U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent communicatietheorie

Docent communicatietheorie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent communicatietheorie? Lees de functieomschrijving.

De docent communicatietheorie geeft les in het vak communicatietheorie.

De docent communicatietheorie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, cultuur, of een andere soortgelijke opleiding. De docent communicatietheorie geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak communicatietheorie. Zo geeft hij zijn leerlingen/studenten lessen over onderwerpen als onder andere de centrale begrippen in en het ontstaan van communicatietheorie, de belangrijkste communicatietheorieën, de producenten en productieprocessen rond communicatie en de diverse inhouden en mogelijke effecten van communicatie. Zijn voornaamste taak is zijn leerlingen/studenten opleidingen en voorbereiden naar en op een beroep binnen de sector communicatie.

De docent communicatietheorie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al deze opdrachten kijkt de docent communicatietheorie naar de studievoortgang en ontwikkelingen van de leerlingen/studenten, bespreekt deze met hen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent communicatietheorie heeft verstand van het vak communicatietheorie en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen op zijn leerlingen/studenten. Hij let goed op hun studievoortgang en let daarnaast op hun houding en gedrag in de klas en treedt waar nodig streng op wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent communicatietheorie de leerlingen/studenten ook op stage bezoeken om te kijken hoe het daar met ze gaat en om hun vordering met de stagebegeleider te bespreken. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de school, de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Mensen vonden ons op: Job Docent communicatietheorie, Baan Docent communicatietheorie, Docent communicatietheorie Worden, Functie-eisen Docent communicatietheorie, Verantwoordelijkheden Docent communicatietheorie, Functieprofiel Docent communicatietheorie, Wat doet een Docent communicatietheorie, Werken als Docent communicatietheorie.

Docent communicatietheorie worden: Opleiding tot docent communicatietheorie

De docent communicatietheorie heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''communicatiewetenschap'', ''communicatie'', ''communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en communicatie'') en is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent communicatietheorie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent communicatietheorie, Docent communicatietheorie Worden, Opleidingsniveau Docent communicatietheorie, Scholing Docent communicatietheorie, Studie Docent communicatietheorie, Bijscholing Docent communicatietheorie, Omscholing Docent communicatietheorie.

Organisaties waar een docent communicatietheorie doorgaans werkzaam is

De docent communicatietheorie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent communicatietheorie, Docent communicatietheorie Worden, Opleidingsniveau Docent communicatietheorie, Scholing Docent communicatietheorie, Studie Docent communicatietheorie, Bijscholing Docent communicatietheorie, Omscholing Docent communicatietheorie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent communicatietheorie

De docent communicatietheorie verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent communicatietheorie, Loon Docent communicatietheorie, Wat verdien je als Docent communicatietheorie, Salarisschaal Docent communicatietheorie, Salarisindicatie Docent communicatietheorie, Bonus Docent communicatietheorie, CAO Docent communicatietheorie, Brutoloon Docent communicatietheorie, Nettoloon Docent communicatietheorie, Vakantiedagen Docent communicatietheorie, Pensioen Docent communicatietheorie.

Competenties, skills & vaardigheden docent communicatietheorie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van communicatietheorie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent communicatietheorie, Vaardigheden Docent communicatietheorie, Attitude Docent communicatietheorie, Kwalificaties Docent communicatietheorie, Competentieprofiel Docent communicatietheorie.

Boeken voor het beroep docent communicatietheorie

Wil je meer weten over het beroep docent communicatietheorie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent communicatietheorie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent communicatietheorie te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent communicatietheorie, Docent communicatietheorie ebooks, boek Docent communicatietheorie.

Persoonstypen docent communicatietheorie

De docent communicatietheorie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en daarnaast op de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij en cultuur. Daarnaast is de docent communicatietheorie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak communicatietheorie over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en/of tips.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent communicatietheorie, Karakter Docent communicatietheorie.

Netwerk docent communicatietheorie

Het netwerk van de docent communicatietheorie bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders op de stagebedrijven, mensen uit het vak en ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent communicatietheorie, Medewerkers Docent communicatietheorie.

Is het beroep docent communicatietheorie iets voor jou?

Zou je graag docent communicatietheorie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent communicatietheorie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent communicatietheorie, beroepskeuzetest Docent communicatietheorie, beroep Docent communicatietheorie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent communicatietheorie

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent communicatietheorie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent communicatietheorie ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkt.

Arbeidsmarktperspectief score docent communicatietheorie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent communicatietheorie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent communicatietheorie, Promotie mogelijkheden Docent communicatietheorie, Carriere Docent communicatietheorie.

Solliciteren op de functie docent communicatietheorie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent communicatietheorie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent communicatietheorie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent communicatietheorie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent communicatietheorie, CV Docent communicatietheorie, sollicitatie Docent communicatietheorie.

Interviews met docent communicatietheorie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent communicatietheorie

Vacatures docent communicatietheorie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent communicatietheorie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent communicatietheorie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent communicatietheorie geeft les in het vak communicatietheorie. De docent communicatietheorie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, cultuur, of een andere soortgelijke opleiding. De docent communicatietheorie geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak communicatietheorie.

Beoordeling Docent communicatietheorie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent communicatietheorie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent communicatietheorie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep