Docent bestuurlijke informatievoorziening worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent bestuurlijke informatievoorziening? Lees de functieomschrijving.

De docent bestuurlijke informatievoorziening geeft les in het vak bestuurlijke informatievoorziening.

De docent bestuurlijke informatievoorziening geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, fiscale economie, Financial Services Management of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent bestuurlijke informatievoorziening is zijn kennis en visie op het gebied van het vak bestuurlijke informatievoorziening overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les in onderwerpen over de meer technische aspecten van informatie(stromen). Hij leert zijn leerlingen/studenten omgaan met het programma MS Access, leert zijn leerlingen/studenten hoe ze de eisen van informatieverzorging in kwalitatieve zin kunnen omschrijven en waar deze aan moeten voldoen, hoe ze een database-ontwerp kunnen beoordelen op basis van geldigheid en naar aanleiding daarvan zelf ook een database-ontwerp kunnen aanleveren en hoe ze een eenvoudig gegevensmodel kunnen invoeren in Access en deze gegevens kunnen manipuleren tot informatie.

De docent bestuurlijke informatievoorziening ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent bestuurlijke informatievoorziening de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent bestuurlijke informatievoorziening heeft verstand van het vak bestuurlijke informatievoorziening en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent bestuurlijke informatievoorziening projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent bestuurlijke informatievoorziening ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent bestuurlijke informatievoorziening, Baan Docent bestuurlijke informatievoorziening, Docent bestuurlijke informatievoorziening Worden, Functie-eisen Docent bestuurlijke informatievoorziening, Verantwoordelijkheden Docent bestuurlijke informatievoorziening, Functieprofiel Docent bestuurlijke informatievoorziening, Wat doet een Docent bestuurlijke informatievoorziening, Werken als Docent bestuurlijke informatievoorziening.

Docent bestuurlijke informatievoorziening worden: Opleiding tot docent bestuurlijke informatievoorziening

De docent bestuurlijke informatievoorziening heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd, heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig) of een opleiding ''Bestuurlijke Informatievoorziening'' gevolgd. Daarnaast heeft de docent bestuurlijke informatievoorziening een ruime kennis van het programma MS Access.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent bestuurlijke informatievoorziening, Docent bestuurlijke informatievoorziening Worden, Opleidingsniveau Docent bestuurlijke informatievoorziening, Scholing Docent bestuurlijke informatievoorziening, Studie Docent bestuurlijke informatievoorziening, Bijscholing Docent bestuurlijke informatievoorziening, Omscholing Docent bestuurlijke informatievoorziening.

Organisaties waar een docent bestuurlijke informatievoorziening doorgaans werkzaam is

De docent bestuurlijke informatievoorziening geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent bestuurlijke informatievoorziening, Docent bestuurlijke informatievoorziening Worden, Opleidingsniveau Docent bestuurlijke informatievoorziening, Scholing Docent bestuurlijke informatievoorziening, Studie Docent bestuurlijke informatievoorziening, Bijscholing Docent bestuurlijke informatievoorziening, Omscholing Docent bestuurlijke informatievoorziening.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent bestuurlijke informatievoorziening

Het salaris van de docent bestuurlijke informatievoorziening die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent bestuurlijke informatievoorziening, Loon Docent bestuurlijke informatievoorziening, Wat verdien je als Docent bestuurlijke informatievoorziening, Salarisschaal Docent bestuurlijke informatievoorziening, Salarisindicatie Docent bestuurlijke informatievoorziening, Bonus Docent bestuurlijke informatievoorziening, CAO Docent bestuurlijke informatievoorziening, Brutoloon Docent bestuurlijke informatievoorziening, Nettoloon Docent bestuurlijke informatievoorziening, Vakantiedagen Docent bestuurlijke informatievoorziening, Pensioen Docent bestuurlijke informatievoorziening.

Competenties, skills & vaardigheden docent bestuurlijke informatievoorziening

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Kennis van het programma MS Access
 • Verstand van bestuurlijke informatievoorziening
Mensen vonden ons op: Kennis Docent bestuurlijke informatievoorziening, Vaardigheden Docent bestuurlijke informatievoorziening, Attitude Docent bestuurlijke informatievoorziening, Kwalificaties Docent bestuurlijke informatievoorziening, Competentieprofiel Docent bestuurlijke informatievoorziening.

Boeken voor het beroep docent bestuurlijke informatievoorziening

Wil je meer weten over het beroep docent bestuurlijke informatievoorziening? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent bestuurlijke informatievoorziening bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent bestuurlijke informatievoorziening te komen.

Algemene grondslagen | O.C. van Leeuwen

Nederlands | Druk: 6 | Hardcover | 9789001823634 | 952 pagina's

Algemene grondslagen 6e druk is een boek van O.C. van Leeuwen uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001823634 Algemene grondslagen Starreveld Bestuurlijk informatieverzorging De uitgave Algemene grondslagen Starreveld - Bestuurlijke informatie...

Bestuurlijke informatievoorziening | Willem Leijnse

Nederlands | Druk: 5 | Paperback | 9789001846046 | 328 pagina's

"Bestuurlijke informatievoorziening 5e druk is een boek van Willem Leijnse uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001846046 Management, oriëntatie en inleiding biedt je een overzicht van de belangrijkste thema's binnen het vakgebied management...

Bestuurlijke informatievoorziening | W. Leijnse

Nederlands | Druk: 4 | Paperback | 9789001795771 | 328 pagina's

Bestuurlijke informatievoorziening heeft de afgelopen jaren bewezen een goede toegankelijke methode te zijn voor zowel studenten PDBIV en hbo-studenten. De belangrijkste administratieve processen worden behandeld, waarbij de begrippen interne beheersing e...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent bestuurlijke informatievoorziening, Docent bestuurlijke informatievoorziening ebooks, boek Docent bestuurlijke informatievoorziening.

Persoonstypen docent bestuurlijke informatievoorziening

De docent bestuurlijke informatievoorziening is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak bestuurlijke informatievoorziening over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. De docent bestuurlijke informatievoorziening is een ook waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden en ze waar nodig extra begeleiding kan bieden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent bestuurlijke informatievoorziening, Karakter Docent bestuurlijke informatievoorziening.

Netwerk docent bestuurlijke informatievoorziening

Het netwerk van de docent bestuurlijke informatievoorziening bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent bestuurlijke informatievoorziening, Medewerkers Docent bestuurlijke informatievoorziening.

Is het beroep docent bestuurlijke informatievoorziening iets voor jou?

Zou je graag docent bestuurlijke informatievoorziening willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent bestuurlijke informatievoorziening bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent bestuurlijke informatievoorziening, beroepskeuzetest Docent bestuurlijke informatievoorziening, beroep Docent bestuurlijke informatievoorziening kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent bestuurlijke informatievoorziening

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent bestuurlijke informatievoorziening is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent bestuurlijke informatievoorziening de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven of cursussen/lessen/workshops in MS Access te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent bestuurlijke informatievoorziening

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent bestuurlijke informatievoorziening. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent bestuurlijke informatievoorziening, Promotie mogelijkheden Docent bestuurlijke informatievoorziening, Carriere Docent bestuurlijke informatievoorziening.

Solliciteren op de functie docent bestuurlijke informatievoorziening

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent bestuurlijke informatievoorziening dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent bestuurlijke informatievoorziening belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent bestuurlijke informatievoorziening. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent bestuurlijke informatievoorziening, CV Docent bestuurlijke informatievoorziening, sollicitatie Docent bestuurlijke informatievoorziening.

Interviews met docent bestuurlijke informatievoorziening

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent bestuurlijke informatievoorziening

Vacatures docent bestuurlijke informatievoorziening

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent bestuurlijke informatievoorziening? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent bestuurlijke informatievoorziening. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent bestuurlijke informatievoorziening geeft les in het vak bestuurlijke informatievoorziening. De docent bestuurlijke informatievoorziening geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, fiscale economie, Financial Services Management of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent bestuurlijke informatievoorziening is zijn kennis en visie op het gebied van het vak bestuurlijke informatievoorziening overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent bestuurlijke informatievoorziening

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent bestuurlijke informatievoorziening' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent bestuurlijke informatievoorziening

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep