U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent civiele techniek

Docent civiele techniek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent civiele techniek? Lees de functieomschrijving.

De docent civiele techniek geeft les in het vak civiele techniek.

De docent civiele techniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting civiele techniek of op een andere technische opleiding. De docent civiele techniek leert zijn leerlingen/studenten door middel van theorie en praktijklessen alle facetten van het vak civiele techniek. Dit vak is gericht op water en wegbouwkunde en op het ontwerpen van projecten als de bouw van bruggen, spoorwegen, dijken, booreilanden, sluizen en tunnels. De docent civiele techniek geeft lessen omtrent het ontwerp, de constructie, de ontwikkeling en de uitvoering van bovenstaande en andere projecten, waaronder lessen in het tekenen en berekenen van een constructie, mechanica, les in de verschillende computerprogramma's, infrastructuur en les in technisch tekenen. Ook besteedt de docent civiele techniek veel tijd aan projecten en projectbegeleiding.

De docent civiele techniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen, theorieopdrachten, praktijkopdrachten, projecten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens ook nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Door middel van het werk van de leerlingen/studenten kijkt hij naar hun studievoortgang en ontwikkeling en bespreekt deze met ze. Ook biedt hij ze, waar nodig, eventueel individuele of groepsgerichte begeleiding aan.

De docent civiele techniek heeft zelf veel technisch inzicht en verstand van het vak civiele techniek en weet dit op een leuke, educatieve, interessante en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student de orde in de klas verstoord om deze weer te herstellen en de orde te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent civiele techniek ook een bezoek brengen aan stagebedrijven wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen en zal hij aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten, de opleiding en de school te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent civiele techniek, Baan Docent civiele techniek, Docent civiele techniek Worden, Functie-eisen Docent civiele techniek, Verantwoordelijkheden Docent civiele techniek, Functieprofiel Docent civiele techniek, Wat doet een Docent civiele techniek, Werken als Docent civiele techniek.

Docent civiele techniek worden: Opleiding tot docent civiele techniek

De docent civiele techniek heeft een opleiding ''Civiele Techniek'' of ''Built Environment'' gevolgd. Deze opleidingen zijn HBO en vierjarig. Na enige jaren praktijkervaring (en eventueel het behalen van een onderwijsbevoegdheid) kan hij vervolgens les gaan geven als docent civiele techniek.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent civiele techniek, Docent civiele techniek Worden, Opleidingsniveau Docent civiele techniek, Scholing Docent civiele techniek, Studie Docent civiele techniek, Bijscholing Docent civiele techniek, Omscholing Docent civiele techniek.

Organisaties waar een docent civiele techniek doorgaans werkzaam is

De docent civiele techniek werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent civiele techniek, Docent civiele techniek Worden, Opleidingsniveau Docent civiele techniek, Scholing Docent civiele techniek, Studie Docent civiele techniek, Bijscholing Docent civiele techniek, Omscholing Docent civiele techniek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent civiele techniek

De docent civiele techniek verdient, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent civiele techniek, Loon Docent civiele techniek, Wat verdien je als Docent civiele techniek, Salarisschaal Docent civiele techniek, Salarisindicatie Docent civiele techniek, Bonus Docent civiele techniek, CAO Docent civiele techniek, Brutoloon Docent civiele techniek, Nettoloon Docent civiele techniek, Vakantiedagen Docent civiele techniek, Pensioen Docent civiele techniek.

Competenties, skills & vaardigheden docent civiele techniek

 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
 • Verstand van civiele techniek
 • Technisch inzicht
Mensen vonden ons op: Kennis Docent civiele techniek, Vaardigheden Docent civiele techniek, Attitude Docent civiele techniek, Kwalificaties Docent civiele techniek, Competentieprofiel Docent civiele techniek.

Boeken voor het beroep docent civiele techniek

Wil je meer weten over het beroep docent civiele techniek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent civiele techniek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent civiele techniek te komen.

Inleiding werktuigbouwkundig tekenen en construeren | Wiebe de Bruijn

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789001888251 | 308 pagina's

Inleiding werktuigbouwkundig tekenen en construeren 3e druk is een boek van Wiebe de Bruijn uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001888251 Inleiding werktuigbouwkundig tekenen en construeren...

Materiaalkunde | M.W. Verver

de kern van duurzame bouwkunde en civiele techniek - Nederlands | Druk: 4 | Hardcover | 9789001862282 | 576 pagina's

Materiaalkunde 4e druk is een boek van M.W. Verver uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001862282 Een belangrijk onderdeel in de ontwerpfase van het bouwproces is de keuze van materialen. Mies van der Rohe zei eens: architectuur begint bij he...

Jellema / 3 Draagstructuur | ThiemeMeulenhoff bv

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006951639 | 274 pagina's

Jellema / 3 Draagstructuur 3e druk is een boek uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006951639 Draagstructuur uit de reeks Bouwtechniek behandelt de constructieve onderdelen van gebouwen. Alle voorkomende dragende elementen en de verbinding tussen ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent civiele techniek, Docent civiele techniek ebooks, boek Docent civiele techniek.

Persoonstypen docent civiele techniek

De docent civiele techniek is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen, houdt veranderingen binnen de technische sector nauwlettend in de gaten, en let goed op tijdens lessen en projecten om te kijken hoe zijn leerlingen/studenten het doen.

Daarnaast is de docent civiele techniek een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak civiele techniek over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig extra tips, adviezen of individuele of groepsgerichte begeleiding. Tijdens vergaderingen met collega's zal de docent civiele techniek ook zijn mening geven wanneer de opleiding, de school en de leerlingen/studenten worden besproken.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent civiele techniek, Karakter Docent civiele techniek.

Netwerk docent civiele techniek

Het netwerk van de docent civiele techniek bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, mensen uit het vak die op school komen spreken, stagebegeleiders bij de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen, ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent civiele techniek, Medewerkers Docent civiele techniek.

Is het beroep docent civiele techniek iets voor jou?

Zou je graag docent civiele techniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent civiele techniek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent civiele techniek, beroepskeuzetest Docent civiele techniek, beroep Docent civiele techniek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent civiele techniek

Er is redelijk veel werkgelegenheid voor de docent civiele techniek. Het arbeidsmarktperspectief voor de docent civiele techniek met relevante diploma's en voldoende praktijkervaring is gemiddeld.

Daarnaast kan de docent civiele techniek zich specialiseren in andere technische vakken om ook daarin les te kunnen geven en kan hij naast zijn rol als docent ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent civiele techniek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent civiele techniek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent civiele techniek, Promotie mogelijkheden Docent civiele techniek, Carriere Docent civiele techniek.

Solliciteren op de functie docent civiele techniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent civiele techniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent civiele techniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent civiele techniek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent civiele techniek, CV Docent civiele techniek, sollicitatie Docent civiele techniek.

Interviews met docent civiele techniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent civiele techniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent civiele techniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent civiele techniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent civiele techniek geeft les in het vak civiele techniek. De docent civiele techniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting civiele techniek of op een andere technische opleiding. De docent civiele techniek leert zijn leerlingen/studenten door middel van theorie en praktijklessen alle facetten van het vak civiele techniek.

Beoordeling Docent civiele techniek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent civiele techniek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent civiele techniek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep