U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent constructief ontwerp

Docent constructief ontwerp worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent constructief ontwerp? Lees de functieomschrijving.

De docent constructief ontwerp geeft les in het vak constructief ontwerp.

De docent constructief ontwerp geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting constructief ontwerp, beeldende kunst of een andere soortgelijke technische opleiding. De docent constructief ontwerp geeft zowel les in alle facetten van het vak constructief ontwerp. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten onder andere gangbare constructieve elementen en constructieve materialen herkennen en benoemen en leert hij ze onder andere de basisprincipes van het construeren, bouwsystemen, schematiseren van belastingen en het berekenen van constructies.

De docent constructief ontwerp ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, projecten, toetsen, huiswerk en tentamens die hij vervolgens zelf nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Naar aanleiding van al het werk dat hij de leerlingen/studenten geeft en wat zij weer inleveren kan hij kijken naar de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en ze eventueel extra individuele begeleiding bieden.

De docent constructief ontwerp heeft verstand van het vak constructief ontwerp en weet zijn kennis op een interessante, educatieve en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast let hij op de veiligheid van zijn leerlingen/studenten wanneer ze werken met gevaarlijke materialen of gereedschappen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent constructief ontwerp ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten voor de opleiding en gaat hij op stagebezoek om te kijken of het goed gaat met zijn leerlingen/studenten binnen het stagebedrijf.

Mensen vonden ons op: Job Docent constructief ontwerp, Baan Docent constructief ontwerp, Docent constructief ontwerp Worden, Functie-eisen Docent constructief ontwerp, Verantwoordelijkheden Docent constructief ontwerp, Functieprofiel Docent constructief ontwerp, Wat doet een Docent constructief ontwerp, Werken als Docent constructief ontwerp.

Docent constructief ontwerp worden: Opleiding tot docent constructief ontwerp

De docent constructief ontwerp heeft een opleiding ''Leraar Bouwkunde I en II vo tweedegraads'' of een andere soortgelijke technische opleiding gevolgd. Deze is HBO en twee of vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent constructief ontwerp, Docent constructief ontwerp Worden, Opleidingsniveau Docent constructief ontwerp, Scholing Docent constructief ontwerp, Studie Docent constructief ontwerp, Bijscholing Docent constructief ontwerp, Omscholing Docent constructief ontwerp.

Organisaties waar een docent constructief ontwerp doorgaans werkzaam is

De docent constructief ontwerp werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent constructief ontwerp, Docent constructief ontwerp Worden, Opleidingsniveau Docent constructief ontwerp, Scholing Docent constructief ontwerp, Studie Docent constructief ontwerp, Bijscholing Docent constructief ontwerp, Omscholing Docent constructief ontwerp.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent constructief ontwerp

De docent constructief ontwerp verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Docent constructief ontwerp, Loon Docent constructief ontwerp, Wat verdien je als Docent constructief ontwerp, Salarisschaal Docent constructief ontwerp, Salarisindicatie Docent constructief ontwerp, Bonus Docent constructief ontwerp, CAO Docent constructief ontwerp, Brutoloon Docent constructief ontwerp, Nettoloon Docent constructief ontwerp, Vakantiedagen Docent constructief ontwerp, Pensioen Docent constructief ontwerp.

Competenties, skills & vaardigheden docent constructief ontwerp

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak constructief ontwerp
Mensen vonden ons op: Kennis Docent constructief ontwerp, Vaardigheden Docent constructief ontwerp, Attitude Docent constructief ontwerp, Kwalificaties Docent constructief ontwerp, Competentieprofiel Docent constructief ontwerp.

Boeken voor het beroep docent constructief ontwerp

Wil je meer weten over het beroep docent constructief ontwerp? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent constructief ontwerp bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent constructief ontwerp te komen.

Leren en laten leren | Wolters Kluwer Nederland B.V.

ontwerpen van leeractiviteiten voor leerlingen en docenten - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789013067255 | 117 pagina's

Na alle commotie over de onderwijsvernieuwingen van de laatste decennia lijkt er soms een beweging terug naar een oude, vertrouwde aanpak van het onderwijs....

2018-2019 Student Planner | Mangkorn Publishing

School Journal, Weekly Planners, School Project Planner, Checklist, Daily Activities, Monthly Calendar, Course Information, Course Assignments - Engels | Paperback | 9781986093606 | 168 pagina's

...

Welcome to Hallockville A Coloring Tour from a Docent's perspective | L'Atelier Cali N5

A Coloring Book for enthusiasts of all ages! - Engels | Paperback | 9781984131485 | 104 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent constructief ontwerp, Docent constructief ontwerp ebooks, boek Docent constructief ontwerp.

Persoonstypen docent constructief ontwerp

De docent constructief ontwerp is een waarnemer. Hij let goed op zijn studenten/leerlingen, let op hun studievoortgang en ontwikkeling en let op hun veiligheid wanneer zij werken met gevaarlijke materialen/gereedschappen. Daarnaast is de docent constructief ontwerp ook een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak constructief ontwerp over aan zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent constructief ontwerp, Karakter Docent constructief ontwerp.

Netwerk docent constructief ontwerp

Het netwerk van de docent constructief ontwerp bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, de mensen van het stagebedrijf en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent constructief ontwerp, Medewerkers Docent constructief ontwerp.

Is het beroep docent constructief ontwerp iets voor jou?

Zou je graag docent constructief ontwerp willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent constructief ontwerp bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent constructief ontwerp, beroepskeuzetest Docent constructief ontwerp, beroep Docent constructief ontwerp kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent constructief ontwerp

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent constructief ontwerp is gemiddeld. Er is relatief veel werkgelegenheid voor de docent constructief ontwerp. Mocht hij in een periode toch niet aan de slag kunnen als docent kan hij altijd gaan werken in de sector constructief ontwerp. Ook kan hij nog een tweejarige opleiding volgen en dan les gaan geven in het vak bouwtechniek.

Naast zijn werk als docent constructief ontwerp kan de docent constructief ontwerp ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen. Zo kan hij ook een mentorrol op zich nemen.

Arbeidsmarktperspectief score docent constructief ontwerp

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent constructief ontwerp. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent constructief ontwerp, Promotie mogelijkheden Docent constructief ontwerp, Carriere Docent constructief ontwerp.

Solliciteren op de functie docent constructief ontwerp

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent constructief ontwerp dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent constructief ontwerp belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent constructief ontwerp. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent constructief ontwerp, CV Docent constructief ontwerp, sollicitatie Docent constructief ontwerp.

Interviews met docent constructief ontwerp

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Overzicht

Vacatures docent constructief ontwerp

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent constructief ontwerp? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent constructief ontwerp. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent constructief ontwerp geeft les in het vak constructief ontwerp. De docent constructief ontwerp geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting constructief ontwerp, beeldende kunst of een andere soortgelijke technische opleiding. De docent constructief ontwerp geeft zowel les in alle facetten van het vak constructief ontwerp.

Beoordeling Docent constructief ontwerp

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent constructief ontwerp' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent constructief ontwerp

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep