U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent clownerie

Docent clownerie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent clownerie? Lees de functieomschrijving.

De docent clownerie geeft les in het vak clownerie.

De docent clownerie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting clownerie, mime, drama of een andere soortgelijke opleiding. Daarnaast kan de docent clownerie ook werkzaam zijn binnen een centrum voor de kunsten, kan hij freelance cursussen/workshops/lessen geven of kan hij werkzaam zijn als gastdocent op opleidingen om bijvoorbeeld clownerie als assertiviteitstraining te geven.

De docent clownerie geeft zowel theorie als praktijklessen in onder andere; beweging, de geschiedenis van de clownerie, dans, spelles, podiumgebruik, stem, timing, focus samenspel en improvisatie. De voornaamste taak van de docent clownerie is zijn leerlingen/studenten opleidingen naar een beroep binnen de clownerie.

De docent clownerie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en repetities mee die hij vervolgens bekijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Ook is hij aanwezig bij uitvoeringen van zijn leerlingen/studenten die hij eveneens bekijkt en becijfert. Naar aanleiding van al deze resultaten kan de docent clownerie de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en als het niet goed gaat met ze gaan praten om te kijken wat er moet gebeuren en wat hij voor die leerling/student kan betekenen.

De docent clownerie heeft verstand van het vak clownerie en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij let goed op hun ontwikkelingen en veiligheid wanneer zij praktijkopdrachten uitvoeren om blessures voor te zijn en te voorkomen.

Naast zijn werk in de klas is de docent clownerie ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de opleiding en de school en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de school en/of opleiding. Daarnaast zal de docent clownerie ook aanwezig zijn bij uitvoeringen en zijn leerlingen/studenten mee naar voorstellingen nemen om ze die te laten zien.

Mensen vonden ons op: Job Docent clownerie, Baan Docent clownerie, Docent clownerie Worden, Functie-eisen Docent clownerie, Verantwoordelijkheden Docent clownerie, Functieprofiel Docent clownerie, Wat doet een Docent clownerie, Werken als Docent clownerie.

Docent clownerie worden: Opleiding tot docent clownerie

De docent clownerie heeft een opleiding ''Mime'', ''Docent Drama'' of een andere soortgelijke opleiding gevolgd (HBO, vierjarig), heeft cursussen/workshops Clownerie gevolgd en/of is na jaren praktijk en werkervaring gaan lesgeven in het vak om zijn kennis op leerlingen/studenten over te brengen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent clownerie, Docent clownerie Worden, Opleidingsniveau Docent clownerie, Scholing Docent clownerie, Studie Docent clownerie, Bijscholing Docent clownerie, Omscholing Docent clownerie.

Organisaties waar een docent clownerie doorgaans werkzaam is

De docent clownerie werkt op een school, centrum voor de kunsten of geeft freelance workshops/cursussen/lessen op locatie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent clownerie, Docent clownerie Worden, Opleidingsniveau Docent clownerie, Scholing Docent clownerie, Studie Docent clownerie, Bijscholing Docent clownerie, Omscholing Docent clownerie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent clownerie

De docent clownerie die werkzaam is op een school verdient tussen de €1200,- en €1810,- bruto per maand (afhankelijk van jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is). De docent clownerie die freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen uurtarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent clownerie, Loon Docent clownerie, Wat verdien je als Docent clownerie, Salarisschaal Docent clownerie, Salarisindicatie Docent clownerie, Bonus Docent clownerie, CAO Docent clownerie, Brutoloon Docent clownerie, Nettoloon Docent clownerie, Vakantiedagen Docent clownerie, Pensioen Docent clownerie.

Competenties, skills & vaardigheden docent clownerie

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Overtuigen
 • Verstand van clownerie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent clownerie, Vaardigheden Docent clownerie, Attitude Docent clownerie, Kwalificaties Docent clownerie, Competentieprofiel Docent clownerie.

Boeken voor het beroep docent clownerie

Wil je meer weten over het beroep docent clownerie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent clownerie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent clownerie te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent clownerie, Docent clownerie ebooks, boek Docent clownerie.

Persoonstypen docent clownerie

De docent clownerie is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak clownerie over aan zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding. Ook is de docent clownerie een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen van zijn leerlingen/studenten en op hun veiligheid tijdens praktijkopdrachten om blessures te voorkomen.

Daarnaast is de docent clownerie een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby (clownerie) zijn beroep gemaakt en is blij dat hij in dat vak les kan geven.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent clownerie, Karakter Docent clownerie.

Netwerk docent clownerie

Het netwerk van de docent clownerie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, hun ouders (die bij uitvoeringen komen kijken en aanwezig zijn bij ouderavonden), zijn collega's, mensen uit het vak en als hij op een school werkt ook de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent clownerie, Medewerkers Docent clownerie.

Is het beroep docent clownerie iets voor jou?

Zou je graag docent clownerie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent clownerie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent clownerie, beroepskeuzetest Docent clownerie, beroep Docent clownerie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent clownerie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent clownerie is vrij laag. Er zijn vrij weinig opleidingen waar hij les kan gaan geven en moet het daarom vooral van zijn freelance cursussen/workshops/lessen hebben om van het vak zijn brood te verdienen. Daarom is het belangrijk dat de docent clownerie ook goede promotie voor zichzelf weet te maken en zichzelf goed op de markt kan zetten om zo leerlingen aan te trekken die zijn cursussen/workshops/lessen willen/komen volgen.

Arbeidsmarktperspectief score docent clownerie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent clownerie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent clownerie, Promotie mogelijkheden Docent clownerie, Carriere Docent clownerie.

Solliciteren op de functie docent clownerie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent clownerie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent clownerie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent clownerie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent clownerie, CV Docent clownerie, sollicitatie Docent clownerie.

Interviews met docent clownerie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent clownerie

Vacatures docent clownerie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent clownerie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent clownerie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent clownerie geeft les in het vak clownerie. De docent clownerie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting clownerie, mime, drama of een andere soortgelijke opleiding. Daarnaast kan de docent clownerie ook werkzaam zijn binnen een centrum voor de kunsten, kan hij freelance cursussen/workshops/lessen geven of kan hij werkzaam zijn als gastdocent op opleidingen om bijvoorbeeld clownerie als assertiviteitstraining te geven.

Beoordeling Docent clownerie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent clownerie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent clownerie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep