U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent beleggingsleer

Docent beleggingsleer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent beleggingsleer? Lees de functieomschrijving.

De docent beleggingsleer geeft les in het vak beleggingsleer.

De docent beleggingsleer geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school op de opleiding bedrijfseconomie, financial services management of een andere soortgelijke opleiding. De docent beleggingsleer geeft les in alle facetten van het vak beleggingsleer. Zo geeft hij onder andere les in beleggen in aandelen, handel in derivaten en ontroerend goed.

De docent beleggingsleer ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten theorielessen, opdrachten, toetsen, tentamens, praktijkopdrachten en huiswerk die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van deze resultaten kan de docent beleggingsleer de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en hier met ze over spreken om te kijken of het goed gaat en wat er eventueel moet gebeuren als de leerling/student in kwestie er niet zo goed voorstaat.

De docent beleggingsleer heeft verstand van het vak beleggingsleer en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast weet hij de leerlingen/studenten goed te begeleiden tijdens projecten en durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student de orde in de klas verstoord om de orde in de klas weer te herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent beleggingsleer ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin hij de opleidingen en de school bespreekt en kijkt naar verbeterpunten en daarnaast praat over de studievoortgang van de leerlingen/studenten), is hij aanwezig op ouderavonden (om met de ouders van leerlingen/studenten over de studievoortgang van hun kind te spreken) en gaat hij eventueel ook op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Job Docent beleggingsleer, Baan Docent beleggingsleer, Docent beleggingsleer Worden, Functie-eisen Docent beleggingsleer, Verantwoordelijkheden Docent beleggingsleer, Functieprofiel Docent beleggingsleer, Wat doet een Docent beleggingsleer, Werken als Docent beleggingsleer.

Docent beleggingsleer worden: Opleiding tot docent beleggingsleer

De docent accountancy heeft een WO opleiding 'Leraar 1e graad economie en bedrijfswetenschappen'' gevolgd of de HBO opleiding ''Leraar bedrijfseconomie'' gevolgd. Beide opleidingen zijn over het algemeen vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent beleggingsleer, Docent beleggingsleer Worden, Opleidingsniveau Docent beleggingsleer, Scholing Docent beleggingsleer, Studie Docent beleggingsleer, Bijscholing Docent beleggingsleer, Omscholing Docent beleggingsleer.

Organisaties waar een docent beleggingsleer doorgaans werkzaam is

De docent beleggingsleer werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent beleggingsleer, Docent beleggingsleer Worden, Opleidingsniveau Docent beleggingsleer, Scholing Docent beleggingsleer, Studie Docent beleggingsleer, Bijscholing Docent beleggingsleer, Omscholing Docent beleggingsleer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent beleggingsleer

De docent beleggingsleer verdient, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1700,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent beleggingsleer, Loon Docent beleggingsleer, Wat verdien je als Docent beleggingsleer, Salarisschaal Docent beleggingsleer, Salarisindicatie Docent beleggingsleer, Bonus Docent beleggingsleer, CAO Docent beleggingsleer, Brutoloon Docent beleggingsleer, Nettoloon Docent beleggingsleer, Vakantiedagen Docent beleggingsleer, Pensioen Docent beleggingsleer.

Competenties, skills & vaardigheden docent beleggingsleer

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak beleggingsleer
Mensen vonden ons op: Kennis Docent beleggingsleer, Vaardigheden Docent beleggingsleer, Attitude Docent beleggingsleer, Kwalificaties Docent beleggingsleer, Competentieprofiel Docent beleggingsleer.

Boeken voor het beroep docent beleggingsleer

Wil je meer weten over het beroep docent beleggingsleer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent beleggingsleer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent beleggingsleer te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent beleggingsleer, Docent beleggingsleer ebooks, boek Docent beleggingsleer.

Persoonstypen docent beleggingsleer

De docent beleggingsleer is een waarnemer. Hij let goed op de klas, begeleidt ze bij projecten en let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast houdt hij goed in de gaten wie zich goed gedraagt en wie niet om dit met de andere collega's en met de leerling/student in kwestie zelf te bespreken.

Ook is de docent beleggingsleer een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het vak beleggingsleer over op zijn leerlingen/studenten en biedt waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent beleggingsleer, Karakter Docent beleggingsleer.

Netwerk docent beleggingsleer

Het netwerk van de docent beleggingsleer bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, de leerlingen/studenten, de ouders van leerlingen/studenten (tijdens ouderavonden), stagebegeleiders (wanneer hij zijn leerlingen/studenten op stage bezoekt om daar over de stagevoortgang te spreken) en mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent beleggingsleer, Medewerkers Docent beleggingsleer.

Is het beroep docent beleggingsleer iets voor jou?

Zou je graag docent beleggingsleer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent beleggingsleer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent beleggingsleer, beroepskeuzetest Docent beleggingsleer, beroep Docent beleggingsleer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent beleggingsleer

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent beleggingsleer is goed. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen rondom de financiële sector en daarnaast kan de docent beleggingsleer zich (na eventueel zich ook in dit vak gespecialiseerd te hebben) ook in andere economische vakken les gaan geven. Daarnaast kan de docent beleggingsleer naast zijn rol als docent ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent beleggingsleer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent beleggingsleer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent beleggingsleer, Promotie mogelijkheden Docent beleggingsleer, Carriere Docent beleggingsleer.

Solliciteren op de functie docent beleggingsleer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent beleggingsleer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent beleggingsleer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent beleggingsleer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent beleggingsleer, CV Docent beleggingsleer, sollicitatie Docent beleggingsleer.

Interviews met docent beleggingsleer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent beleggingsleer

Overzicht

Vacatures docent beleggingsleer

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent beleggingsleer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent beleggingsleer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent beleggingsleer geeft les in het vak beleggingsleer. De docent beleggingsleer geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school op de opleiding bedrijfseconomie, financial services management of een andere soortgelijke opleiding. De docent beleggingsleer geeft les in alle facetten van het vak beleggingsleer.

Beoordeling Docent beleggingsleer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent beleggingsleer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent beleggingsleer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep