U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent conceptontwikkeling

Docent conceptontwikkeling worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent conceptontwikkeling? Lees de functieomschrijving.

De docent conceptontwikkeling geeft les in het vak conceptontwikkeling.

De docent conceptontwikkeling geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, communicatiemanagement, marketingcommunicatie, cultuur, of een andere soortgelijke opleiding. Ook kan de docent conceptontwikkeling freelance cursussen/lessen/workshops conceptontwikkeling geven. De docent conceptontwikkeling geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak conceptontwikkeling. In dit vak wordt de leerlingen/studenten geleerd hoe zij voor hun doelgroep concepten kunnen ontwikkelen.

De docent conceptontwikkeling ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al deze opdrachten kijkt de docent conceptontwikkeling naar de studievoortgang en ontwikkelingen van de leerlingen/studenten, bespreekt deze met hen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent conceptontwikkeling heeft verstand van het vak conceptontwikkeling en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen op zijn leerlingen/studenten. Hij let goed op hun studievoortgang en let daarnaast op hun houding en gedrag in de klas en treedt waar nodig streng op wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent conceptontwikkeling de leerlingen/studenten ook op stage bezoeken om te kijken hoe het daar met ze gaat en om hun vordering met de stagebegeleider te bespreken. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de school, de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Mensen vonden ons op: Job Docent conceptontwikkeling, Baan Docent conceptontwikkeling, Docent conceptontwikkeling Worden, Functie-eisen Docent conceptontwikkeling, Verantwoordelijkheden Docent conceptontwikkeling, Functieprofiel Docent conceptontwikkeling, Wat doet een Docent conceptontwikkeling, Werken als Docent conceptontwikkeling.

Docent conceptontwikkeling worden: Opleiding tot docent conceptontwikkeling

De docent conceptontwikkeling heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''communicatiewetenschap'', ''communicatie'', ''communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en communicatie'' en/of is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent conceptontwikkeling.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent conceptontwikkeling, Docent conceptontwikkeling Worden, Opleidingsniveau Docent conceptontwikkeling, Scholing Docent conceptontwikkeling, Studie Docent conceptontwikkeling, Bijscholing Docent conceptontwikkeling, Omscholing Docent conceptontwikkeling.

Organisaties waar een docent conceptontwikkeling doorgaans werkzaam is

De docent conceptontwikkeling werkt op een MBO of HBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/lessen/workshops.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent conceptontwikkeling, Docent conceptontwikkeling Worden, Opleidingsniveau Docent conceptontwikkeling, Scholing Docent conceptontwikkeling, Studie Docent conceptontwikkeling, Bijscholing Docent conceptontwikkeling, Omscholing Docent conceptontwikkeling.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent conceptontwikkeling

De docent conceptontwikkeling die werkzaam is op een school verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is. Voor de docent conceptontwikkeling die alleen freelance cursussen/lessen/workshops geeft valt geen precieze salarisindicatie te geven omdat hij over het algemeen zijn eigen tarief mag bepalen.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent conceptontwikkeling, Loon Docent conceptontwikkeling, Wat verdien je als Docent conceptontwikkeling, Salarisschaal Docent conceptontwikkeling, Salarisindicatie Docent conceptontwikkeling, Bonus Docent conceptontwikkeling, CAO Docent conceptontwikkeling, Brutoloon Docent conceptontwikkeling, Nettoloon Docent conceptontwikkeling, Vakantiedagen Docent conceptontwikkeling, Pensioen Docent conceptontwikkeling.

Competenties, skills & vaardigheden docent conceptontwikkeling

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak conceptontwikkeling
Mensen vonden ons op: Kennis Docent conceptontwikkeling, Vaardigheden Docent conceptontwikkeling, Attitude Docent conceptontwikkeling, Kwalificaties Docent conceptontwikkeling, Competentieprofiel Docent conceptontwikkeling.

Boeken voor het beroep docent conceptontwikkeling

Wil je meer weten over het beroep docent conceptontwikkeling? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent conceptontwikkeling bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent conceptontwikkeling te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent conceptontwikkeling, Docent conceptontwikkeling ebooks, boek Docent conceptontwikkeling.

Persoonstypen docent conceptontwikkeling

De docent conceptontwikkeling is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en daarnaast op de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij en cultuur. Daarnaast is de docent conceptontwikkeling een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak conceptontwikkeling over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en/of tips.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent conceptontwikkeling, Karakter Docent conceptontwikkeling.

Netwerk docent conceptontwikkeling

Het netwerk van de docent conceptontwikkeling bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders op de stagebedrijven en mensen uit het vak.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent conceptontwikkeling, Medewerkers Docent conceptontwikkeling.

Is het beroep docent conceptontwikkeling iets voor jou?

Zou je graag docent conceptontwikkeling willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent conceptontwikkeling bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent conceptontwikkeling, beroepskeuzetest Docent conceptontwikkeling, beroep Docent conceptontwikkeling kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent conceptontwikkeling

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent conceptontwikkeling is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent conceptontwikkeling ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkt.

Arbeidsmarktperspectief score docent conceptontwikkeling

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent conceptontwikkeling. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent conceptontwikkeling, Promotie mogelijkheden Docent conceptontwikkeling, Carriere Docent conceptontwikkeling.

Solliciteren op de functie docent conceptontwikkeling

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent conceptontwikkeling dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent conceptontwikkeling belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent conceptontwikkeling. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent conceptontwikkeling, CV Docent conceptontwikkeling, sollicitatie Docent conceptontwikkeling.

Interviews met docent conceptontwikkeling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent conceptontwikkeling

Vacatures docent conceptontwikkeling

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent conceptontwikkeling? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent conceptontwikkeling. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent conceptontwikkeling geeft les in het vak conceptontwikkeling. De docent conceptontwikkeling geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, communicatiemanagement, marketingcommunicatie, cultuur, of een andere soortgelijke opleiding. Ook kan de docent conceptontwikkeling freelance cursussen/lessen/workshops conceptontwikkeling geven.

Beoordeling Docent conceptontwikkeling

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent conceptontwikkeling' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent conceptontwikkeling

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep