U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent chemische procestechniek

Docent chemische procestechniek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent chemische procestechniek? Lees de functieomschrijving.

De docent chemische procestechniek geeft les in het vak chemische procestechniek.

De docent chemische procestechniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting chemie, chemische technologie of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent chemische procestechniek is zijn kennis en visie op het gebied van het vak chemische procestechniek overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft les in alle facetten van het vak chemische procestechniek. Hij geeft onder andere les in/over onderwerpen als het ontwerpen en opschalen van productieprocessen, het verbeteren en optimaliseren van bestaande processen en leert zijn leerlingen/studenten alles over de verschillende fases van het productieproces.

De docent chemische procestechniek ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent chemische procestechniek de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent chemische procestechniek heeft verstand van het vak chemische procestechniek en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent chemische procestechniek projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent chemische procestechniek ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent chemische procestechniek, Baan Docent chemische procestechniek, Docent chemische procestechniek Worden, Functie-eisen Docent chemische procestechniek, Verantwoordelijkheden Docent chemische procestechniek, Functieprofiel Docent chemische procestechniek, Wat doet een Docent chemische procestechniek, Werken als Docent chemische procestechniek.

Docent chemische procestechniek worden: Opleiding tot docent chemische procestechniek

De docent chemische procestechniek heeft een HBO opleiding ''Chemie'', ''Chemische Technologie'' of een WO opleiding ''Chemische Wetenschappen'' gevolgd en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of relevante werkervaring) les gaan geven in het vak ''chemische procestechniek''.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent chemische procestechniek, Docent chemische procestechniek Worden, Opleidingsniveau Docent chemische procestechniek, Scholing Docent chemische procestechniek, Studie Docent chemische procestechniek, Bijscholing Docent chemische procestechniek, Omscholing Docent chemische procestechniek.

Organisaties waar een docent chemische procestechniek doorgaans werkzaam is

De docent chemische procestechniek geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent chemische procestechniek, Docent chemische procestechniek Worden, Opleidingsniveau Docent chemische procestechniek, Scholing Docent chemische procestechniek, Studie Docent chemische procestechniek, Bijscholing Docent chemische procestechniek, Omscholing Docent chemische procestechniek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent chemische procestechniek

Het salaris van de docent chemische procestechniek die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2000,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent chemische procestechniek, Loon Docent chemische procestechniek, Wat verdien je als Docent chemische procestechniek, Salarisschaal Docent chemische procestechniek, Salarisindicatie Docent chemische procestechniek, Bonus Docent chemische procestechniek, CAO Docent chemische procestechniek, Brutoloon Docent chemische procestechniek, Nettoloon Docent chemische procestechniek, Vakantiedagen Docent chemische procestechniek, Pensioen Docent chemische procestechniek.

Competenties, skills & vaardigheden docent chemische procestechniek

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van chemische procestechniek
Mensen vonden ons op: Kennis Docent chemische procestechniek, Vaardigheden Docent chemische procestechniek, Attitude Docent chemische procestechniek, Kwalificaties Docent chemische procestechniek, Competentieprofiel Docent chemische procestechniek.

Boeken voor het beroep docent chemische procestechniek

Wil je meer weten over het beroep docent chemische procestechniek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent chemische procestechniek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent chemische procestechniek te komen.

Tabellen procestechniek | Liedekerken

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789011007499 | 427 pagina's

Tabellen procestechniek is een boek van Liedekerken...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent chemische procestechniek, Docent chemische procestechniek ebooks, boek Docent chemische procestechniek.

Persoonstypen docent chemische procestechniek

De docent chemische procestechniek is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent chemische procestechniek ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak chemische procestechniek over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent chemische procestechniek, Karakter Docent chemische procestechniek.

Netwerk docent chemische procestechniek

Het netwerk van de docent chemische procestechniek bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vakgebied die op school over hun vak komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent chemische procestechniek, Medewerkers Docent chemische procestechniek.

Is het beroep docent chemische procestechniek iets voor jou?

Zou je graag docent chemische procestechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent chemische procestechniek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent chemische procestechniek, beroepskeuzetest Docent chemische procestechniek, beroep Docent chemische procestechniek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent chemische procestechniek

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent chemische procestechniek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent chemische procestechniek de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere chemische vakken les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent chemische procestechniek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent chemische procestechniek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent chemische procestechniek, Promotie mogelijkheden Docent chemische procestechniek, Carriere Docent chemische procestechniek.

Solliciteren op de functie docent chemische procestechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent chemische procestechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent chemische procestechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent chemische procestechniek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent chemische procestechniek, CV Docent chemische procestechniek, sollicitatie Docent chemische procestechniek.

Interviews met docent chemische procestechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent chemische procestechniek

Vacatures docent chemische procestechniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent chemische procestechniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent chemische procestechniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent chemische procestechniek geeft les in het vak chemische procestechniek. De docent chemische procestechniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting chemie, chemische technologie of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent chemische procestechniek is zijn kennis en visie op het gebied van het vak chemische procestechniek overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent chemische procestechniek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent chemische procestechniek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent chemische procestechniek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep