U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent communicatiewetenschap

Docent communicatiewetenschap worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent communicatiewetenschap? Lees de functieomschrijving.

De docent communicatiewetenschap geeft les op een HBO opleiding in de richting communicatie, bedrijfskunde, cultuurwetenschap, psychologie of een andere soortgelijke opleiding. De docent communicatiewetenschap geeft les in alle facetten van het vak communicatiewetenschap waaronder communicatie in het algemeen (o.a. de zender en ontvanger, ruis e.d.), taal in al haar mogelijke vormen, media en de betrekking van media op communicatie, opiniepeilingen en taalgebruik. De voornaamste taak van de docent communicatiewetenschap is zijn kennis en visie op het gebied van het vak communicatiewetenschap overbrengen op zijn studenten.

De docent communicatiewetenschap ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten opdrachten, toetsen, huiswerk, tentamens en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze gemaakte opdrachten en de resultaten en daarnaast de inzet in de les kan de docent communicatiewetenschap de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om de studieontwikkeling te bespreken en te kijken wat er beter kan.

De docent communicatiewetenschap heeft verstand van het vak communicatiewetenschap en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een student zich vervelend gedraagt of geen goede inzet toont om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden als docent is de docent communicatiewetenschap ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de opleidingen, de school en de studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent communicatiewetenschap, Baan Docent communicatiewetenschap, Docent communicatiewetenschap Worden, Functie-eisen Docent communicatiewetenschap, Verantwoordelijkheden Docent communicatiewetenschap, Functieprofiel Docent communicatiewetenschap, Wat doet een Docent communicatiewetenschap, Werken als Docent communicatiewetenschap.

Docent communicatiewetenschap worden: Opleiding tot docent communicatiewetenschap

De docent communicatiewetenschap heeft een WO opleiding communicatiewetenschap gevolgd en is (eventueel na enige jaren werkervaring) les in het vak communicatiewetenschap gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent communicatiewetenschap, Docent communicatiewetenschap Worden, Opleidingsniveau Docent communicatiewetenschap, Scholing Docent communicatiewetenschap, Studie Docent communicatiewetenschap, Bijscholing Docent communicatiewetenschap, Omscholing Docent communicatiewetenschap.

Organisaties waar een docent communicatiewetenschap doorgaans werkzaam is

De docent communicatiewetenschap werkt op een HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent communicatiewetenschap, Docent communicatiewetenschap Worden, Opleidingsniveau Docent communicatiewetenschap, Scholing Docent communicatiewetenschap, Studie Docent communicatiewetenschap, Bijscholing Docent communicatiewetenschap, Omscholing Docent communicatiewetenschap.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent communicatiewetenschap

De docent communicatiewetenschap verdient tussen de €1600,- en €2200,- afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent communicatiewetenschap, Loon Docent communicatiewetenschap, Wat verdien je als Docent communicatiewetenschap, Salarisschaal Docent communicatiewetenschap, Salarisindicatie Docent communicatiewetenschap, Bonus Docent communicatiewetenschap, CAO Docent communicatiewetenschap, Brutoloon Docent communicatiewetenschap, Nettoloon Docent communicatiewetenschap, Vakantiedagen Docent communicatiewetenschap, Pensioen Docent communicatiewetenschap.

Competenties, skills & vaardigheden docent communicatiewetenschap

 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Luisteren
 • Verstand van communicatiewetenschap
 • Communicatief vaardig
Mensen vonden ons op: Kennis Docent communicatiewetenschap, Vaardigheden Docent communicatiewetenschap, Attitude Docent communicatiewetenschap, Kwalificaties Docent communicatiewetenschap, Competentieprofiel Docent communicatiewetenschap.

Boeken voor het beroep docent communicatiewetenschap

Wil je meer weten over het beroep docent communicatiewetenschap? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent communicatiewetenschap bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent communicatiewetenschap te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent communicatiewetenschap, Docent communicatiewetenschap ebooks, boek Docent communicatiewetenschap.

Persoonstypen docent communicatiewetenschap

De docent communicatiewetenschap is een waarnemer. Hij let goed op de studieontwikkeling en studievoortgang zijn studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding. Ook let hij goed op de ontwikkelingen binnen de communicatiewetenschap om dit mee te nemen in zijn lesmateriaal.

De docent communicatiewetenschap is ook een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak communicatiewetenschap over op zijn studenten en biedt waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent communicatiewetenschap, Karakter Docent communicatiewetenschap.

Netwerk docent communicatiewetenschap

Het netwerk van de docent communicatiewetenschap bestaat uit zijn studenten, zijn collega's, mensen uit het vak die op school komen spreken en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent communicatiewetenschap, Medewerkers Docent communicatiewetenschap.

Is het beroep docent communicatiewetenschap iets voor jou?

Zou je graag docent communicatiewetenschap willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent communicatiewetenschap bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent communicatiewetenschap, beroepskeuzetest Docent communicatiewetenschap, beroep Docent communicatiewetenschap kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent communicatiewetenschap

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent communicatiewetenschap is laag. Op dit momenteel is er alleen een specifieke HBO opleiding communicatiewetenschap in Vlaanderen en zijn de opleidingen communicatiewetenschap in Nederland allemaal WO. Wel kan de docent communicatiewetenschap les gaan geven in het vak communicatiewetenschap op HBO opleidingen als bedrijfskunde of communicatie of les in andere soortgelijke vakken gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent communicatiewetenschap ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent communicatiewetenschap

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent communicatiewetenschap. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent communicatiewetenschap, Promotie mogelijkheden Docent communicatiewetenschap, Carriere Docent communicatiewetenschap.

Solliciteren op de functie docent communicatiewetenschap

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent communicatiewetenschap dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent communicatiewetenschap belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent communicatiewetenschap. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent communicatiewetenschap, CV Docent communicatiewetenschap, sollicitatie Docent communicatiewetenschap.

Interviews met docent communicatiewetenschap

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent communicatiewetenschap

Vacatures docent communicatiewetenschap

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent communicatiewetenschap? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent communicatiewetenschap. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent communicatiewetenschap geeft les op een HBO opleiding in de richting communicatie, bedrijfskunde, cultuurwetenschap, psychologie of een andere soortgelijke opleiding. De docent communicatiewetenschap geeft les in alle facetten van het vak communicatiewetenschap waaronder communicatie in het algemeen (o.a. de zender en ontvanger, ruis e.d.

Beoordeling Docent communicatiewetenschap

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent communicatiewetenschap' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent communicatiewetenschap

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep