U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent belastingrecht

Docent belastingrecht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent belastingrecht? Lees de functieomschrijving.

De docent belastingrecht geeft les in het vak belastingrecht.

De docent belastingrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, fiscale economie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent belastingrecht is zijn kennis en visie op het gebied van het vak belastingrecht overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les over de basisbegrippen en structuur van de wet inkomstenbelasting waarbij de verhouding inkomstenbelasting en loonbelasting aan de orde komt en geeft les in het bepalen van een inkomstenbelastingschuld van een particulier. Daarnaast leert de docent belastingrecht zijn leerlingen/studenten inzicht te verkrijgen in het boxensysteem van de Wet Inkomstenbelasting. In het algemeen leert de docent belastingrecht zijn leerlingen/studenten dus inzicht te krijgen binnen de tarieven van de inkomensbelasting zodat ze uiteindelijk de aangifte inkomstenbelasting van een particulier kunnen verzorgen.

De docent belastingrecht ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, tentamens en huiswerk dat/die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent belastingrecht de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent belastingrecht heeft verstand van het vak belastingrecht en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent belastingrecht projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent belastingrecht ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent belastingrecht, Baan Docent belastingrecht, Docent belastingrecht Worden, Functie-eisen Docent belastingrecht, Verantwoordelijkheden Docent belastingrecht, Functieprofiel Docent belastingrecht, Wat doet een Docent belastingrecht, Werken als Docent belastingrecht.

Docent belastingrecht worden: Opleiding tot docent belastingrecht

De docent belastingrecht heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' of ''Fiscaal Recht'' gevolgd (HBO, vierjarig) en is eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven in het vak belastingrecht.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent belastingrecht, Docent belastingrecht Worden, Opleidingsniveau Docent belastingrecht, Scholing Docent belastingrecht, Studie Docent belastingrecht, Bijscholing Docent belastingrecht, Omscholing Docent belastingrecht.

Organisaties waar een docent belastingrecht doorgaans werkzaam is

De docent belastingrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent belastingrecht, Docent belastingrecht Worden, Opleidingsniveau Docent belastingrecht, Scholing Docent belastingrecht, Studie Docent belastingrecht, Bijscholing Docent belastingrecht, Omscholing Docent belastingrecht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent belastingrecht

Het salaris van de docent belastingrecht die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent belastingrecht, Loon Docent belastingrecht, Wat verdien je als Docent belastingrecht, Salarisschaal Docent belastingrecht, Salarisindicatie Docent belastingrecht, Bonus Docent belastingrecht, CAO Docent belastingrecht, Brutoloon Docent belastingrecht, Nettoloon Docent belastingrecht, Vakantiedagen Docent belastingrecht, Pensioen Docent belastingrecht.

Competenties, skills & vaardigheden docent belastingrecht

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Visie
 • Luisteren
 • Verstand van belastingrecht
Mensen vonden ons op: Kennis Docent belastingrecht, Vaardigheden Docent belastingrecht, Attitude Docent belastingrecht, Kwalificaties Docent belastingrecht, Competentieprofiel Docent belastingrecht.

Boeken voor het beroep docent belastingrecht

Wil je meer weten over het beroep docent belastingrecht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent belastingrecht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent belastingrecht te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Belastingrecht Bachelors Masters 2019-2020 | G.A.C. Aarts

Voor Bachelors Masters - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789463171687

Dit studieboek is geschreven door het onderwijs, voor het onderwijs. Een zeer uitgebreid auteursteam, bestaande uit docenten van bijna alle hogescholen in Nederland, heeft deze studiemethode ontwikkeld. Zij kennen per slot van rekening het beste de eisen ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent belastingrecht, Docent belastingrecht ebooks, boek Docent belastingrecht.

Persoonstypen docent belastingrecht

De docent belastingrecht is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent belastingrecht ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak belastingrecht over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent belastingrecht, Karakter Docent belastingrecht.

Netwerk docent belastingrecht

Het netwerk van de docent belastingrecht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent belastingrecht, Medewerkers Docent belastingrecht.

Is het beroep docent belastingrecht iets voor jou?

Zou je graag docent belastingrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent belastingrecht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent belastingrecht, beroepskeuzetest Docent belastingrecht, beroep Docent belastingrecht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent belastingrecht

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent belastingrecht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent belastingrecht de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent belastingrecht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent belastingrecht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent belastingrecht, Promotie mogelijkheden Docent belastingrecht, Carriere Docent belastingrecht.

Solliciteren op de functie docent belastingrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent belastingrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent belastingrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent belastingrecht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent belastingrecht, CV Docent belastingrecht, sollicitatie Docent belastingrecht.

Interviews met docent belastingrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent belastingrecht

Vacatures docent belastingrecht

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent belastingrecht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent belastingrecht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent belastingrecht geeft les in het vak belastingrecht. De docent belastingrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, fiscale economie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent belastingrecht is zijn kennis en visie op het gebied van het vak belastingrecht overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent belastingrecht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent belastingrecht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent belastingrecht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep