U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent bouwkunde

Docent bouwkunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent bouwkunde? Lees de functieomschrijving.

De docent bouwkunde geeft les in het vak bouwkunde.

De docent bouwkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting bouwkunde of een andere soortgelijke technische opleiding. De docent bouwkunde geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak bouwkunde. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten bijvoorbeeld hoe ze bouwkundige problemen op kunnen lossen, leert hij ze alles over de verschillende materialen, opdrachten en gereedschappen, leert ze alles over funderingen, muren, vloeren en daken, over staalconstructies en woningbouw. Kortom; de docent bouwkunde leert zijn leerlingen/studenten alles over het vak bouwkunde (van het maken en analyseren van een bouwtekening tot de daadwerkelijke bouw) om ze zo op te leiden en te laten ontwikkelen binnen het vak bouwkunde.

De docent bouwkunde ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, projecten, toetsen, huiswerk en tentamens die hij vervolgens zelf nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Naar aanleiding van al het werk dat hij de leerlingen/studenten geeft en wat zij weer inleveren kan hij kijken naar de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en ze eventueel extra individuele begeleiding bieden.

De docent bouwkunde heeft verstand van het vak bouwkunde en weet zijn kennis op een interessante, educatieve en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast let hij op de veiligheid van zijn leerlingen/studenten wanneer ze werken met gevaarlijke materialen of gereedschappen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent bouwkunde ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten voor de opleiding en gaat hij op stagebezoek om te kijken of het goed gaat met zijn leerlingen/studenten binnen het stagebedrijf.

Mensen vonden ons op: Job Docent bouwkunde, Baan Docent bouwkunde, Docent bouwkunde Worden, Functie-eisen Docent bouwkunde, Verantwoordelijkheden Docent bouwkunde, Functieprofiel Docent bouwkunde, Wat doet een Docent bouwkunde, Werken als Docent bouwkunde.

Docent bouwkunde worden: Opleiding tot docent bouwkunde

De docent bouwkunde heeft een opleiding ''Leraar Bouwkunde I en II vo tweedegraads'' gevolgd. Deze is HBO en twee of vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent bouwkunde, Docent bouwkunde Worden, Opleidingsniveau Docent bouwkunde, Scholing Docent bouwkunde, Studie Docent bouwkunde, Bijscholing Docent bouwkunde, Omscholing Docent bouwkunde.

Organisaties waar een docent bouwkunde doorgaans werkzaam is

De docent bouwkunde werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent bouwkunde, Docent bouwkunde Worden, Opleidingsniveau Docent bouwkunde, Scholing Docent bouwkunde, Studie Docent bouwkunde, Bijscholing Docent bouwkunde, Omscholing Docent bouwkunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent bouwkunde

De docent bouwkunde verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent bouwkunde, Loon Docent bouwkunde, Wat verdien je als Docent bouwkunde, Salarisschaal Docent bouwkunde, Salarisindicatie Docent bouwkunde, Bonus Docent bouwkunde, CAO Docent bouwkunde, Brutoloon Docent bouwkunde, Nettoloon Docent bouwkunde, Vakantiedagen Docent bouwkunde, Pensioen Docent bouwkunde.

Competenties, skills & vaardigheden docent bouwkunde

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Sensitiviteit
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Leervermogen
 • Technisch inzicht
 • Verstand van bouwkunde
Mensen vonden ons op: Kennis Docent bouwkunde, Vaardigheden Docent bouwkunde, Attitude Docent bouwkunde, Kwalificaties Docent bouwkunde, Competentieprofiel Docent bouwkunde.

Boeken voor het beroep docent bouwkunde

Wil je meer weten over het beroep docent bouwkunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent bouwkunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent bouwkunde te komen.

Aula Virtual Como Apoyo a la Gerencia del Docente | Gustavo Enrique Rodr Guez Morales

Nuevas Herramientas Tecnológicas y Educativas - Spaanstalig | Paperback | 9783659029738 | 88 pagina's

Es importante la utilizacion de las TIC a nivel universitario, de alli que la presente investigacion tenga como finalidad, proponer un aula virtual como apoyo a la gerencia del docente en la asignatura formacion de equipos efectivos de trabajo, en el area...

Descubriendo los bosques | Food And Agriculture Organization Of The United Nations

Guia docente - Spaanstalig | Paperback | 9789251303139 | 71 pagina's

Esta Guia docente tiene como objetivo introducir en el mundo de los bosques a ninos de entre 10 y 13 anos, al mismo tiempo que permite a los profesores cumplir con los planes de estudio en el ambito de las ciencias, la geografia y la ciudadania, entre otr...

Las Tic En La Educacion Musical Venezolana | Rodriguez Suarez Zeneida Jesica

Medios innovadores y formación docente - Spaanstalig | Paperback | 9783846560143 | 84 pagina's

Las tecnologias de la informacion y la comunicacion son parte esencial en la formacion de cualquier profesional, por lo tanto los educadores, en este caso los profesores de musica, deben adquirir habilidades y competencias en su uso, y hacerlo parte de su...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent bouwkunde, Docent bouwkunde ebooks, boek Docent bouwkunde.

Persoonstypen docent bouwkunde

De docent bouwkunde is een waarnemer. Hij let goed op zijn studenten/leerlingen, let op hun studievoortgang en ontwikkeling en let op hun veiligheid wanneer zij werken met gevaarlijke materialen/gereedschappen. Daarnaast is de docent bouwkunde ook een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak bouwkunde over aan zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent bouwkunde, Karakter Docent bouwkunde.

Netwerk docent bouwkunde

Het netwerk van de docent bouwkunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, de mensen van het stagebedrijf en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent bouwkunde, Medewerkers Docent bouwkunde.

Is het beroep docent bouwkunde iets voor jou?

Zou je graag docent bouwkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent bouwkunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent bouwkunde, beroepskeuzetest Docent bouwkunde, beroep Docent bouwkunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent bouwkunde

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent bouwkunde is gemiddeld. Er is relatief veel werkgelegenheid voor de docent bouwkunde. Mocht hij in een periode toch niet aan de slag kunnen als docent kan hij altijd gaan werken in de sector bouwkunde. Ook kan hij nog een tweejarige opleiding volgen en dan les gaan geven in het vak bouwtechniek.

Naast zijn werk als docent bouwkunde kan de docent bouwkunde ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen. Zo kan hij ook een mentorrol op zich nemen.

Arbeidsmarktperspectief score docent bouwkunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent bouwkunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent bouwkunde, Promotie mogelijkheden Docent bouwkunde, Carriere Docent bouwkunde.

Solliciteren op de functie docent bouwkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent bouwkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent bouwkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent bouwkunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent bouwkunde, CV Docent bouwkunde, sollicitatie Docent bouwkunde.

Interviews met docent bouwkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent bouwkunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent bouwkunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent bouwkunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent bouwkunde geeft les in het vak bouwkunde. De docent bouwkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting bouwkunde of een andere soortgelijke technische opleiding. De docent bouwkunde geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak bouwkunde.

Beoordeling Docent bouwkunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent bouwkunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent bouwkunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep