U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent conflictmanagement

Docent conflictmanagement worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent conflictmanagement? Lees de functieomschrijving.

De docent conflictmanagement geeft les in het vak conflictmanagement.

De docent conflictmanagement geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting recht of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent conflictmanagement geeft theorieles over alle facetten van het vak conflictmanagement. De docent conflictmanagement geeft zijn leerlingen/studenten les over hoe zij met conflicten tussen mensen op bijvoorbeeld de werkvloer van een bedrijf om moeten gaan en hoe zij kunnen bemiddelen. De voornaamste taak van de docent conflictmanagement is zijn kennis en visie op het gebied van conflictmanagement overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen naar hun toekomstige beroep binnen de juridische sector.

De docent conflictmanagement ontwikkelt over het algemeen met behulp van bestaand lesmateriaal zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent conflictmanagement kijkt naar aanleiding van deze resultaten naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent conflictmanagement heeft zelf verstand van het vak conflictmanagement en de juridische sector en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent conflictmanagement ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin de opleiding, de leerlingen/studenten en de school worden besproken) en gaat hij op stagebezoek bij het bedrijf waar zijn studenten stage lopen tijdens de stageperiode.

Mensen vonden ons op: Job Docent conflictmanagement, Baan Docent conflictmanagement, Docent conflictmanagement Worden, Functie-eisen Docent conflictmanagement, Verantwoordelijkheden Docent conflictmanagement, Functieprofiel Docent conflictmanagement, Wat doet een Docent conflictmanagement, Werken als Docent conflictmanagement.

Docent conflictmanagement worden: Opleiding tot docent conflictmanagement

De docent conflictmanagement heeft een opleiding ''Arbeidsrecht'', ''Bedrijfsrecht'', ''Nederlands Recht'' of een andere soortgelijke juridische opleiding gevolgd (WO, vierjarig) en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na praktijkervaring les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent conflictmanagement, Docent conflictmanagement Worden, Opleidingsniveau Docent conflictmanagement, Scholing Docent conflictmanagement, Studie Docent conflictmanagement, Bijscholing Docent conflictmanagement, Omscholing Docent conflictmanagement.

Organisaties waar een docent conflictmanagement doorgaans werkzaam is

De docent conflictmanagement werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent conflictmanagement, Docent conflictmanagement Worden, Opleidingsniveau Docent conflictmanagement, Scholing Docent conflictmanagement, Studie Docent conflictmanagement, Bijscholing Docent conflictmanagement, Omscholing Docent conflictmanagement.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent conflictmanagement

Het salaris van de docent conflictmanagement ligt tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Docent conflictmanagement, Loon Docent conflictmanagement, Wat verdien je als Docent conflictmanagement, Salarisschaal Docent conflictmanagement, Salarisindicatie Docent conflictmanagement, Bonus Docent conflictmanagement, CAO Docent conflictmanagement, Brutoloon Docent conflictmanagement, Nettoloon Docent conflictmanagement, Vakantiedagen Docent conflictmanagement, Pensioen Docent conflictmanagement.

Competenties, skills & vaardigheden docent conflictmanagement

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak conflictmanagement
Mensen vonden ons op: Kennis Docent conflictmanagement, Vaardigheden Docent conflictmanagement, Attitude Docent conflictmanagement, Kwalificaties Docent conflictmanagement, Competentieprofiel Docent conflictmanagement.

Boeken voor het beroep docent conflictmanagement

Wil je meer weten over het beroep docent conflictmanagement? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent conflictmanagement bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent conflictmanagement te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent conflictmanagement, Docent conflictmanagement ebooks, boek Docent conflictmanagement.

Persoonstypen docent conflictmanagement

De docent conflictmanagement is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen binnen de maatschappij om dit te verwerken in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent conflictmanagement een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van conflictmanagement over op zijn leerlingen/studenten en biedt en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent conflictmanagement, Karakter Docent conflictmanagement.

Netwerk docent conflictmanagement

Het netwerk van de docent conflictmanagement bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken, ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en de stagebegeleiders op stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent conflictmanagement, Medewerkers Docent conflictmanagement.

Is het beroep docent conflictmanagement iets voor jou?

Zou je graag docent conflictmanagement willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent conflictmanagement bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent conflictmanagement, beroepskeuzetest Docent conflictmanagement, beroep Docent conflictmanagement kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent conflictmanagement

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent conflictmanagement is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen voor de docent conflictmanagement met relevante werkervaring of relevante diploma's.

Daarnaast kan de docent conflictmanagement doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ook een mentorrol op zich te nemen of kan hij nog een studie volgen/doorleren en vervolgens ook les op een Hogeschool conflictmanagement gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent conflictmanagement

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent conflictmanagement. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent conflictmanagement, Promotie mogelijkheden Docent conflictmanagement, Carriere Docent conflictmanagement.

Solliciteren op de functie docent conflictmanagement

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent conflictmanagement dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent conflictmanagement belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent conflictmanagement. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent conflictmanagement, CV Docent conflictmanagement, sollicitatie Docent conflictmanagement.

Interviews met docent conflictmanagement

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent conflictmanagement

Overzicht

Vacatures docent conflictmanagement

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent conflictmanagement? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent conflictmanagement. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent conflictmanagement geeft les in het vak conflictmanagement. De docent conflictmanagement geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting recht of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent conflictmanagement geeft theorieles over alle facetten van het vak conflictmanagement.

Beoordeling Docent conflictmanagement

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent conflictmanagement' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent conflictmanagement

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep