeldende werkvormen.

Persoonstypen docent beeldende werkvormen

De docent beeldende werkvormen is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van het vak beeldende werkvormen over op zijn leerlingen/studenten, geeft ze groepsgericht zowel theorie als praktijklessen en daarnaast wanneer het nodig is individuele begeleiding. Daarnaast is de docent beeldende werkvormen een waarnemer en een levensgenieter; hij let goed op de ontwikkeling van de leerlingen/studenten en houdt deze nauwkeurig bij zodat hij het gesprek aan kan gaan wanneer de leerlingen/studenten harder moeten werken. Ook kijkt hij waar hij ze bij kan helpen als bepaalde dingen niet goed lopen. De docent beeldende werkvormen is een levensgenieter omdat hij van zijn hobby (het maken van kunst) zijn beroep heeft gemaakt.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent beeldende werkvormen, Karakter Docent beeldende werkvormen.

Netwerk docent beeldende werkvormen

Het netwerk van de docent beeldende werkvormen bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, zijn collega's en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent beeldende werkvormen, Medewerkers Docent beeldende werkvormen.

Is het beroep docent beeldende werkvormen iets voor jou?

Zou je graag docent beeldende werkvormen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent beeldende werkvormen bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent beeldende werkvormen, beroepskeuzetest Docent beeldende werkvormen, beroep Docent beeldende werkvormen kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent beeldende werkvormen

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent beeldende werkvormen is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. De docent beeldende werkvormen kan les gaan geven op een MBO of HBO school en kan, als er in het vak beeldende werkvormen geen werk te vinden is, eventueel ook les geven in andere kunstzinnige en culturele vakken. Daarnaast kan hij ook freelance cursussen/workshops/lessen geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent beeldende werkvormen

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent beeldende werkvormen. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent beeldende werkvormen, Promotie mogelijkheden Docent beeldende werkvormen, Carriere Docent beeldende werkvormen.

Solliciteren op de functie docent beeldende werkvormen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent beeldende werkvormen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent beeldende werkvormen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent beeldende werkvormen. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent beeldende werkvormen, CV Docent beeldende werkvormen, sollicitatie Docent beeldende werkvormen.

Interviews met docent beeldende werkvormen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent beeldende werkvormen

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent beeldende werkvormen? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent beeldende werkvormen. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent beeldende werkvormen geeft les in het vak beeldende werkvormen. De docent beeldende werkvormen geeft les op een MBO of HBO opleiding met de richting kunst, cultuur of design. Daarnaast kan de docent beeldende werkvormen ook freelance workshops en/of cursussen beeldende werkvormen geven.

Beoordeling Docent beeldende werkvormen

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent beeldende werkvormen' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent beeldende werkvormen

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep